Carne de porumbel la 5 luni si un pic ?

Carne de porumbel la 5 luni si un pic ? | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

Buna!

este varsta potrivita pt introducerea carnitei de porumbel sau pui? pieptul de pui are culoare alba, iar in cartea mea scrie ca cu cat carnea e mai rosie cu atat e mai plina de fier, ori carnea se da pt aportul de fier necesar bebelusului, nu? pieptul de porumbel e rosu-rosu. Dar galbenusul de ou se poate introduce progresiv deja?

merci
lia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

si cum faci sa prinzi porumbelul? astepti sa fie o manifestare si cand sunt si ei prezenti ca doar sunt la moda i-ai inhatat? dorsilia, schimba cartea, arunc-o! care o fi cretinul care sustine ca doar in carne se gaseste fierul? si oricum la 6 luni e devreme sa-i dai carne, ai incercat cu sucuri? de fructe, de legume...fa o pasta de mere si pere, continua asa vreo 10-15 zile dupa care poti sa-i introduci faina de orez, diversificarea se face progresiv si nu incepe nici intr-un caz cu carnea sau tu deja ai inceput diversificarea cu cateva luni inainte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

stii ca in Italia carnea de cal e considerata foarte gustoasa si impotriva anemiei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timea spune:

In multe se gaseste fier dar cica din carne se asimileaza mai bine si este mai multa..
Pe de alta parte nu-i cam devreme de carne, zic si eu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

In Romania si noi i-am dat copilului carne de porumbel. E foarte buna, hranitoare si usoara pentru digestie. A mers sotul la piata si a cumparat un porumbel pe care l-a taiat (a fost special pentru bebe). Doar ca nu i-am administrat carne decat de la 7 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

nu se punea problema de a-i vana ....am un unchi crescator de porumbei, la voliera inchisa, de aia intrebam

In plus, am inceput diversificarea de la 4,5 luni cu sucuri, apoi pulpa de fruct, zeama de legume apoi pireu moale de legume. Copilasul meu nu a baut lapte de la san din nefericire, in plus este un sugar cu greutate foarte buna pana in prezent, asa ca in toate cartile, pana si in cele ale pediatrilor straini se recomanna diversificarea incepand din luna a 4-a, a 5-a. Tot in carti scrie ca resursele de fier ale sugarului sunt pe terminate din luna a 6-a, chiar si pe cutia de forula se indica suplimentarea cu fier "din alte surse", asa ca nu m-am apucat sa indop copilul aiurea dupa capul meu. Am fost, in ultima instanta sfatuita de pediatrul care il vaccineaza asupra diversificarii. M-am sfatuit si cu alte mamici cu copii de varsta similara. Va multumesc pentru sfaturi.

lia

Mergi la inceput