Viata in strainatate!

Viata in strainatate! | Autor: amik

Link direct la acest mesaj

va intreb pe voi, dragi membri ai acestei comunitati, cei care ati ales din diferite motive sa locuiti in strainatate, daca acest lucru va face sa va simtiti superiori celor pe care i-ati lasat acasa (referindu-ma aici nu doar la familie, ci mai ales la vecini, colegi, vanzatorii de la paine sau taranii din piata)...

nu vreau sa supar pe nimeni, ba chiar scriu cu un soi de teama tocmai pentru ca nu as vrea sa imi ajunga subiectul la ZZ. nu-i rost de scandal. pur si simplu ma intereseaza tare mult ideea.

din fericire viata noastra, ca familie, in romania este una foarte buna, putem spune.o ducem bine. nu ne bate gandul sa ne incercam norocul in alta parte. asta nu inseamna ca in anumite momente nu mi-am pus intrebarea cum ar fi sa mergem in canada? sau in franta? sau in italia? sau in dubai? imi place sa calatoresc, sa cunosc locuri noi, inveti intotdeauna lucruri importante din fiece calatorie. dar,la finalul unei saptamani de vacanta,simti parca si cu talpile dor de casa. adica eu simt, ca vorbeam de mine.

oare daca as trai in alta tara as uita cum era viata mea aici? m-as intoarce cu retinere fata de tot ce e mai urat decat dincolo? sau dimpotriva, as iubi fiece pietricica din asfaltul nostru vesnic carpit? cum e la voi?

te intorci mai bogat, poate sufleteste, poate mai bogat in cunostinte...dar oare chiar cu mult mai superior- dati-mi voie sa folosesc formularea asta teribil de incorecta- ????

acum cateva luni bune se punea pb unei mamici care, intorcandu-se dupa cativa ani in tara, nu multi, dar timp in care avusese un copil, intreba plina de "ingrijorare" daca la noi se gasesc cutare borcanele de mancare, daca apa e nu stiu cum, spunea ca pampersul din romania e mult mai prost decat cel ce se vine aiurea... si un gust asa de amar mi-a lasat in gura... nu grija ei fata de bebelus, doamne fereste, ci ideea ca dupa doar cateva luni, pana in 2 ani de stat in strainatate, acasa totul e mai prost. nu stiu, poate ca as face la fel...sau poate nu... dar chiar asa? doar in romania avem copii frumosi si sanatosi! si neiritati la poponeata! a fost un exemplu.

pentru sufletul meu as dori sa cunosc sentimentele vostre vis-a-vis de ce ati lasat acasa.probabil ca ati plecat spre mai bine si e firesc sa vi se para gri ce avem noi aici. sau poate nu...cine imi spune si mie?

Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)

http://community.webshots.com/user/alexandracojocaru