Probleme cu socrii
Stiu ca s-a mai discutat pe problema socrei/socrilor. dar la mine e ceva mai delicat. a inceput anul trecut, cand ne-am apucat sa renovam impreuna cu matusa mea, casa ei (matusii) sa o mansardam pentru a avea si noi camerele noastre. binenteles fondurile au fost majoritare ale matusii. nu intru in detalii, ca sunt multe. ideea e ca socrii mei, nu s-au arata dispusi sa ne ajute nici materail nici financiar, ca n-au timp-n-au bani (desi o firma de succes si castiga zeci de milioane), ba mai mult veneau ei sa ceara bani cu imprumut de la noi. astfel al meu sot s-a certa cu ei cum ca el a plecat doar cu hainele, ca nu i-au dat o mobila, o masina, o penra nimic. ei au motivat ca l-au tinut in scoala si i-au facut nunta (care a fost facuta 50-50 de ambele parti) si ca au facut chiar destul pentru el. ba i-au mai luat si patut la singura lor nepotica. una an de zile contactul a fost aproape zero cu ei. dar cum am terminat casa, cum au venit. seara de seara ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic, cu o punga de pufuleti, cu un ou kinder si cam atat. a uramt runda a doua cand si-au luat masina nou-nouta de 20.000 euro, al meu sot iar nervos ca ei n-au bani pentru copii dar au de masina. iar scuze ieftine si aiurea. acum se tin scai de noi din nou. de revelion, am facut acasa cu niste prieteni, au aparut si la ora 12, neinvitati. ne-au luat copilul din brate desi fata plangea ca vrea la mami, n-am zis nimic, ca de e revul (eu in toate conflictele n-am zis mai nimic ca am zis ca sunt parintii lui si e treaba lui). m-am dus in dormitor si am tras o portie de plans. in seara asta il suna pe fratele lui al meu sot si ii zice: suna-l pe dani sa vina cu fata la noi ca ii rau la taica-so. certuri la cumnatu-mio cu sotia lui ca de ce fuga repede la ei si de ce sa sune el si nu suna ei, certuri intre noi doi ca eu bineteles: " eu nu vin, du-te tu, ca de mine nu a zis sa ma duc" asa ca a luat fata si a plecat. cumnatul meu a mai divortat o data din cauza lor, tot aceiasi cauze: n-avem bani, n-avem timp cand aveti nevoie, dar cand va e bine sa ne chemati si pe noi pe la voi. acum s-au recasatorit dar vad ca iar se baga intre ei.
ziceti-mi si mie, ce e de facut? eu zic ca n-au caliati de parinti, nu mai stiu ce sa cred despre ei, ce fel de oameni sunt, care e gandirea lor? cand ai nevoie de ei, i-ai de unde nu-s. cand iti merge bine nu mai scapi de ei. imi toace nervii si lacrimile, si se creaza niste tensiuni intre noi, ca deh, tot parintii lui sunt la o adica.
www.babiesonline.com/babies/f/fratila