Cum putem face rost de bani pentru FIV?
Raspunsuri - Pagina 2
shylili spune:
monica stiu ca vorbesti in cunostinta de cauza-stiu ca ai un fivulet pe drum si te-am felicitat si te mai felicit inca o data pentru el(sau ea)!
ca sa-ti dau exemplu concret de ce am patit la medsana: am mers acolo la un endocrinolog-care m-a chemat apoi la spital sa ma interneze pentru o zi-pt tomografie la hipofiza si m-a tinut 5, pana nu am dat era foarte ocupat si nu-mi spunea nimeni ce se intampla cu mine
concluzia mea este ca depinde pana la urma cu oamenii cu care ai de-a face-nu de clinica particulara sau de spital, doctori mai putin interesati de cat de bine fac sunt peste tot, fiecare cu "bafta" pe care o are: eu m-am lovit si de asa ceva din pacate.
te pup si iti urez o sarcina si o nastere usoara si sa stii ca mi se pare minunat din partea ta ca inca mai vii pe la noi, aspirantele sa ne incurajezi: puterea exemplului este cea mai mare
“Success means to walk from failure to failure without loosing enthusiasm.”
Winston Churchill
nounou spune:
Noi pentru prima incercare, care ne-a dus pana la 4000 eur la Sabyc de la momentul inceperii tratamentului, fara a socoti analizele anterioare, am avut 1500 ai nostri (prima de craciun, o rezerva anterioara) si 2500 de la prieteni, pe cateva luni ..
Pentru urmatorul va fi un credit pentru nevoi personale, am inteles ca cel mai popular acum ar fi cel de la ABN AMRO. Problema este insa: se poate juca totul pe o singura carte? Mai confortabil ar fi sa ne facem socotelile pentru cel putin 2 incercari, altminteri un eventual esec ar fi simtitor potentzat de sentimentul de final de drum ... cu bugetul in corzi ...
anis spune:
Fiidca am un Fiv-ulet pe drum, reusit la Giulesti sa va zic preturile.
La Giulesti PRETURILE SUNT IN DOLARI, FiV costa 1000$ procedura,300$ embriotransferul si daca e nevoie de ICSI inca 500 $, criogongelarea embrionilor e 150$ /an.
Tratamentul ,depinde ce ti se da si cat..daca e menogon..la noi costa 15Euro/fiola, eu l-am luat din Ungaria cu 8Euro /fiola...am avut nevoie de 40 fiole ,plus dipherelinul 150Euro,si m-a dus in jur de 500Euro tratamentul.
Alte analize, sa zicem ca m-au costat in jur de 8 milioane....ecografiile la Giulesti sunt incluse in tratament.
AniS 
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
copilutzu spune:
quote:
Initial creeata de Anca Wish
Poate o sa va sune aiurea subiectul asta, dar tinand cont ca suntem in familie aici, indraznesc sa scriu si cele mai ascunse framantari.
Adevarul e ca eu ma gandesc din ce in ce mai mult la varianta asta.
As face si maine daca as avea bani. Daca as strange din salariu, as intra la menopauza pana as avea toti banii.
Parintii nu dispun nici ei de fonduri atat de mari. Sunt oameni simpli.
Voi, fetelor care aveti idei...ce credeti?
Voi, cele care ati facut? Cum ati reusit sa aveti toti banii?
Va pup pe toate.
Zambeste...maine poate fi mai rau!
anca...poate intr-o zi

Bestial subiect!
eu din cauza salariului nu pot sa iau de la banca mai mult de 1000 euro.si ma tot framant de 3 ani si tot nu am reusit sa fac nimic!
lachione-Si eu astept de 3 ani sa intru in posesia mosteniri de la tatal meu si simt ca mor pe baricade(ba nu..pe la usile tribunalului) pana se termina nenorocitul asta de proces de partaj al tatalui meu Asa ca tot casa de pensii ....
ma" ajuta""Ajuta-i pe cei ce nu se pot ajuta pe ei insisi !"
Copilutzu
gabid spune:
La Raiffasen se dau credite pt nevoi personale pentru familie(sot+sotie).Pt 5000 euro timp de 5 ani se plateste cam 4 mil/luna.Eu acest credit ma gandesc sa-l iau.Trebuie sa reprezinte 30 % din salariile ambilor soti.Intrati pe pagina lor si le gasiti.
Gabi.
Tia spune:
fetelor, atentie! trebuie sa aveti si niste banuti de rezerva pentru cazul in care fiolele pe care le-ati luat initial nu va vor ajunge. fiind scumpe e bine sa nu alergati in ultima clipa dupa sume suplimentare. eu am luat 50 de fiole din Ungaria, dar in timpul tratamentului am mai avut nevoie de 17 si pe vremea aceea nu se gasea menogon la 2NA. ar fi trebuit sa iau puregon si as fi dat inca pe cat am dat pe cele 50 de fiole de menogon.
bafta 
Anca Wish spune:
Dragelor, ce ma bucur ca va place subiectul. M-am gandit mult pana l-am postat.
Imprumut la banca? Nu prea cred ca merge la noi. Castigam al naibii de putin. Suntem 2 bugetari iar salariile noastre cumulate se ridica cam la 12 milioane pe luna. NU cred ca ne da nimeni noua 3000 $.
Mosteniri nu avem...
Poate in viitor ne va fi mai bine.
Oricum, eu consider ca voi cele care ati facut imprumt la banca pentru FIV ati avut mare curaj. Faptul ca nu iti garanteaza nimeni ca va iesi si ca visul se va implini, mi se pare un act de mare curaj.
Curaj-necuraj si eu as face cu inima deschisa credit. Un sufletel merita tot efortul.
Sper ca Dumnezeu sa se indure de noi si in cele din urma sa ne asculte rugile.
Succes tuturor. 
Zambeste
...maine poate fi mai rau!
anca...poate intr-o zi
thea_m spune:
Ancuta draga, sigur Doamne,Doamne o sa va lumineze si veti gasi o solutie, poate bb va aparea pe neasteptate si atunci toate aceste griji se vor spulbera. Iti inteleg situatia pentru ca si eu ma confrunt cu ea. 
Teodora
deca spune:
Buna fetelor, Anca, felicitari pentru ideea de a deschide acest subiect!
Am putea spera oare ca intr-un viitor apropiat casa de asigurari va deconta macar o parte din costurile FIV?
Eu ne doresc asta din tot sufletul!
Carmen
adina1971 spune:
Fiindca nimeni nu a spus asta, vreau numai sa adaug ca marea majoritate a analizelor sunt suportate o data pe an, gratuit, de catre casa de asigurari, prin medicul de familie. Costa in plus Vdrl-ul, hepatita b si c (parca) si hiv-ul. La policlinica mea nu aveau spirometrie, asa ca am facut-o in alta parte.
Costuri suplimentare sunt si cele legate de medicamentele de sustinere a sarcinii(utrogestan). Cred insa ca se pot compensa.