Ulcior :(

Alexandru (3 anisori), are ulcior la ochi de vreo 10 zile...
Prima sapt. l-am lasat ca tot speram sa nu fie ulcior si sa-i treaca... abia dupa 1 sapt. am inceput tratament cu Ciplox + Kanamicina Sulfat. Vazand ca dupa 3 zile de tratament nu ia trecut, am fost in dimineata asta cu el la dr.
Concluzia: alt unguent, alte picaturi, antiobiotic pt. stafilococ + exudat faringian (ca poate o fi izbucnit stafilocucul de-acolo) + peste 2 sapt. mers la spitalul Oftalmologic si facuta anestezie generala si scos ce a ramas acolo, caci dr. de astazi este convinsa ca va ramane semn :(((
Voi ati patit ceva de genul asta?
Ce sfat imi dati?
Eu am cumparat astazi picaturile + unguentul si am zis ca diseara sa incep acest tratament... dar sunt ingrijorata de scoaterea aia cu anestezie generala :(
Sanatate multa, pupici.
Raspunsuri

oana_tiganila spune:
Buna!Iti pot da un sfat babesc dar f. eficient-fierbi bine un ou,il lasi in coaja si il tai pe lung,ii scoti galbenusul si asesi causul oului pe ulciorul puilui(vezi sa nu il arzi,dar incerci sa il tii pe ochisor cat de mult suporta el caldura)Ideea este sa se colecteze ulciorul de la caldura degajata de ou-apoi il storci cu un tifon inmuiat in musetel,presandu-l usor si vei vedea ca se elimina puroiul.
Sper sa-ti fie eficient si nu ai nimic de pierdut sa incerci.
Succes!

adrianangi spune:
Poate ca e vorba de un URCIOR - Orjelet sau Blefarita (asa stiu ca se scrie, chiar daca se aude cum ai scris tu).
Parerea mea este sa mai consulti si alti medici inainte de a trece la operatia cu anestezie generala. Cred ca e prea mult pentru o bubita pe care am avut-o toti, la un moment dat, in copilarie... Ma rog, numai medicul e cel care poate sa-ti spuna ce-i mai bine.
A mai existat un subiect de acest gen pe forum: www.desprecopii.com/forum/topic.asp%3FARCHIVE%3Dtrue%26TOPIC_ID%3D33668+urcior&hl=ro
Nici Liliach nu a primit raspunsuri, ia legatura cu ea, poate intre timp a rezolvat aceasta problema.
Iti trimit un PM cu ce am mai gasit pe google!
http://adriana.freewebspace.com/photo.html

mariana75 spune:
Da, scuze... de urcior este vorba :)
Adriana... paginile date de tine, nu se deschid :(
Va multumesc mult.
Asa eram si eu de parere... sa-l mai vada cel putin 2 medici inainte de a trece la operatie.

adrianangi spune:
ti-am mai trimis un PM
La adresa de pe DC poti ajunge prin
Toate forumurile
Generatia 'Desprecopii.com'
Arhiva Clinica Virtuala Desprecopii.com
Arhiva URCIOR...poate
http://adriana.freewebspace.com/photo.html

ankalaura spune:
Eliza a avut in vara, probabil ca a pus manuta murdara la ochi, habar n-am. Imediat ce i-a aparut am fost cu ea la medic, mi-a dat Tobrex unguent si picaturi.
N-au fost de nici un folos, in sensul ca urciorul tot si-a facut de cap, si pana nu s-a spart saculetul ala, nu s-a vazut nici o ameliorare.
Insa, i-a ramas o urma rosie la cultul ochisorului. M-am gandit ca ii va trece cu timpul, insa nu. O urma mica, aproape inobservabila, dar exista. Sa o mai duc la medic, sau sa mai astept sa ii dispara?
Anca si papusica Eliza (26.august.03)

anamaria spune:
mariana, eu zic sa faci tratamentul recomandat si dupa ce se vindeca, mai cere si parerea altor medici.
anca, si eu am avut urcior acum cativa ani buni (vreo 10, poate) si mi-a ramas un mic semn rosu, genele n-au mai crescut acolo (dar e pe pleoape de jos, nu deranjeaza prea tare). dr nu mi-a recomandat nimic, daca nu ma supara. poate ceva de corectat cu laser, dar cred ca atunci cand va fi mai mare...
anamaria, mami lui Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze: http://photos.yahoo.com/mirmirion

mariana75 spune:
Am fost si la al 2-lea dr... mi-a zis dat alt tratament (doar niste picaturi), Luni mergem iar sa ne vada dr.
Ea a zis ca momentan nu stie daca va fi nevoie de taietura sau nu, fiindca urciorul nu este vindecat complet...
Offf, ce ma ingrijoarea ca trece asa greu! :((
Avem de-acum vreo 3 sapt... ea a zis sa mai asteptam si 1 luna pana se lamureste.
A dat mult inapoi, dar inca este rosiatic locul :(
Sanatate multa, pupici.

mariana75 spune:
Initial l-am dus la o dr. de la Spitalul Colentina (asta fiindca am mers cu Alex la dermatologie acolo, ca avea niste bubite pe manuta si dr. oftalmolog era usa in usa cu dr. dermatolog), iar a 2-a oara l-am dus la Optimed, la dr. Agarbiceanu.
Daca si dansa ma lua cu operatia la ochi si ma trimitea la spitalul de ochi (cum ma trimitea prima dr.), atunci aveam de gand sa merg si la Oftapro, la dr. Luminita Gheorghe.
Dar fiindca a 2-a dr. a zis ca nu crede ca este nevoie de operatie si sa mai asteptam 1 luna ca sa vedem ce are de gand urciorul in final, atunci n-am mai mers nicaieri si urmam linistiti tratamentul iar Luni mergem iar la Optimed.
Sanatate multa, pupici.

lilach spune:
Uf, uf, uf...asta e tot ce pot sa spun in legatura cu medicii!!!
(unii dintre ei).
Si noi am trecut prin ce treci tu, am cerut si eu sfaturi pe forum, nu prea am primit.
Pe Laura au vazut-o cred 4 sau 5 medici.Fiecare ne-a dat alt tratament, nimic nu a ajutat.
Pe data de 2.01.2005 trebuia sa intram la operatie asa cum spui tu, cu anestezie generala insa cu o seara inainte ne-au sunat de la spital ca amina operatia si ne vor anunta ei cind.Am tot asteptat citeva zile insa nimic, asa ca i-am sunat eu si ne-au programat pe da ta de 30.01.2005. Nu sintem siguri ca va avea loc operatia... la noi la spitale daca intervine ceva mai "important" din punctul lor de vedere amina tot ce nu li se pare urgent
.(intr-un cuvint bataie de joc.
acum pot sa-ti povestesc cum arata locul unde "a fost" urcior a ramas ca un neg care arata foarte urit. Noi am incercat asa: Kanamicina, comprese cu ceai de musetel, simtomicina,comprese cu ceai de galbenele, ou fiert,fucithalmic (timp de 3 saptamini).
Laura se confrunta cu aceasta probleme de la mijlocul lunii august.
Am auzit ca ar fi bun comprese cu ceai de rostopasca(nu sint sigura ca asa se numeste) insa aici nu se gaseste...si oricum Laura este deja epuizata saracuta cu atitea tratamente de citeva luni de zile.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.