Limba engleza
La scoala unde invata copiii mei pretentiile sunt putin exagerate. De exemplu, la limba engleza, ni s-a spus sa le cumparam carte si caiet special, caseta audio si video. Toate au insumat aproape 1 mil de lei. Pe langa asta, cand dau lucrari de control, li se dau fise xeroxate care costa 1000 lei. Cunostintele copiilor nu justifica aceste costuri. E ceva normal sau e scoala asta mai cu motz?
Raspunsuri
marinaa spune:
In ce clasa sunt copiii si in ce oras?
Eu am o fetita in clasa a doua.Cartile de engleza le-am cumparat inca de la sfarsitul clasei 1 si au costat 270 mii lei.Sunt foarte calitative(nu imi aduc aminte firma de unde au fost luate).Acest pachet a fost format din doua manuale foarte frumos colorate ,un caiet si o carte cu povesti.Casete audio, asculta din cand in cand in clasa , aduse de profesoara.Scoala se numeste Jose Marti 56 langa Protv.Si asta e o scoala cu pretentii dar vad ca mai sunt scoli mai fitoase.
craciunitza spune:
Si baietelul meu tot in clasa a 2-a este. Nu stiu cat e scoala de fitoasa, are un renume bun si in general sunt multumita. Doar ca e paralel cu engleza. Am impresia ca e prea devreme pentru manualele acelea pretentioase pe care le-am cumparat. Fetita ta cum se descurca cu engleza?
marinaa spune:
Fetita mea se descurca bine cu engleza deoarece a facut de la gradinita si din clasa intaia am facut si in particular.Cartile intr-adevar sunt destul de complicate pentru varsta lor dar daca ne ocupam de ea merge foarte bine.Sistemul de invatamant este cam ciudat in ziua de azi.La scoala intr-o ora pe saptamana ,nu fac mare lucru.
alma spune:
Fetita mea e clasa I si face limba engleza optional. Am inteles ca nu e in programa de invatamant pana in clasa a III-a. Copiii vostri fac limba engleza din clasa a II-a?
marinaa spune:
ALMA,fetita mea este in clasa a doua si face engleza din clasa I.Este optional,problema este ca o ora pe saptamana e putin si metoda de predare mult prea complicata si avansata,asa cum sunt si manualele.
lillie spune:
Manualele nu sunt adaptate pentru clasele elementare si nici metodele de predare nu sunt adaptate pentru copiii din scoala primara. Noi nu avem metodica predarii unei limbe straine creata pentru copiii din clasele primare. Toate metodicile de predare a unei limbe straine sunt aplicate incepind din clasa a V a. Educatoarele/ Invatatorii nu sunt instruiti in predarea limbilor straine si ii invata pe copii dupa ureche. Daca profesorii ii invata, tot nu este potrivit deoarece ei nu folosesc metodele potrivite si nici nu au manuale potrivite. Copiii sunt cei care sunt stresati si pe linga ei si parintii. Scolile conteaza pe faptul ca parintii nu sunt educati in acest domeniu si introduc activitati sofisticate numai pentru a lua bani. Poate ca nu am dreptate. Astept raspuns.
Lillie
alma spune:
Eu sunt multumita de ora aceea de engleza/saptamana. Profesoara preda in aceeasi scoala si are o tematica specifica pentru fiecare ora. Spre exemplu, atunci cand invata florile, scriu cuvantul in engleza pe cateva randuri, deseneaza simbolul florii (fructului, animalului etc.), apoi invata si o poezioara sau un cantecel pe tema respectiva. Ne costa 25.000 lei pe luna si copilul se familiarizeaza cu folosirea limbii (eu am mai invatat-o cate ceva acasa, inca de cand era la gradinita).
Theodora spune:
Fetelor,iubitelor,
Nu stiu daca va va interesa,dar m-am gindit ca va va fi de folos aceasta adresa www.englezapentrucopii.go.ro Noi sintem inca mici pentru a invata engleza...si,din pacate,nu am alt sfat pentru voi,nelocuind in Romania,nu stiu cum stau lucrurile acolo! SUCCES!!!
Theodora, Alexandros, Yannis(11 luni...)
Duble the joy,duble the love,twins are a blessing,from above...
craciunitza spune:
Nu am mai scris de ceva vreme din anumite motive de sanatate. Multumesc pentru raspunsuri, sunt de acord cu voi. Intre timp am fost chemata la scoala de profesoara de engleza care mi l-a reclamat pe fiul meu cel mare (cls. a 4-a) ca este foarte obraznic la ore. In sensul ca se ridica din banca fara sa fie intrebat. Uitandu-ma la ea, la d-na profesoara, nu stiam ce sa cred. Pentru ca am incredere in copilul meu, nici un profesor nu s-a plans pana acum desi merge la o multime de activitati. D-na profesoara este o tinerica zambareata, blonduta si cam tupeista. Nu ca asta ar conta foarte mult, dar fiind profesoara noua la clasa lui fiu-meu ma asteptam sa-si dea mai mult interes. Si sa fie mai politicoasa cu parintii. Vorbind cu fiu-meu si incercand sa aflu de ce se poarta asa, am inteles ca d-na profesoara de engleza tine orele intr-un mod extrem de modern: sta la catedra si pune casetofonul. Care casetofon baraie, gajaie, si merge incet. De asta se ridica fiu-meu din banca (sta in ultima banca), ca sa auda!
In conditiile astea, astept nerabdatoare urmatoare intalnirea cu d-soara profesoara de limba engleza.