Umiditatea in camera bebelushului

Fetelor vreau sa stiu si eu cum e cu umiditatea in camera copilului?Am auzit pareri pro si contra: ba ca trebuie sa pui prosoape umede sau o oala cu apa pe calorifer,ba ca nu e voie ca aerul umed nu face bine.Voi cum procedati?Cum va dati seama ca aerul e prea uscat sau prea umed pentru copil?
Multumesc si La multi Ani
Ana
Raspunsuri

aissa spune:
Am vazut fetele pe aici ca vorbesc de umezeala care ar trebui sa fie undeva intre 40-60%. Umezeala face rau daca e prea mare, dar nici uscaciunea nu e buna. Nu stiu cum se masoara, probabil exista ceva pentru asta dar nu am aflat eu. Oricum, aerul uscat nu e bun pentru ca usuca narile, asta o simt si eu ditai omul si se simte si la cea mica, se aude ca trage greu aerul si iti dai seama cand are nasul infundat cu mucozitati si cand nu. Cand aerul e foarte uscat se formeaza coji pe nas si respira greu. Despre mentinut umiditatea, am pus si eu mereu ceva ud pe calorifer (ca doar spal zilnic) si tava cu apa, dar tot nu e suficient. Nu mai inchid usa la dormitor ca e si mai rau. Aerisesc, dar imediat ce inchid geamul se face la fel de cald.
Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004)

dana_ene spune:
Eu stiu ca umiditatea optima este intre 60 - 70% (cand umiditatea este mai mica, aerul este uscat si provoaca iritatii ale ale cailor respiratorii, iar cand este mai mare se pot dezvolta in aer microorganisme periculoase).
Exista umidificatoare diverse in magazine. Eu insa am cumparat din XXL un recipient de plastic (super ieftin), care se umple cu apa si se agata de calorifer.
Pot sa-ti spun ca sunt foarte multumita.
Oana nu a avut noaptea nasucul infundat, nu face mucisori, deci cred ca e bun, mai ales ca eu am un apartament caldurot, daca nu ar fi umidificat aerul, cred ca ar deveni insuportabil de dormit !
Desigur, in fiecare zi aerisesc camerele de mai multe ori.
Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://community.webshots.com/user/oana_maria200 POZE NOI !!!!!!

ad_risnov spune:
Buna Ana !
Eu l-am nascut pe Rares in februarie anul trecut si am avut mari probleme cu aerul uscat din camera. Bb se infunda, avea nasucul uscat, un chin. Nu am cumparat umidificator, desi am avut intentia, dar am pus in permanenta pe calorifer un castron de lut cu apa.
Acum e deja baiat mare si lucrurile s-au rezolvat. Este insa bine sa umezesti cat de cat aerul.
Eu am incercat cu prosoape, dar se uscau f.f. repede.
Adriana si
Rares
(13.febr.2004)
poze cu Rares

roxana1974 spune:
Si eu stiam ca nu trebuie sa fie sub 60%. Am luat umidificatorul acela care se agata de calorifer, dar umiditatea tot nu urca macar un pic peste 60%. Simt ca e un pic uscat aerul iar bb fornaie noaptea. La mine e uscat aerul afara si cand aerisesc vad cum coboara acul sub 60% si dupa ce umplu recipientul si trece o vreme, se mai regleaza...Instrumentul care masoara umiditatea se numeste higrometru (cred) si la mine e incorporat in ceasul desteptator de pe noptiera.
Serban

Ana_Alx spune:
eu stiu ca umiditatea trebuie sa fie 40%-50%-60% insa nu mai mare de atat.dar cu ce o masor?exista aparate de masurat?un umidificator e cam in jur de 2 milioane jumate si 3 miliooane.Mi se pare cam mult si deaia ma gandeam ca poate exista un aparat de masura mai iefrin.Voi stiti?

Cristina_C spune:
M-am uitat pe indicatorul de umiditate si indica 65. Noi ne simtim bine asa.
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

anca tanasica spune:
eu sunt asmatica si nu pot sta fara oala cu apa pe calorifer...alexandra vad ca nu are probleme asa...
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

eLaura spune:
Noi avem in camera la Cata un ceas cu hidrometru si termometru incorporat. Pe el arata ca normale o temperatura de 20grC si 60, cu ce naiba de unitate s-o masura! Si la noi e cam aiurea in camera pentru ca sunt 22-23gr si umiditate pe la 30, rar atingem 60, cu toata apa mea pe calorifer, cu tot!
Laura, mama lui Catamic

gicutza spune:
Ioi ca exact aseara voiam sa deschid si eu un subiect pe tema asta... tocmai ce am primit un ceas cu indicator de umiditate si temperatura si la noi e jale. Sunt 25 de grade celsius cu tot cu geamurile care le detin deschise si 30% umiditate cu tot cu vasul cu apa de pe calorifer. Nici toate geamurile nu le pot tine deschise ca nu vreau sa raceasca piticul si ma gandesc sa cumpar un umidificator ca pana si eu am nasul uscat. Noi stam chiar langa centrala termica si caloriferele frig ca nici nu poti sa tii mana pe ele. Parca nici asta vara nu a fost asa cald in casa
Sa traim bine!