Criza varstei de 30 de ani!
Raspunsuri - Pagina 4
zepellina spune:
Cred ca 30 este un prag, de care ma apropii si eu. Nu ma gandesc ca as vrea sa raman asa, iar ceilalti sa continue cresterea sau imbatranirea dar parca acum constientizezi mai bine viata, timpul care trece si nu se mai intoarce, moartea, ca trebuie sa faci ceva important cu adevarat. Inainte nu ma gandeam decat sa ma distrez, nu imi pasa de timpul care trece.
Acum trebuie sa profitam de aceasta varsta, de gandirea diferita si sa ne bucuram de ea.
zepelina
elaela29 spune:
Si eu implinesc 30 de ani in 9 februarie si inca nu simt sa fie pe drum nici o criza, asta poate si din cauza ca baietelul meu implineste 1 anisor in 7 februarie. El este cadoul meu de acum inainte in viata mea.
Desi m-am gandit ca trec in alta etapa a vietii mele si sunt constienta ca nu mai sunt o copilita, prefer maturitatea de acum decat naivitatea si stangacia adolescentina. Eu zic ca putem fi frumoase si la 30 de ani si la 40 de ani si cine nu vede chestia asta...e problema lui. Asa ca capul sus viata e frumoasa si merita traita la orice varsta.
liris spune:
te asigur ca 30 de ani este cea mai frumoasa virsta. asta din cauza ca frumusetea se impleteste cu maturitatea si in general intelepciunea.
stii cintecul acela al Ioanei Radu: "as vrea iar anii tineretii si mintea mea de acum"... ei asa ceva se intimpla la 30 de ani. din pacate nu raminem vesnic de 30 de ani , si e intr-adevar dureros cind vin anii 45-50 .... dar totul sta in atitudine. eu stiu si fete de virsta mea care se pling ca-s batrine . eu, dimpotriva, nu regret deloc virstele de 20 de ani. la 30-31 (miine poimiine) de ani ma simt perfect. si ma consider mult mai frumoasa , si cu mai mult farmec decit in trecut, si un pic mai matura.
Once a grump, always a grump
http://community.webshots.com/user/s_b2702
Aprilie spune:
[stii cintecul acela al Ioanei Radu: "as vrea iar anii tineretii si mintea mea de acum"... ei asa ceva se intimpla la 30 de ani. din pacate nu raminem vesnic de 30 de ani , si e intr-adevar dureros cind vin anii 45-50 ....
Liris, eu implinesc anul asta 45 de ani !
Asteapta sa ajungi si tu acolo si vei vedea ca nu e nici o nenorocire,ba din contra .
Am nascut ultimul copil la 38+ ani asa ca sint o...TINARA MAMICA
Rudele din Romania s-au crucit,nu le-a venit sa creada si m-au felicitat pt. "curajul" de a aduce pe lume un copil la o virsta atit de "inaintata".
Le-am spus si lor ce-ti spun tie azi - virsta nu e cel mai important element , SANATATEA este si,daca vrei, "tineretea" sufletului.
M-am bucurat din plin de toate virstele , am fost hiper la 20,in plina stralucire la 30,mamica unui baby de 1+ la 40 si nici la 45 nu stau prea rau.
De Revelion m-am distrat si am dansat pina dimineata a doua zi ne-am intors la restaurantul romanesc pt. leftovers si iar am mai benchetuit vreo 6 ore. La Sf. Ioan la fel,am tinut-o intr-o veselie pina la 3 dimineata si ma asteapta in urmatoarea luna 2 boteze .
Am own business (deci am de toate doar timp nu prea am)si eu ma ocup de cel mic (scoala,lectii, sport,lectura,joaca) -slava Domnului, cel mare se descurca singur (are 20+).
Ce mi-a placut la 20 de ani, imi place si acum.Nu pot sa spun ca ma distrez "ca la 20" pt. ca acum ma distrez mai mult
De ziua mea nu ma intristez ci sint super happy pt. ca sint in viata (in primul rind), ca sint sanatoasa,ca am 2 copii sanatosi si un sot care sta (eroic) alaturi de mine de peste 20 de ani.
Asa ca ,de ce sa ma streseze virsta ?
Nu ma ingrijoreaza nici macar viitorul pt. ca nu e in puterea mea ci e in mina lui Dumnezeu si asa cum s-a ingrijit de mine pina acum am convingerea ca o va face pina la sfirsitul zilelor mele !
Vei vedea ca nu e "dureros " cind ajungi la 40-50,crede-ma, te vei bucura de viata la fel ca acum si vei intelege ca deep, inside,vei fi la fel si la 80 !
Trebuie sa recunosc totusi ca sint Berbec (plin de energie,printre altele ) , poate alte zodii sint mai nostalgice,mai pesimiste...
Aprilica dar nu Batrinica , cu fluturi in par si uneori cu fluturi in cap
zepellina spune:
Super, Aprilie mesajul tau!
Asa este, conteaza cum te simti, nu varsta. Stam sa plangem ca implinim 30 ani.Si?
Cred ca si zodia conteaza, eu sunt taur, dar simt o energie imensa, nu stiu cum sa mi-o folosesc mai bine, cum sa fiu mai ponderata. Mai trebuie sa rezolv problema cu sotul dar copilul il alerg la patinoar, parc , magazine, distractii pt ea si rad mult de tot, enervant de mult.
in cap mai mult
zepelina
acs spune:
Si eu implinesc 30 ani (tot pe 9 februari - elaela29 :)). Dar zau ca nu-mi pare rau. Adevarul e ca de cand am fetitele ma simt mai tanara, mai frumoasa, mai putin complexata. La capitolul energie nu stau foarte bine, sunt mai mereu obosita, dar... o sa am eu grija si de asta :). Intotdeauna m-am bucurat de ziua mea. Imi place sa mi se spuna "La multi ani!", sa ma simt iubita, rasfatata. Vreau sa cred (si chiar cred) ca ma voi simti la fel de tanara si peste 10-20-? de ani.
Manuela
liris spune:
mey Aprilie , eu te felicit ptr cum esti la 45. eu, asa cum ma stiu, nu voi fi ca tine la 45, daca ajung binenteles. as vrea sa cred ca nici ptr mine nu va fi dureros. totul e in atitudine. asta am zis-o deja. si nu cred ca voi avea resurse de optimism atit de vaste :((( si da...eu sunt "peste". cred ca un peste bleg ...de acvariu.
Banti spune:
Si eu am implinit 30 de ani luna aceasta pe 14. Sa fiu sincera n-am intrat in nici o depresie (nu e genul meu :-) si nici n-am stat sa ma gindesc prea mult la aceasta schimbare de virsta.
Cred ca e o virsta frumoasa pentru o femeie, te afli in cea mai infloritoare si mai feminina (daca pot spune asa ) perioada a vietii tale.
I-am multumit lui Dumnezeu pentru toate lucrurile frumoase pe care mi le-a dat pina acum, 2 copii frumosi si sanatosi si un sot care ma iubeste mult si linga care vreau sa imbatrinesc. Am o samilie frumoasa, prieteni dragi si scumpi, fac o meseire care imi place, ce imi pot dori mai mult? Ma simt foarte binecuvintata si simt ca adevarata viata de-abia acum incepe (cu toate ca timpul trece infinit mai repede decit pina acum - cel putin asta e senzatia pe care o am eu)! :-)
Fericirea nu tine cont de virsta, e o stare de spirit. Desi trupul nostru se trece, sufletul nostru e mereu tinar, e vesnic!
Ioana
aida_o spune:
Banti, ai niste copii superbi
eu cred ca ajungem la depresii legate de virsta... la orice virsta, incepind cu cea 25 de ani. din punctul meu de vedere, femeia care nu se simte implinita e cea mai predispusa depresiilor. si exista 3 motive de depresie:
- "imbatrinesc si nu sunt inca maritata", prin care am trecut multe dintre noi
- "am sotz, dar nu am copil, simt ca timpul trece degeaba" (cazul meu, ca ma apuca din cind in cind)
- "imbatrinesc, nu am nici sotz, nici copil.... heeeeelp!" (asta e criza prin care am trecut si eu, pina la 30 de ani).
acum, la aproape 32 de ani, pot sa admit cu mina pe inima ca, pina nu o sa am un copil, o sa ma tot apuce crize ale virstei. apoi, cind o da Domnul si o sa-l (sa-i) am, o sa imi treaca. sunt convinsa.
ce voiam eu sa subliniez: nu cred ca aceste crize ale virstei au legatura cu virsta in sine, ci se raporteaza la obiectivul pe care ni-l fixam: acela de a fi sotzii si mai ales de a deveni mame.
liris spune:
Aida mai e si alta varianta . nerealizare profesionala. eu ca student doctorand la venerabila mea virsta (aproape 31 , multumesc la fel!) simt uneori ca sunt cam batrina ca sa mai fiu student...:(( dar asta e. iar in momentele mele rele ma simt chiar batrina. pe de alta parte starea de "student" ma "tine" tinara, in majoritatea timpului...:))
dar tu ai mare dreptate in ceea ce spui. felul cum traim, dar si cum suntem construiti , asta da adevarata noastra virsta.