Bebelusi de iulie-august 2004 (26)
Raspunsuri - Pagina 12
kity2004 spune:
mamagiuliei, eu zic ca e prea devreme pentru premergator. Mie pediatra mi-a spus ca pina la 8 luni sa nu o pun deoarece ii fortez coloana
Oana si Iza-Maria DN 19 iulie
BLUE ANGEL spune:
La multi ani la mamici si bebici !!!
Mai, mai .. am vazut pozele ... frumosi copii , toti unul si unul !! ce norocoase suntem !!!
Noi am tot fost plecati de sarbatori si vad ca am baiat de societate ... rade tot timpul si la toata lumea ! nu plange la nimeni si este foarte multumit cand este luat in brate !!!!
la capitolul diversificare am fost cam puturosi .. adica eu mamica puturoasa ! si o vom incepe de maine .... am luat si oala "minune" !
nu i-am dat decat suculetz de morcovi si de portocale !
buna ideea cu intrebarile scrise in alta culoare ... le-am remarcat deja pe cele postate dar nu pot sa dau reaspunsuri foarte sigure asa ca le las pe mamicile mai experimentate ...
nu pot sa cred .. sunt deja bebici de 6 luni ... si cu dintisori !!! mamaaaa , ce trece timpul! maine o sa ne intrebam la ce liceu sa-i dam !!!!
am sa incerc totusi sa-mi dau cu parerea ...
mamagiuliei ... eu cred ca poti sa-i dai mango .. la fel cate putzin sa vezi cum il tolereaza ; para nu constipa ci din contra este diuretica ... despre struguri , eu cred ca trebuie sa mai asteptiputzin .. cel putzin asa am citit in carti ! mamici , voi ati dat la bebici struguri ??????
poti sa mai incerci cu papaya ... parca Roxi a experimentat !!!
cat priveste premergatorul .. eu cred ca de pe la 6 luni .. acum depinde si de copil ... al meu de exemplu cand sta culcat pe spate si-l ridic de manutze se ridica direct in picioare ... la incaltzari stiu ca exista ceva special ptr. copii mici ...cu taloneta ... sunt mai scumpi dar se merita ptr. calcatura piciorului...
Mitzura ... eu zic sa-i faci branzica in casa .. mai ales ca se face asa usor !!! in cartea Caprarilor sunt mai multe retete de a face branzica in casa
Lia , si eu am aceleasi dimensiuni ca si tine si sunt la fel de disperata .. chiar ma gandesc sa caut o dieta de slabit ... chiar ... Stie cineva o cura de slabire care sa dea rezultate si sa nu te infometezi prea tare ????
...si mai vroiam sa va intreb Voi ce ati inteles cu indemnizatia pe 2005 ?pupici mii
Simona si bb Luca
andreea_s spune:
Buna dimineata....
Mitzura eu ii fac branza lui Matei, nu o cumpar inca pentru ca asa mi-a zis doctorita... Daca vrei sa faci: 2l de lapte (minim 3% grasime) si 800 de grame de iaurt. Dai laptele in clocot, adaugi iaurtul si mai dai intr-un clocot, strecori si asta e branza. Ce iese din cantitatea asta imparti in opt si ai branza pentru opt zile.
Pun pozele azi
Andreea, 26 ani-Pesti si Matei Stefan nascut pe 19.06.2004
roxanaz spune:
buna dimineatza dragelor.
hihihi Ana, chiar ca vrea sa il ajunga pe pitiku grasu...da' lasa ca el tot o iubeste! pupici la voi amindoua.
Daria, da-i mango, lui Patrick ii place ff mult, i-am mai dat ieri si alaltaieri papaya si tot asa le-a mincat cu placere. si para ii place...ep el nici nu l-a constipat nici invers....
Alexandra...ce sa iti spun, pe al meu mama mea l-a invatat cu biberonul , ca de la mine nu vroia. am mai discutat noi asta pe aici, incearca sa ii dea altcineva sa manince din biberon, ca asa probabil accepta, doar dupa aia de la tine din mina. succes!
Tatiana, bine ai venit si aici! ai facut programarea la medicover? vezi ca analizele compensate le faceau anul trecut numai in prima jumatate a lunii, acum nu mai stiu daca e asa....dar te lamuresc ei la telefon. da-i fara grija cereale Biei....ca se mai rotunjeste ceva....
Lia, pai astea sunt semne clare de dinti mama....hai ca poate va ies in curind sa va lase nerfii si bazdacii..bafta!!!
corianai spune:
Neata,
Noi tot in greva foamei suntem... aseara am reusit sa o pacalesc dupa ce a adormit cu biberonul cu lapte, nu m/am lasat pana nu i l/am bagat pe gat pe tot Nici masa de pranz nu a vrut/o ieri si la piure nu a comentat niciodata pana acum. Adevarul e ca nici noi nu ne simtim prea bine dupa viroza, poate ca si ea e la fel. Diseara vreau sa incerc sa trec la laptele de 6 luni cu cereale poate o sa o tenteze. Eu imi fac griji in continuare din cauza lichidelor putine, de apa nu vrea sa auda iar ceai aici nu se poarta.
roxana1974 spune:
Salutare Fetelor!
Eu sunt foarte vesela azi. L-am agatzat pe pitik intr-o hinta "jump player" care sare, are un arc. E superhaios cum atarna el asa din usa :)) O sa-i fac poza sa-l vedetzi.
Mamagiuliei, eu am citit articolul despre premergator (aici pe DC) si am hotarat ca nu-i cumpar.
Tatiana, da-i cereale, asa cum a zis si roxi si poti sa introduci ficatelul si galbenusul in piure. Eu de ieri i-am dat branzica de vaci amestecata cu ceva fructe din borcanas si s-a lins pe botic. Incearca si borcanasele de la Hipp si Nestle, sunt super. Al meu numai la pere s-a strambat in rest ii plac cam toate de varsta lui.
Intrebare urgent!!! Sotul meu va fi maine in Bucuresti. De unde cumparati biscuiti fara gluten si cereale fara gluten??? Ca sa mearga direct la tinta, va rog muuuult!
Serban
andreea_s spune:
Fetele, iata si pozele noastre intr-un final fericit!
http://community.webshots.com/user/andreea_ciontu
Andreea, 26 ani-Pesti si Matei Stefan nascut pe 19.06.2004
cristalina spune:
Neata,
Cumparam cerealele fara gluten (de la Jotis) din piata de la Rahova...E complexul din piata in care sunt magazine in marea lor majoritate cu articole pentru bebelusi. Au o gramada de chestii p-acolo.
Daria, eu am inteles ca e bine sa nu aiba incaltari pentru primii pasi, botosei si ciorapi grosi...cred...Mai citesc.
Revin dupa amiaza ca mai are putin Botosica si sare pe tastatura!
O zi excelenta sa avem!
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
http://community.webshots.com/user/cristalina_monica
rain spune:
LA MULTI ANI, sa aveti un an asa cum va doriti voi alaturi de familie si de puiutii mici si frumosi....
daca m-ati pus absenta, am motive serioase ...am un copil super marait de vreo saptamana, nu mai stiu ce sa-i fac, vrea numai in brate, daca ii dau jucarii nu sta mai mult de 10 min sa se joace(exact asa cum a spus si Mitzura), cum am luat-o in brate ii trece supararea, in schimb sint multumita ca nu sint probleme cu mancarea, adica mananca bine ...
m-am gandit la toate motivele posibile ...pocnitori (au speriat-o), intarcarea (am intarcat-o dupa Craciun, din pacate nu mai am lapte deloc si nici ea nu mai vroia sa suga, normal... ca numai avea ce), vizitele (a vazut multe persoane necunoscute), dintii (dar nu vad nimic pe gingie) etc.
de ieri are si un pic de temperatura ...37.4 si vad ca nu-i mai trece!
in fine, astazi mergem la doctor si poate ne lamurim, macar sa stiu si eu ce are si sa stiu ca ii va trece, sper!
Andreea si Tatiana, ce mult ma bucur ca ati revenit si voi, se reface gasca! sa va traiasca puiutii si sa fie sanatosi ...
Andreea, sa ne spui de Alina ce mai face, ne e dor si de ea!
Tatiana, nu-ti face probleme in privinta greutatii, asa e si moata mea, adica o silfida (are 6200 g), i-am dat si cereale si de toate, mananca foarte bine dar nu se pune ...asa e metabolismul ei, se misca si are multa energie, eu am zis ca poate si asta e un motiv, daca face moata miscare ..., vrea sa aiba silueta de invidiat!
Alexandra, trebuie sa insisti cu biberonul, si daca nu-i place poate schimbi tetina, eu m-am convins ca sint smecheri si nu accepta orice fel de tetina, incearca! si atunci cand ii e foame ii dai biberonul, chiar daca la inceput (vreo 2-3 saptamani, chiar o luna) va manca putin (30-50 ml) in timp se va obisnui cu el si va manca normal!
Daria, pararea mea e ca premergatorul trebuie folosit mult mai tarziu, abia dupa ce se ridica ei singuri in picioare pe patut, ai intrebat doctorul daca o poti pune de acum in premergator?
Lia, dupa cum vezi ...nu esti singura care are ocupatie serioasa toata ziua, si noi sintem cu maraieli si vrem companie in permanenta ...si cand ma gandesc ce copil cuminte era iubitica mea, cum se juca ea singurica
Cori, imi pare tare rau ca sinteti bolnavioare, dar o sa va treaca si Eva va manca la fel ca inainte, mai incearca cu lapte, chiar daca nu e ora de masa, si 20 ml daca bea si tot e bine, sa nu se deshidrateze! ai fost cu ea la doctor, ce ti-a zis?
Simona, indemnizatia se mareste numai pentru mamicile care intra in CIC incepand cu 1 ianuarie, la noi va ramane tot 6.500.000 lei, eu sint cam revoltata din cauza asta ...de parca noi am cumpara lapte, haine, medicamente la preturi mai mici ....
va pupacim dulceeeee
Nicole & Andreea Alexandra(fomista)
Poze cu mamici, burtici, pitici, Andreea 1-4 luni
Andreea de la 4 luni
Dorsilia spune:
Buna!
Eu sunt intr-o stareeee...mai putin si-ncep sa plang in hohote...asta micu e nervos de nu se poate, se agita, si-a tras doua zgarieturi pe cap, maraie, se screme, saliveaza, musca, si nimic nu-l binedispune, nu mai gangureste, nu mai zambeste, sunt varza deja...si nu se vad gingii rosii si umflate. De mancat a mancat, pana acum, cel putin. Nu stiu ce sa mai fac, pe bune !!! si asa e de cateva zile !
lia