La 6 sau la 7 ani impliniti la scoala???
Raspunsuri - Pagina 5
adelaide spune:
Sunt invatatoare si am clasa I.Din 24 de elevi, 5 nu au avut 7 ani impliniti, dar i-am primit la recomandarea educatoarelor care au spus ca sunt copii teribili. Se pare ca nu e chiar asa... Le lipseste grupa pregatitoare, au probeme cu concentrarea si cu intelegerea. Ceilalati se plictisesc cand insist cu explicatiile suplimentare asupra lor.Ei ar fi excelat intre copiii de varsta lor.
Pe de alta parte programa a fost aerisita, asa fel incat sa faca fata si cei de 6 ani. Cei de 7 si chiar foarte multi de 8(unii au implinit 8 din decembrie) bat pasul pe loc. In plus, mai e si mentalitatea parintilor romani ca o invatatoare e cu atat mai buna cu cat ridica stacheta mai mult, turnand in capul copiilor cunostinte de clasa a III-a inca din clasa I. Sunt pentru inceperea scolarizarii copiilor la 6 ani, dar snt impotriva chinuirii lor impreuna cu cei de 8 ani.
O alta chesstie, sunt interzise orice testari pentru inscrierea in clasa I, la fel pentru formarea unor clase de elita la trecerea in gimnaziu. Asa ca daca intalniti cazuri, actionati impotriva.
alma spune:
Cand am hotarat s-o dau pe Diana la scoala era la grupa mare. M-am sfatuit cu educatoarea, care mi-a spus ca ar face fata clasei I si la 6 ani si jumatate, cat ar fi avut in septembrie. A fost singura din grupa ei care a mers la scoala in acel an, ceilalti au mers mai departe cu grupa pregatitoare.
La scoala, avantaje si dezavantaje. Un mare avantaj a fost ca ea stia sa citeasca de vreo 2 ani, scria cu litere de tipar, facea adunari si scaderi. Dezavantajul a fost varsta, faptul ca era cea mai mica din clasa, singura nascuta in 1996 (erau si copii nascuti in 1994), concentrarea mai scazuta decat a celorlalti mai marisori. Fizic nu era chiar cea mai mica, insa acum se cunoaste. Cei de 10 ani impliniti sunt foarte dezvoltati fizic, iar ea, la nici 9 impliniti e mai firava.
Ce a fost cel mai greu la noi, adaptarea scrisului de la cel de tipar la cel de mana. Stiind sa scrie, era foarte rapida, insa caligrafia lasa de dorit.
A intrat insa in ritm, e fata isteata si prinde din zbor, nu e prima, dar e intre primii 5 si sunt mandra de ea. Cine aude ca are 8 ani ma intreaba daca e clasa I, dar ea e deja a III-a.
In concluzie, ramane la latitudinea parintelui la ce varsta isi da copilul la scoala. La varste mici e mai mult de lucrat cu ei acasa, dar nu e o regula. Depinde si de capacitatea copilului si nu in ultimul rand, de felul in care invatatoarea priveste copiii de varste diferite, lucrand in asa fel incat acestia sa poata tine ritmul. Ideal ar fi sa se constituie clase in care copiii sa aiba aceeasi varsta.
http://community.webshots.com/user/freediaro
Cary spune:
Pentru mamicile care AU DEJA copiii la gradinita,am o intrebare:
-Imi trebuie NEGATIE de la scoala unde apartin cu locuinta ca sa-mi inscriu copilul la alta scoala???
Multumesc frumos.
anim spune:
Baiatul va avea 6 ani si 8 lumi in sept. si ma gandesc sa-l dau la scoala, desi multe persoane nu m-au incurajat pentru ca ii rapesc un an din copilarie. Sa astept pana la 7 ani si 8 luni mi se pare prea mult. Daca ar fi avut in spet.6 ani si 3-4 luni, cred ca nu l-as da la scoala, tocmai pentru ca in aceiasi clasa sunt si copii de peste 7 ani impliniti. Consider ca 6 luni in dezvoltarea unui copil de varsta prescolara sau scolara muca conteaza foarte mult. Am vazut manualele si caietele speciale din clasa I. Te doare capul!!!! Programa scoala este foarte incarcata si foarte grea.
mari2005 spune:
Din experienta pe care am avut-o la clasa va pot spune ca nu este nici o problema sa va dati copiii la scoala de la 6 ani cu conditia sa-i fi implinit pana la data de 15 septembrie. Din punct de vedere al dezvoltarii psihice, de asemenea va pot spune ca nu este nici o diferenta. Ba mi s-a intamplat ca dintre cei care erau mai mici sa fie mult mai isteti. Ce se intampla de fapt?
Copiii care stau prea mult la gradinita nu numai ca ajung sa se plictiseasca, dar atunci cand ajung la scoala dupa ce au trecut si pe la grupa mare si pe la grupa pregatitoare unde se invata foarte multe din ceea ce se invata in clasa intai, cand ajung in clasa I nu-i mai intereseaza prea mult materia pentru ca in mare parte este stiuta sau cel putin au trecut pe langa ea. De aici lipsa de atentie la ore si dezinteresul pentru scoala.
annablue spune:
Eu am fost data de ai mei la scoala la 7 ani, culmea e ca m-am nascut pe 21 sept. si deci aveam fix 7 ani si nu mi-a parut rau deloc. Adica, am mai avut 1 an de copilarie. Nu mi se pare normal sa rapim un an din copilaria unui copil, pentru ca oricum viata pt ei mi se pare mai dificila decat cea pe care o aveam noi. Si ma refer la haosul care exista acum, tot felul de decizii care se schimba de la moment la moment.
In ce priveste decizia datului la scoala, nu cred ca exista o regula "de aur", fiecare parinte isi cunoaste copilul, depinde de cat si cum a exersat scrierea, cititul sau operatiile matematice, felul de a fi al copilului, etc.
Sunt de acord cu faptul ca un baiat e mai indicat sa-l dai mai tarziu la scoala, dar la fel de bine exista fetite care pot sa mai stea 1 an. Cred ca fiecare parinte ar trebui sa-si analizeze copilul si sa decida in acel caz ce crede. La urma-urmei, parintele isi cunoaste cel mai bine copilul.
la pitici si mamici !
Ana
Annablue si Adita 1.11.2002