La 6 sau la 7 ani impliniti la scoala???
Raspunsuri - Pagina 3
Cary spune:
Ioana,eu daca as fi in locul tau as face asa:
-daca am baiat il dau la 7 ani(sunt mai inceti la gandire si puturosi,dar nu e regula)
-daca e fata o dau la 6 ani(ca merg rotitele mai repede).
ioana spune:
Multumesc frumos, Cary! E baiat...asa ca il dau la 7 ani...daca nu se va schimba legislatia pana atunci. Toate cele bune, ioana si Tudor.
CristinaT spune:
La multi ani Ioana!!!
Eu ce sa fac cu Oana mea?
oare nu o sa-i fie greu la scoala daca nu face grupa pregatitoare? Nu vreau sa se chinuie la scoala, si la gradinita sa piarda timpul. Cum sa aflu ce fac in plus la grupa pregatitoare? Sau la anul in loc sa o dau la grupa mare sa o dau la pregatitoare? Dar nu o sa planga dupa colegi??? Sau sa o mut acum la grupa mare... si apoi sa continue cu pregatitoare? Gradinita incepe luni si nu stiu ce sa fac!
5 ani -14 februarie 2005
Cary spune:
Ce face in grupa mare va face si la grupa pregatitoare,deci se pierde timpul ca sa faca,copilul varsta.
DE CE s-o muti ACUM la alta grupa,ce grupa este acum si pe care o va urma la toamna????ca nu am inteles din mesajele tale!
Cat despre "pierderea" colegilor,caci va veni si momentul acesta,se va face la scoala,cand NU TOTI vor merge la aceeasi!!!
Mai vorbim Cristina.
P.S. I-am dat acel sfat Ioanei caci eu sunt mama si de baiat si de fata si vad pe propria piele cat de repede inainteaza Fata in comparatie cu Baiatul!
laura111 spune:
Cristina, fi-miu e cu o zi mai mic decat Oana a ta si am hotarat asa: va merge la scoala la 6 ani si 8 luni, adica in sept. 2006. Nu are rost sa-l mai tin pana la 7 ani si 8 luni pt. stie deja sa citeasca si sa scrie literele de tipar. Eu sper doar sa nu se plictiseasca in clasa I. E adevarat ca la gr. pregatitoare fac aproape aceleasi lucruri ca la gr. mare . E aceeasi Marie cu alta palarie, parerea mea...
Laura - mama lui Vlad
http://community.webshots.com/user/vladut111
si poze din excursii: http://photos.yahoo.com/florea_tatiana111
otau spune:
La grupa mare copiii fac pe caiet semne grafice (bastonase, liniute, carlige, fel de fel de desene; totul pe caiet cu patratele).
La grupa pregatitoare au inceput sa faca litere pe caiet tip I. La matematica fac adunari si scaderi si probleme cu mutimi.
Aurora, mami lui Vladut (6 ani)
Cary spune:
Conform noii programe din gradinite,MIN.a spus ca nu trebuie utilizate caiete la gradinita,indiferent de grupa!!!
Nora spune:
quote:Pai asta e deja scoala-scoala! Oare nu-i prea mult? Eu nu am studiat programa scolara belgiana dar sunt sigura ca-i muuult mai relaxata. Si chestia asta cu grupa pregatitoare: inseamna ca sunt 4 ani de gradinita? Atunci cred ca aceasta ultima grupa este echivalentul primului an de scoala de la noi(ma gandesc la Belgia, dar cred ca-n toate tarile din UE e la fel). In Romania mi se pare ca se "indoapa" prea mult copiii cu informatii si se merge prea mult pe ideea de "acumulare" in detrimentul creativitatii si exprimarii personalitatii. Sigur, trebuie sa ne adaptam fiecare conditiilor pe care le avem(din tara in care traim), dar unde duc oare toate aceste diferente intre sistemele de invatamant? Sa se potriveasca sistemul romanesc mai bine copiilor de deasupra mediei? Si global, ce se intampla cu toti copiii din Romania?
Originally posted by otau
La grupa pregatitoare au inceput sa faca litere pe caiet tip I. La matematica fac adunari si scaderi si probleme cu mutimi.
Aurora, mami lui Vladut (6 ani)
Am inceput sa bat campii!
Raspunsul meu la intrebarea initiala a subiectului: la 6 ani impliniti. Avem prieteni care si-au dat copiii la scoala si inainte de a implini 6 ani. S-au descurcat foarte bine. Aici. Dar oare ar fi fost la fel si in Romania?
Sarbatori fericite!
Nora, mamica lui Andrei-Mihai(20aprilie 1999) si a lui Victor-Alexandru(12 iulie 2001)
aici suntem noi
april spune:
Ideea e ca eu vreau ca fetita mea sa fie in clasa cu copii de varsta ei. Adica sa nu fie cea mai mica din clasa dar nici cea mai mare. Asta ma intereseaza. In RO cum se alcatuiesc clasele??? in toamna lui 2006 ce copii merg la scoala, cei nascuti in 1999 sau si cei din 1998? dar in 2007, cei din 2000 sau si cei din 1999??? Asta-i intrebarea mea. Cineva care lucreaza in domeniu, in RO, invatatoare daca e pe forum sa ne spuna si noua cum e?
multumesc
Antonela
pozici cu Andrada
otau spune:
Romania este o tara in tranzitie. Sau, ma rog, la sfarsit de tranzitie!
In ultimii 15 ani s-au facut tot felul de experimente. Sincera sa fiu speram ca pana incepe Vladut scoala sa se stabileasca in mod clar ceva, dar nu prea este asa. Sper ca pana ajunge Vladut in clasa a 8-a sa se stabileasca ceva clar, desi nu stiu ce sanse am.
Acum cativa ani se stabilise inceperea scolii cu clasa 0 un fel de grupa pregatitoare care se face la scoala. S-a renuntat insa la idee pentru ca invatatorii ar fi trebuit sa aiba dubla specializare (educator-invatator). Cum in scoli majoritatea invatatorilor au doar o singura specializare(de invatator) nu s-a putut pune in aplicare.
S-a revenit la ideea cu grupa pregatitoare in gradinite. S-ar putea ca nici aceasta idee sa nu fie tocmai buna si sa se renunte la ea. Asa cum spunea CristinaT directoarea de la gradinita unde sunt copiii nostri i-a spus ca nu mai exista grupa pregatitoare. Probabil i-a spus ca pentru generatia fetitei ei (care e in grupa mijlocie)nu mai exista grupa pregatitoare.
Eu am o matusa invatatoare. Ea mi-a recomandat sa-l dau pe Vladut la scoala la 7 ani. Este adevarat ca el este avantajat de faptul ca e nascut in iunie. In septembrie are 7 ani si 3 luni, dar cei care la 15 septembrie au deja peste 6 ani jumate ar putea merge f. bine la scoala, pentru ca a incepe clasa intai cand ai deja 7 ani si 7, 8, 9 etc. luni e destul de mult.
E foarte adevarat ca baietii sunt ceva mai lenesi decat fetele si e bine ca in cazul lor sa li se mai prelungeasca perioada copilariei.
Eu ma gandesc ca s-ar putea ca Valdut sa se plictiseasac in clasa I avand in vedere ca stie sa citeasca si sa scrie (cu litere de tipar) si stie sa faca adunari si scaderi cu cifre pana la 20 si inmultiri si impartiri (cu cifre pana la 10). Dar copilul este pasionat de matematica si ii face placere sa faca tot felul de socoteli. Eu nu pot sa-i spun: " chestia asta nu ti-o spun, vei invata la scoala".
Ma intreaba, ii raspund, il las sa socoteasca, treaba lui. Nu face nimic fortat.
In ceea ce priveste sistemul de invatatmant romanesc (cu toate hopurile prin care a trecut in ultimii 15 ani) mi se pare ca e superior celor din alte tari. Multi copiii care pleaca din Romania sunt inscrisi intr-o clasa superioara in strainatate, nu-i asa?
Hai ca m-ma lungit prea mult!
Aurora, mami lui Vladut (6 ani)