bebelusi de nov-dec 2004 (5)
Raspunsuri - Pagina 3
Jasmine spune:
Ela,nici al meu nu sta cuminte cand e treaz.Trebuie sa-l adorm in brate inainte sa-l pun in pat si cand se trezeste incepe sa planga imediat.I-am pus si eu alaltaieri carusel deasupra patului si vad ca manifesta interes,urmareste cu privirea .Caruselul e deasupra capului copilului,nu la picioare.
Simona,al meu nu prea regurgiteaza.Cred ca s-a intamplat doar de 3-4 ori si atunci destul de putin.Dupa ce papa il tin cam 5-10 minute la verticala si am grija sa nu-l zgaltai.
In timpul zilei mai e cum mai e ca adoarme dupa ce papa,dar noaptea e tare vioi si nu vrea sa se culce.Daca-l pun in patutz urla de scoala tot blocul.Sunt chiauna rau de tot,nu apuc sa dorm mai mult de 2-3 ore pe noapte.
Si ziua de fapt e cam tot aia.Cica adoarme,il pun in patutz dar in maxim 10 minute urla.Are si colici,il doare burtica.Cert e ca uneori imi vine sa ma sui pe pereti.
dama spune:
Bitsule, ce Craciunitza frumoasa au baitetii tai, iar rudolfica este tare dulce cu nasucul lui rosu...se vede ca la voi chiar a fost sarbatoare, iar Mosul asteptat cum se cuvine. Super si bradutzul.
David Andrei, minunea noastra (18/11/2004)
dama spune:
Fetelor, David mi-a vomitat in seara asta dupa ce l-am alaptat la san. Nu stiu de ce, dar m-am speriat rau, ca a vomitat cred tot ce mancase si cu 3 ore inainte. In timpul suptului maraia si se enerva, ce sa fie oare? Vi s-a intamplat asa ceva? Daca da, spuneti-mi si mie din ce cauza ca acum incepe sa-mi fie teama sa-l mai pun la san.
David Andrei, minunea noastra (18/11/2004)
bits spune:
fetelor multumim frumos,adevarul e ca ne-am distrat iar sotul meu spunea ca suntem parinti denaturati caci radem de propriul copil,dar va avea o amintire frumoasa cand va fi mare.
DAMA si mie mi se intampla sa mai vomite ce a mancat si mi s-a spus ca nu-i prieste lapticul(probabil mancam noi ceva ce nu le convine lor).nu-ti fa griji.
ELA si la mine KEN nu vrea decat in brate cand e treaz,daca il pun in patut mai mult de 10 min nu sta sa se uite la carusel,dar daca vin la capatul patului gangureste si e fericit,probabil vrea sa impartaseasca cu mine bucuria pe care i-o aduce caruselul.in plus nu prea ii place sa stea la orizontala(vezi poate si fetitza ta e la fel)vrea tinut pe verticala si plimbat prin casa ca sa vada mai multe lucruri.sunt mai multe tipuri de bebelusi ,al meu e curios din fire si se plictiseste repede intr-un loc.daca stau cu el si-i vorbesc toata ziua e ok
octy,KEN(1noiembrie 2004)
http://photos.yahoo.com/octyb
bits spune:
am apasat din greseala si nici nu terminasem.
si am observat ca atat timp cat sta cu sotul meu nu-i face figuri(luat in brate) e cuminte foc,cum apar eu cum incepe sa se alinte,ba vrea in brate,ba vrea plimbat etc.
vad ca va plangeti ca nu dorm,la mine e invers.dupa ce se trezeste sta treaz cam 1ora,timp in care conversam,facem gimnastica si-l pun pe burtica ca sa oboseasca,cere papica si apoi imi adoarme la san.cred ca intr-o zi imi sta treaz cam 4-5 cateodata 6 ore.ai vostri cate ore stau treji?
octy,KEN(1noiembrie 2004)
http://photos.yahoo.com/octyb
try spune:
Fetele cu intrebari legate de alaptare, atat timp cat bebe nu plange de foame nu trebuie sa va faceti probleme ca nu aveti lapte suficient. Indiferent cat de mult mananca la o masa. 80ml la o masa cu un total de 560 ml/zi e ok pt. varsta bebelusului (banuiesc ca are mai puti nde 6 sapt.
Un bebe la 8 sapt. trebuie sa manance 800ml lapte. Cu fiecare sapt. in minus trebuie scazute 100ml ca sa obtii cant. necesara ce trebuie sa o bea bebe. Iar cu fiecare sapt. in plus peste 8 sapt. trebuie sa adaugi doar 50ml. Deci la 7 sapt. trebuie sa bea 700ml, la 6 sapt. 600ml, la 5 sapt. 500ml, iar la 9 sapt. 850ml, la 10 sapt. 900ml etc.
Oricum cifrele astea sunt orientative. Daca un bebelus de 6 sapt. manance doar 550ml/24h nu inseamna ca bebe ramane nemancat sau ca e ceva in neregula. bebelusii nu sunt robotei, fiecare are ritmul lui de mancare, somn, joaca, plans, nu trebuie sa fie identici.
Zicea cineva ca atunci cand ii dadea lapte f=praf se scula la 3-4 ore si de cand ii da san se scoala la 2 ore noapta si ca asta inseamna ca nu-i ajunge. Gresit. Laptele de mama e usor digerabil si stomacelul ramane mai repede gol si ca urmare beb cere mai des de papica. Plus ca de la san niciodata bebelusii nu beau la fel de mult odata cat ar bea daca i s-ar oferi biberon. Este bine stiu si s-a discutat de multe ori pe grupul nostru despre faptul ca bebelusii alaptati mananca mai des decat cei hraniti cu formula. Atat timp cat bebelusii vostri nu plang de foame, nu va faceti probleme cu alaptarea.
Si Alex face balonase la gurita de o sapt. si cand il tin in ham uda toata zona de sub barbie. in nici un caz nu se poate pune problema dintisorilor la varsta asta. N-am auzit de dintisori atat de devreme. Nepoteilor mei le-au dat dintii la 4, respectiv 4,5 luni ceea ce oricum e un record de varsta. Eu n-am auzit de un bebe cu dinti mai devreme.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
try spune:
Caruselul e de preferat sa stea deasupra lui bebe de pe la 3-4 sapt. Atunci bebe incepe sa fie atent la jucariile suspendate, chiar daca nu vi se pare voua, insa ei le observa si invata sa le recunaosca. Cate putin in fiecare zi si o sa vedeti ca le vor iubi foarte tare. Nu stiu ce li se pare asa amuzant la ele, dar dupa ce vor invata sa rada, sa vedeti ce mai rad la jucariile de pe carusel. Si la noi Alex de vreo 3 sapt. tot se uita la carusel. E atent la jucarii si la cum se invart ele. De cand a inceput sa zambeasca rade la ele. E cea mai atractiva jucarie pt. el si sta cel mai mult timp singurel cand il pun in patut sa se uite la el. Dar trebuie sa aiba si o anumita stare de spirit, nu intotdeauna e dispus sa stea singurel sa se uite la ele. Are si momente cand e plangacios si imediat cum ii pun caruselul tot plange, dar si momente cand intorc si de cate 5 ori cheita pana la maxim sa cante si el sta cumintel acolo. Oricum, pe zi ce trece observ ca cere din ce in ce mai putin in brate (adica plange sa fie luat in brate), dar trebuie neaparat sa-i ofer alternativa, adica sa-i arat jucariile in raza lui vizuala, sa i le misc, sa le pun sa cante, sa vorbesc cu el etc. In felul asta sta mai mult timp pe pat. Singur-singur, fara sa fie bagat in seama si doar lasat undeva cu o jucarie eventual, nu sta nici el mai mult de 15 minute. Se uita cat se uita pe pereti, studiaza si eventual rade de unul singur, dar apoi se plictiseste si incepe sa scanceasca, cere atentie.
Legat tot de carusel, in timp puteti sa agatati si alte obiecte in loc de jucariile initiale. Si nici nu trebuie sa fie neaparat jucarii. Pot fi si ghemotoace de hartie foarte colorata sau obiecte de diferite forme, chestii sclipitoare (un globulet, spre exemplu). bebelusii sunt atrasi de nou si vor studia cu curiozitate orice obiect nou.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
ionela roxana spune:
Bitsule esti o craciunita taaaaaaaaare sexi, iar rudolf un dulce foc; cred ca sotul este in ca va are; sa va traiasca minunea si sa va aduca numai bucurii
http://photos.yahoo.com/ionelarxn
ionela roxana spune:
Fulgule multumesc ptr. povata; vad ca am reusit in sfarsit sa scap de vechea adresa;
ionela roxana spune:
fetelor la noi ninge asa de frumos, dar este taaare frig; deja pamantul a devenit alb; este asa de frumos!!!; aici la mine azi au cazut primii fulgi de nea
Bits iti plage cum ninge