bebelusi de nov-dec 2004 (5)
Raspunsuri - Pagina 14
try spune:
gandacelu' legat de icteras ca ti se pare acu' mai galben acu' mai rumen. Conteaza foarte mult in ce lumina il privesti pe Ioachim. Trebuie sa-l studiezi numai la lumina zilei. In lumina becului culoarea/paloarea poate fii inselatoare. Du-te dimineata cu el la geam, trage perdeaua/draperia sau ce ai tu in casa si asa uita-te sa-i studiezi culoarea copilului. Si inca o data, nu trebuie sa faci nimic, lasa sa treaca de la sine. Lasa organismul sa gaseasca singur calea de a iesi la lumina. Nu mai ajutati voi cu una cu doua ca-l invatati lenes si mai tarziu cand aveti nevoie ca organismul sa lupte el nu o va face cu toata forta. Plange sau se chinuie copilu' de la icteras? Nu. Doar ca are un pic de galben in coltul ochisorilor. So what?!?! De-aia nu mai poti dormi tu bine noaptea? Pe semne ca nu te scoala prea des. Ia sa ti-l dau o sapt. pe Alex sa vezi cum iti trec si grijile de icteras si de toate. Sau si ma ibine pe Maria Galagia lui andreap.
O sa treaca si sa vezi atunci ce frumos o sa ti se para (a propos de copii uratei ).
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
FELIS spune:
quote:
Originally posted by bits
mai ELIZA cred si eu ca nu scoti decat 40ml daca te suge toata ziulica.eu cred ca cel mai bine e sa renunti la biberon caci laptele praf e mult mai dulce decat cel matern si de aceea bebeii il prefera.eu i-am facut programel cu ajutorul ceaiului Baby calm neandulcit si sa stii ca a inceput sa-i placa,in plus elimina fff bine gazele,parca-i mitraliera.
octy,KEN(1noiembrie 2004)
http://photos.yahoo.com/octyb
Cand si cat babycalm ii dai?...
Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
Pozele noastre!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38908" target="_blank">Povestea nasterii si zilelor de spitalizare.
for2nity spune:
Azi mi-am petrecut o buna parte de timp cautand informatii, argumente pro si contra folosirii suzetei.Alternativa in cazul meu era sugerea degetului.Cum se zice pe la noi, din doua rele...aleg cel mai putin rau.Altfel spus sugerea degetului fara sa comentez mult pe seama asta e cu mult mai daunator decat suzeta.Degetul nu se poate steriliza plus ca sugerea degetului dupa varsta de 3 ani produce modificari ce nu vor regresa.
In cazul in care ati optat pentru folosirea suzetei ,se recomanda cele ortodentice, din silicon,. E bine sa se introduca doar dupa varsta de 6-8 saptamani pentru a nu priva mama de stimularea sanului in favoarea suzetei.
Pe de alta parte, atat suzeta cat si sugerea degetului duc la instalarea reflexului de a respira pe gura. Si cu asta incepe o alta mare belea.
Datorita respiratiei pe gura dintii nu sunt spalati de saliva, sunt uscati, deci expusi la carii. Copiii care respira pe gura sunt expusi la raceli repetate si o oxigenare deficitara a creierului.Citez:"majoritatea anginelor, a otitelor, a hipertrofiilor amigdaliene palatine si faringiene, a laringitelor, a traheitelor a bronsitelor, a hipoacuziilor, neurasteniilor, numeroase tulburari de dezvoltare a aparatului dentomaxilar, toate boli cu raspandire in masa, apar in urma respiratiei pe gura.
Respiratia orala are un efect general epuizant-astenizant, atat fizic cat si psihic. Acest efect astenizant este uneori surprinzator de accentuat si cu cat varsta copilului este mai mica, cu atat consecintele sunt mai grave. La acest efect astenizant contribuie in principal oxigenarea insuficienta, subnutritia datorata afectarii poftei de mancare si lipsa cronica de odihna."
Sunt voci care spun ca e destul de usor de a ocoli deprinderea la bebelusi cu suzeta sau sugerea degetului. E vorba de dragoste, atentie ( ce usor suna )un timp nitel mai mare petrecut la san pentru a satisface nevoia copilului de a suge, iar in cazul hranirii la biberon, o tetina cu orificiu mic.
Ce sa mai zic, m-am speriat de cate am citit despre relele produse atat de una cat si de alta.Asa incat m-am inarmat cu multa rabdare si voi incerca sa-i distrag printesei mele atentia de la astfel de "nevoi"
Am sa va tin la curent cand cedez.
eu si printesa mea Alexia Cristina (6.11.2004) http://photos.yahoo.com/for2nity
roserb spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
nu ca isi deformeaza dintii, motivele sunt psihologice: voi inlocuiti ceva adevarat prin ceva fals, stimulandu-i un anumit tip de placere a bebeului... va zic pe scurt ca nu mai pot dolto aseamana suzeta cu tzigara, si spune ca dintre bebeii cu suzeta vor iesi marii fumatori
Hai, ma, Gandacelule, sa fim seriosi, asta e deja o filozofie cam aiurea, daca-mi dai voie, e ca in bancul ala cu politistul (stii tu - "iti plac pestisorii? - atunci esti homosexual!).
For2nity, mie mi se pare ca suzeta stimuleaza respiratia pe nas, ca doar gurita e ocupata, in fine, eu una tot pentru suzeta sunt, si o vom folosi in continuare, nu cred ca-i nici o tragedie in asta.
Eu am supt degetul pana la 6 ani si n-au reusit sa ma dezvete cu nimic.
Ce faceti de Revelion?
Roxana&Co
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu
andreap spune:
buna dimineata!am intrat doar sa va urez toate cele bune ptr.anul care vine,sanatate,noroc si multe impliniri.Eu sunt cu bblusa in brate,asa ca scriu greu si nu prea are rabdare sa ma lase sa citesc ce s-a scris.saracuta, dupa ce ca ma chinui o groaza pana o ia somnu',doarme cateva minute si o trezeste o crampa afurisita la stomac!
Fetelor,coincidenta sau nu,n-am mai baut lapte si,in afara crampelor micute,nu aai avut durerile alea de urla,saracuta.
ieri,pe ploaia aia,am pus-o in marsupiu si am plimbat-o ca in casa nu dormea del;oc si oracaia.Apoi seara am fost in Metro cu al meu,ca sa doarma iar.Am ajuns sa merg la cumparaturi cu ea,doar doar o dormi!Si aseara a chirait o groaza,prima data am crezut ca-i burta,dar cand am vazut ca daca ii arat jucariile zornaitoare tace,am inteles ca de oboseala face asa.
pe scurt,noi va pupam,va dorim numai bine si sa speram ca anul care vine va fi mult mai bun.Aveti grija de voi si bbei,petrecere frumoasa(eu una o sa dorm,cred,daca ma lasa cei cu petardele)si ne auzim la anu'.
Andreea si Mariuca(7.11.2004)
http://community.webshots.com/user/andreap124
andreap spune:
hai ca a luat-o somnul la mine in brate!Sper sa o tina mai mult ca data trecuta!
Ela, parca tu ai aceleasi probleme cu somnul bblusului?Si nu plange de oboseala si nu mai reuseste sa adoarma?Tu cum faci?Azi dimineata am pus-o in scoica(eu ii zic copaita)si am leganat-o crezand ca o pacalesc.As!A urlat pana am luat-o in brate!Am ajuns sa o iau la Wc cu mine in copaita si sa o legan cu un picior!
Anne-mary,am salvat povestea ta, sper sa ma lase "santajista"sa o citesc.
Dama, poate ai dreptate cu lactatele,dar nu stiu ce sa mai fac sa-i fie ei un pic mai bine.Cand o vad urland de durere....Si nimic nu functioneaza:nici Sab,nici Espumisa,nici ceaiul sau Debridat....Totusi am inteles ca lactatele deja fermentate sunt bune.Eu stiu?
Felis,eu iai de la Dorna,perle de branza cu smantana.Imi plac cel mai mult.Dar smantana e buna?
Inca o data un An Nou plin de tot ce va doriti,
Andreea si Mariuca
http://community.webshots.com/user/andreap124
monica-elizabet spune:
buna fetelor,
noi suntem bine, bbelina doarme, alex la desene la tv si eu si tati ne batem pe pc....
bbelina a dormit bine azi noapte, am avut laptic in tzatici si a supt numai de la mine...fara biberon.
raceala mi-a trecut ca prin minune, dar operatia tot ma mai doare putin in stanga de la stranuturiloe pe care le-am avut.
de revelion o sa stam cu ai mei acasa si probabil o sa ne uitam la tv pana cand o sa ne apuce somnul ca altceva...nu cred ca este posibil cu doi mormoloci mici.
va urez un an bun si pentru voi si pentru bbelasi, sa fiti sanatoase si sa aveti numai bucurii si implniri pe toate planurile.
LA MULTI ANI!
va pup si poate mai intru mai tarziu sa vad ce-ati mai scris
monica
vilma spune:
Continuare in www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39258" target="_blank">bebelusi de nov-dec 2004 (6)