Ieri am primit o lovitura in rinichiul stang. Eram cu cel mic pe partia de schi si o idioata (a se citi o persoana care a pus prima data schiurile in picioare) a reusit marea performanta de a se opri cu manerul batului de la schiuri in zona rinichiului stang. Cand am cazut nu am simtit foarte tare lovitura, dar cand am incercat sa ma ridicat nu am putut decat sa strig de durere. Pentru cateva ore am avut toata zona amortita ca dupa o anestezie, apoi incet am inceput sa simt durere si o stare puternica de greata. Azinoapte a trebuit sa ma intoarca sotul in pat, iar azi am strigat de durere la cea mai mica miscare. Am o durere care radiaza spre coloana si in fata inspre burta si putina durere in piciorul stang, starea de greata persista la fel si o durere groaznica de cap.
Acum intrabarea mea e....ar trebui sa imi fac griji sa merg la un ecograf. Am dat cu diclofenac, am luat analgezice, dar nici o ameliorare!???
Multumesc
Camelia
http://community.webshots.com/user/cameliac
``````````` Just hope ```````````
cred ca se impune o vizita urgenta la medic..cine stie ce poate fi.
sanatate si tot binele din lume!
Sarbatori fericite!
danna2002
Cel mai usor poti sa-ti dai seama daca este afectat rinichiul prin examinarea urinii, daca este inchisa la culoare sau chiar rosie e clar afectat rinichiul, pentru ca exista sange in urina (hematurie).
Nu prea cred totusi sa fi fost atat de puternica lovitura, rinichiul e bine protejat de grasime.
Mai degraba ai o contuzie, poate chiar vreo coasta rupta de ai dureri asa mari. Atentie, acolo poate fi afectata si splina, traumatismele spenice foarte frecvente si periculoase.
Sfatul meu: mergi la medic, de preferat la urgente chirurgie. Ei iti pot face un examen de urina, o ecografie pentru splina si rinichi si o radiografie pentru leziuni osoase. Succes!
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 7 luni