Se resoarbe fibromul dupa sarcina?
Raspunsuri - Pagina 3
mirela dan spune:
Draga Kim, eu am facut operatia la 28 de ani, acum merg spre 31 si multumesc lui D-zeu, ca totul este o.k.,operatia abia se mai vede, inconvenientul este ca nu pot naste natural( nu ca mi-as fi dorit in mod special asta, am o prietena care a ales sa nasca prin cezariana sa scape de dureri) si nu pot avea mai multi de 2 copii(oricum nu cred ca mi-as dori mai multi).
Chiar daca ajungi la operatie(i-ti doresc sa nu ajungi), sa ai curaj si sa fi increzatoare, ca nu e un capat de drum.
Ai atatea exemple care au trecut cu bine peste asta(eu sunt una)
Mult noroc in 20 cand mergi la doctor.
kim spune:
Mersi mult pt raspunsuri
, si pt ca am promis ca revin pe 21 cu noutati, fiti atente ce vesti bune am...
Am vrut sa aflu mai multe pareri, prin urmare m-au vazut ieri 2 medici de la 2 spitale diferite. Primul, care, in urma cu o luna m-a trimis sa repet echografia, acum mi-a spus ca fibromul nu a evoluat si ca e pozitionat ok (intramural extins inspre exterior), ca nu deranjeaza cavitatea uterina. Sigur ca fiind ingusta, il simt, si deplaseaza putin uterul, preseaza vezica, dar pt ca n-am dureri si hemoragii, nu se pune problema unei interventii, in sensul ca orice interventie poate duce la hysterectomie (adio bb), sau aparitia ulterioara a altor fibroame.
Deci mi-a transmis inca o data acelasi mesaj: sa las natura sa decida, sa fac bb, sa nu ma mai gandesc la fibrom ca nu-mi face bine. Tot ce-mi trebuie, fetelor, se rezuma la: rabdare, deconectare, o vacanta pt facut copii...
Al doilea medic, cu experienta in domeniu, mi-a spus ca zilnic vede femei cu fibroame, si ca nu opereaza decat cazurile grave exceptionale care nu au alternativa, mult departe de cazul meu. La palpare l-a simtit mai mic decat s-a vazut la echografie (7/4), sa fi scazut? n-as crede, oricum ideea e ca nu conteaza neaparat marimea ci simptomele si pozitia lui. Zice ca 99% din femeile cu fibrom raman insarcinate si nasc natural, multe nici nu stiu de existenta lui. Creste in timpul sarcinii, dar nu inseamna ca nu poti duce sarcina la termen, si daca tb sa stai la pat spre final, tot e mai bine decat sa stai la pat din cauza operatiei - fara bb.
In final, amandoi m-au chemat peste 6 luni sa vada evolutia, sau mai repede daca raman gravida. Imaginati-va, sotul, care a venit cu mine, a fost super incantat.
Deci ma pun pe treaba, ce ziceti, reusesc?
toate cele bune 
KIM
rachel owen spune:
quote:
Originally posted by kim
Deci ma pun pe treaba, ce ziceti, reusesc?
KIM
Nu am scris pana acum aici, pt ca noi am mai vorbit si la "Fibrom", dar am citit subiectul.
Cam acelasi lucru ti-am zis si eu.
Si eu zic DA, trebuie sa reusesti. Nu de alta, dar eu pe marti-miercuri nasc, si trebuie sa predau shtafeta cuiva. Nu vrei sa fi tu?
Rici
37 sapt. si "minunea lumii" din burtica Poze:
http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC-new
http://photos.yahoo.com/rachelowen77
http://community.webshots.com/user/rici_o (Rici si burtica magica)
NEW
http://community.webshots.com/user/rici_o (O burtica adevarata)
http://community.webshots.com/user/rici_o (De sarbatori)
„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”
Margot spune:
Haide Kim!Haide Kim!
Te rog nu ma lasa singura."Mutantii" nostri sunt cam de aceeasi marime.De ce n-ar fi si copilasii.
Abia pe 1 februarie merg la medic sa-mi confirme sarcina.Astept cu nerabdare fiindca n-am nici un simptom de sarcina in afara de cele doua teste pozitive.
Incurajarile primite de la medici pentru tine,au mers la inima la mine.Sper sa fie bine.
Margot
kim spune:
Fetelor, va iubesc...!
Sa va fie guritele aurite! Promit ca nu va dezamagesc.
Rici, inca o data, sa ai noroc la nastere! Abia astept sa preiau stafeta... mersi de onoare
...
KIM
kim spune:
Ce se mai aude pe la mamicile cu fibrom?
Margot totul e ok?
Elenutza, cum a iesit ultima echo?
De Rici stiu ca e bine, impreuna cu omuletul ei scump si drag.
Eu tot incerc, nu ma las, sper sa vina si la mine bb.
Cine ne mai da vesti?
Multa sanatate si 
KIM
kim spune:
Uff, nu credeam ca e asa de greu sa faci copii... 
Cine ne mai da sperante? se micsoreaza fibromul dupa sarcina???
De martisor, va doresc multa sanatate si echografii mai mult decat multumitoare! surprize placute 

KIM
patriciad spune:
Kim
Sint insarcinata in saptamina 19 si am un fibrom subseros care la debutul sarcinii masura 2/4 (cica)... m-am chinuit 3 luni consecutiv sa ramin insarcinata si dat fiind insuccesul am crezut ca totul se datoreaza fibromului.. dar nu a fost asa.. dupa ce am ramas insarcinata am realizat ca de vina era "tehnica" adoptata:).. in luna in care am reusit minunea mi-am luat temperatura zilnic si am avut ca scop precis doar acest lucru (daca intelegi ce vreau sa spun).. acum am 19 saptamini si desi doctorul mi-a spus ca fibromul s-a marit la 6cm, medicul de la eco l-a masurat si avea de fapt doar 1,9... cert este ca deocamdata nu s-a intimplat nimic rau..
nu dispera.. va fi bine
prettysunshine spune:
Eu am uter fibromatos,iar la ultima echografie s-a evidentiat si un fibrom,inca foarte mic,16 mm.Doctorita mi-a recomandat o sarcina cat mai repede,se pare ca ajuta.Problema e ca nu raman,din cate stiu eu e mai greu de ramas cu uter fibromatos.
• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)