Jocul cu cartea (13)
Raspunsuri - Pagina 8
columbiana spune:
fetelor,
daca a mai fost imi cer scuze;
el, autorul, aflat intr-o tara cu alt tip de civilizatie si obiceiuri se indragosteste de o localnica; cartea apare ca o oda a iubirii, dar peste ani apare cartea-replica a eroinei care neaga in general frumoasa poveste de dragoste.
"Noi suntem trecatori ca iarba cāmpului, numai muntii stau pe loc. Numai limba si datinile ramān sa vorbeasca despre trecerea noastra pe pamānt."
columbiana spune:
Iarina,
"Noi suntem trecatori ca iarba cāmpului, numai muntii stau pe loc. Numai limba si datinile ramān sa vorbeasca despre trecerea noastra pe pamānt."
columbiana spune:
inca o incercare:))
eroina-autoare, tinara si inteligenta povesteste cu simtul umorului experienta de la firma unde lucreaza, in Japonia; datorita tiparelor sociale, a misoginismului masculin, dupa "masinatii" de culise ajunge sa lucreze tocmai la ...toaleta barbatilor unde imparte hirtia igienica.
iarina spune:
Este vorba de Amelie Nothomb "Uimire si cutremur", dar Ana, regula este ca cel care a ghicit sa puna intrebarea:)))) Nu-i nimic, si eu tot asa am facut la inceput.
Kehleyr spune:
Postez eu o ghicitoare, ca e pacat sa stea jocul. Daca nu sunteti de acord ignorati-ma
Eroul cauta sa isi recapete memoria personala rascolind prin cartile, jurnalele si revistele adolescentei si copilariei.
Titlul cartii este de fapt titlul unei povestiri pe care o citise eroul cand era copil.
Adolescenta de care isi aduce aminte este in perioada lui Mussolini.
How I wish to dream again...
Kehleyr spune:
Era vorba despre Umberto Eco - Misterioasa flacara a reginei Loana.
Cine intra primul sa puna o ghicitoare noua...
How I wish to dream again...