Jocul cu cartea (13)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Padurea spinzuratilor, Liviu Rebreanu ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

bineinteles

Mergi la inceput

Bombi,o pentru formularea ghicitorii!

Cartea despre un bloc din Bacau doldora de locatari pestriti si despre un soi de Mesia aparut acolo
---------------------------
Spre deosebire de tizul sau care propovaduia din virful unui stilp, profetul nostru bacauan se aciuase in...lift!
---------------------------
Timp: anul de 1996, miez de tranzitie romaneasca
Loc: un bloc din Bacau, populat de personaje caragielesti, de toate felurile, ca noi toti
Miracol: un locatar daruit, pesemne, cu har, se izoleaza in lift, discuta cu ingerii, da raspunsuri-parabola la micile-mari probleme tipic romanesti (sau nu?) ale vecinilor.
----------------------------
Premiul Uniunii Scriitorilor in anul aparitiei si oaresce vilva.

Mergi la inceput

Era "Simion liftnicul" -roman despre ingeri si
moldoveni- de Petru Cimpoesu
pe care vi-l recomand din toata inima. Pentru ca: faza 1 - rizi de te pra-pa-desti; si faza 2: cazi pe ginduri, atitea adevaruri amare despre noi sint acolo!
(nu ma pot abtine sa va dau un exemplu: http://biblioteca.euroweb.ro/cimpoesu/odiosul.htm)

Acum, o carte simpatica:
...boscheteii care lipaie lasind urme de compot pe jos, paingul tesator-troglodit, indicatorul cel pufos care-si schimba culoarea dupa starea de spirit, broasca-testoasa-de-diamant...
----------------------------------------------------
...astea si multe altele sint animalutele cu totul si cu totul speciale pe care personajul principal al cartii le aduna de prin tot cosmosul pentru o gradina zoologica de pe Pamint...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Nu stiu ce carte este dar vreau sa o citesc .

Ever felt away with me
Just once that all I need
Entwined in finding you one day

Ever felt away without me
My love, it lies so deep
Ever dream of me

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Kehleyr

Nu stiu ce carte este dar vreau sa o citesc .

Stiu si eu, sa nu fie cam tirziu pentru tine, dar, cu siguranta, Stefi, cind mai creste un pic, o s-o aprecieze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Stii si cum o cheama pe fata mea...
Marturisesc ca recitesc uneori cu placere Aventurile lui Habarnam, asa ca nu e prea tarziu pentru mine .
Si gata cu off-topic ca umplem paginile

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by iileana

Acum, o carte simpatica:
...boscheteii care lipaie lasind urme de compot pe jos, paingul tesator-troglodit, indicatorul cel pufos care-si schimba culoarea dupa starea de spirit, broasca-testoasa-de-diamant...
----------------------------------------------------
...astea si multe altele sint animalutele cu totul si cu totul speciale pe care personajul principal al cartii le aduna de prin tot cosmosul pentru o gradina zoologica de pe Pamint...

Personajul principal, Alisa, isi insoteste tatal pe alte planete mai mult sau mai putin explorate pentru a aduna animale pentru gradina zoologica din Moscova. Asta-i scopul oficial al expeditiei, insa lucrurile se complica atunci cind fetita incearca sa rezolve misterul disparitiei celui de-al doilea capitan...

Mergi la inceput

Si, pentru ca eu ma cam pregatesc de pina luni, am sa va zic ccc ca era "Fetita de pe Terra" de Kiril Buliciov (despre care, de altfel, s-a mai vorbit de citeva ori pe forumu' asta), iar primu' care intra aici e invitat sa continue jocul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

cred ca eu sunt prima?
atunci tot o carte pentru copii

din pusti pitic si din pitic pusti...si mereu in compania gastelor.

anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993
poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra

Mergi la inceput