Jocul cu cartea (13)
Raspunsuri - Pagina 14
iileana spune:
Bombi,o pentru formularea ghicitorii!
Cartea despre un bloc din Bacau doldora de locatari pestriti si despre un soi de Mesia aparut acolo
---------------------------
Spre deosebire de tizul sau care propovaduia din virful unui stilp, profetul nostru bacauan se aciuase in...lift!
---------------------------
Timp: anul de 1996, miez de tranzitie romaneasca
Loc: un bloc din Bacau, populat de personaje caragielesti, de toate felurile, ca noi toti
Miracol: un locatar daruit, pesemne, cu har, se izoleaza in lift, discuta cu ingerii, da raspunsuri-parabola la micile-mari probleme tipic romanesti (sau nu?) ale vecinilor.
----------------------------
Premiul Uniunii Scriitorilor in anul aparitiei si oaresce vilva.
iileana spune:
Era "Simion liftnicul" -roman despre ingeri si
moldoveni- de Petru Cimpoesu
pe care vi-l recomand din toata inima. Pentru ca: faza 1 - rizi de te pra-pa-desti; si faza 2: cazi pe ginduri, atitea adevaruri amare despre noi sint acolo!
(nu ma pot abtine sa va dau un exemplu: http://biblioteca.euroweb.ro/cimpoesu/odiosul.htm)
Acum, o carte simpatica:
...boscheteii care lipaie lasind urme de compot pe jos, paingul tesator-troglodit, indicatorul cel pufos care-si schimba culoarea dupa starea de spirit, broasca-testoasa-de-diamant...
----------------------------------------------------
...astea si multe altele sint animalutele cu totul si cu totul speciale pe care personajul principal al cartii le aduna de prin tot cosmosul pentru o gradina zoologica de pe Pamint...
Kehleyr spune:
Nu stiu ce carte este dar vreau sa o citesc .
Ever felt away with me
Just once that all I need
Entwined in finding you one day
Ever felt away without me
My love, it lies so deep
Ever dream of me
iileana spune:
quote:
Originally posted by Kehleyr
Nu stiu ce carte este dar vreau sa o citesc .
Stiu si eu, sa nu fie cam tirziu pentru tine, dar, cu siguranta, Stefi, cind mai creste un pic, o s-o aprecieze...
Kehleyr spune:
Stii si cum o cheama pe fata mea...
Marturisesc ca recitesc uneori cu placere Aventurile lui Habarnam, asa ca nu e prea tarziu pentru mine .
Si gata cu off-topic ca umplem paginile
iileana spune:
quote:
Originally posted by iileana
Acum, o carte simpatica:
...boscheteii care lipaie lasind urme de compot pe jos, paingul tesator-troglodit, indicatorul cel pufos care-si schimba culoarea dupa starea de spirit, broasca-testoasa-de-diamant...
----------------------------------------------------
...astea si multe altele sint animalutele cu totul si cu totul speciale pe care personajul principal al cartii le aduna de prin tot cosmosul pentru o gradina zoologica de pe Pamint...
Personajul principal, Alisa, isi insoteste tatal pe alte planete mai mult sau mai putin explorate pentru a aduna animale pentru gradina zoologica din Moscova. Asta-i scopul oficial al expeditiei, insa lucrurile se complica atunci cind fetita incearca sa rezolve misterul disparitiei celui de-al doilea capitan...
iileana spune:
Si, pentru ca eu ma cam pregatesc de pina luni, am sa va zic ccc ca era "Fetita de pe Terra" de Kiril Buliciov (despre care, de altfel, s-a mai vorbit de citeva ori pe forumu' asta), iar primu' care intra aici e invitat sa continue jocul!
anamari spune:
cred ca eu sunt prima?
atunci tot o carte pentru copii
din pusti pitic si din pitic pusti...si mereu in compania gastelor.
anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra