cand vine un fratior
Eu am o fetita de 5 ani si un baietel de 2 luni. Fetita mea a fosat foarte fericita cand i-am spus ca asteptam un copilas, l-a asteptat plina de emotie, vorbea cu el si ii canta cand el era in burtica. Ea il iubeste, toata ziua il pupa, vrea sa ne ajute cand il spalam si uneori, cand el plange se duce din proprie initiativa sa-i legene patutul sau sa-i cante.
Totusi mie mi se pare schimbata, alterneaza stari de plans din orice cu veselie necontrolata si nu stiu daca e legat de aparitia fratiorului sau e doar o faza fireasca la varsta ei.
As vrea sa le intreb pe celelalte mamici de doi sau mai multi copii care au fost reactiile fratilor mai mari.
Impartasiti-mi si mie din experientele voastre, poate asa voi intelege mai bine ce se intampla cu ea.
Raspunsuri
diana904 spune:
Poate incearca sa va atraga atentie voua, adultilor, si asupra ei. Poate se simte ajunsa pe planul 2. Si fi-mea, desi era mai mica cind l-am nascut pe Tudor a avut manifestari d-astea, de altfel are si acum, uneori. Ba e super zbantuita, ba miorlaita, cred ca asa e scopul, sa ne atraga atentia asupra ei.
mihaela_s spune:
Fetita mea avea aproape 7 ani cand a aparut cea mica. La ea a coincis cu inceperea scolii si au fost 2 noutati in acelasi timp. Inainte sa se nasca surioara, ma intreba mereu daca o vom mai iubi la fel, daca se va schimba ceva...ii spuneam ca o vom iubi la fel, ca va fi tot fetita noastra si se va schimba doar faptul ca va trebui sa o ingrijim mai mult pe micuta, ca probabil vom avea timp mai putin de ea, dar ca dragostea noastra pentru ea va ramane neschimbata. Dupa ce am nascut, am simtit ca are nevoie de mai multa dragoste, chiar daca o iubeste pe cea mica,imi dau seama ca uneori se simte neglijata. Chiar ne intreaba pe care din ele le iubim mai mult, sau daca pe ea o mai iubim.
Acum ca a trecut mai bine de un an, lucrurile s-au asezat oarecum, stie ca cea mica are nevoie de mai multa grija si atentie, ea se joaca singura si ii place acest lucru. Nu ne mai intreaba daca o iubim mai mult pe cea mica, stie si simte ca le iubim la fel pe amandoua.
Cred ca cel mai important, pe langa vorbe sunt faptele, sa simta ca e iubita, ca i se acorda atentia de care are nevoie, chiar daca uneori i se spune ca e mai mare si sa aiba rabdare, ca cea mica e pe primul plan. Au fost momente cand am lasat-o la o parte pe cea mica pentru ca sa simta ca e si ea importanta.
Pupici si succes!
fericite!
Mihaela, Diana(22 nov 1996) siSilvia(10 sept 2003)
poze1 ; poze2 ; poze3
proaspete cu Silvia
bebelusi august-septembrie 2003
Ruxel spune:
Eu am o fetitza de 6 ani si jumatate iar anul viitor in Iunie trebuie sa se nasca cel de-al 2-lea copil. Ea stie lucrul asta, se bucura, dar cateodata imi arunca niste vorbe de raman cu gura cascata. Bineinteles ma intreaba daca pe bb il voi iubi mai mult decat pe ea si chestii de genul asta. Dar alaltaieri am certat-o ca nu a vrut sa-si stranga jucariile si i-am spus ca m-am suparat pe ea...iar ea plangand imi spune: cand o sa se nasca bb, ce-o sa faci? o sa ma arunci in strada???
Ruxel
http://community.webshots.com/user/ruxel100
Simonna spune:
Buna, doamnelor, La multi ani!
Aruncati un ochi aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=14967
Subiectul a fost initial deschis de Vilma, tema era cu totul alta decit cum sa te descurci cu primul cind vine al doilea dar, in timp, exact in asta s-a transformat. Nu mai recitesc, ca eu sint inca in faza: "unul si bun!" :), dar sper sa gasiti cite ceva care sa va intereseze in tot ce-am scris noi la vremea respectiva.
Cu drag,
Simonna