Gingie inflamata?
Buna fetelor!Imposibil doar sa citesc si sa raspund,ca trebuie sa si intreb ptr ca tot timpul se intampla cate ceva ciudat cu bebelusa mea.Ea are o dentitie cam intarziata si nici in ordine,iar acuma trebuie sa ii dea un incisiv central superior si gingia ei este foarte vanata(doar acolo pe locul unde trebuie sa iasa);este aproape neagra;Care sa fie cauza ?eu nu am mai auzit de asa ceva!!Voi ati patit cumva asa cand au dat dintisorii?Si nici de lovit nu cred ca s-a lovit ca se invinetea si pe langa ea,banuiesc; Astept cat mai multe pareri!Va multumesc si multa sanatate!!Bebe Jill si mami;Aaaaa bebe are 1 an si 5 luni!
Raspunsuri
Lia spune:
Buna.E un "hematom de eruptie".Nu sunt motive de ingrijorare.In mod normal dispare fara nici un tratament cand dintisorul penetreaza gingia.
Dar vis-a-vis de eruptia intarziata,poate n-ar fi rau sa-i faci o radiografie de pumn,sa vezi cum stati la capitolul calciu/vitaminaD.
Eruptia intarziata in sine nu constituie o problema,dar spune unele lucruri despre starea generala a organismului.
Numai bine!
Lia&Andrew
Gabriella spune:
Multumesc Lia!I-am facut deja de vreo 2 ori profilaxia rahitismului,cu vit.D3 iar acuma suntem la a 3-a luna de dat Ca;Nu stiu ce sa mai cred ca mi-au mai zis doctori ca ar avea cateva semne de rahitism...Si in legatura cu radiografia unde pot sa o fac?La orice radiolog dentar?Sau trebuie sa stau de vorba cu pediatra ei sa ma sfatuiasca intr-un fel?Multumim inca o data!!Bebe Jill si mami!!
Lia spune:
Gabriella,eu nu stiam ca ti s-a spus ca exista oarece simptome de rahitism,dar presupuneam ca ar putea exista probleme pe tema asta...si cum nu voiam sa-ti spun plina de emfaza "vezi,ca-i semn de rahitism",cand nici nu vazusem bebelusha,ti-am spus sa-i faci o radiografie de pumn.Daca vei avea din nou banuiala ca exista oarece carente de Ca,vit.D,mergi la pediatru si intreaba unde se poate face o radiografie de manuta(pumn).Cu radiografia tot la pediatru mergi.Imaginea radiografica spune cu certitudine daca inca exista probleme legate de metabolismul calciului sau nu,independent de existenta semnelor clinice(torace "evazat",etc.)
Eu cred ca atata vreme cat deja tratezi carenta de Ca/vit.D,nu e necesar sa-i faci acea radiografie momentan.
Daca eruptia urmatorilor dintisori nu va fi intarziata,probabil ca nu mai sunt probleme.
lui Jill de la noi si numai bine!
Lia&Andrew
palmyrah2002 spune:
Intru si eu pe subiect,ca sa nu mai deschid altul referitor tot cam la aparitia intiziata a dintilor.
Mihnea are la 1 an si patru luni doar 6 dinti.Doi jos si patru sus.
Se vede inflamata gingia in dreptul primelor maselute de jos si albicioasa .Eu ii dau Vigantol de la 7 luni,iar de cind a inceput toamna si pina acum cite 2 pastile de calciu lactic/zi,timp de 10 zile pe luna.E cazul sa merg la medic???
Mentionez ca primii doi dinti i-au iesit la 10 luni si trei saptamini (primul)si 11 luni al doilea,iar cei de sus au inceput sa iasa la 1 an si o saptamina.Multumim!!Cristina si Mihnea
CameliaH spune:
Pun si o intrebare legata de tema, daca nu va e cu suparare.
Fetitele mele gemene, care au acum 11 luni si doua saptamani, nu au nici un dinte. Bine ele sunt nascute la 32 de saptamani si doctorii mi-ai zis tot timpul sa tin seama de aceste doua luni, deci ar avea 9 luni si doua saptamani. Bun. Problema e ca de vreo trei zile incoace au gingia umflata in dreptul incisivilor centrali si jos si se vede si profilul dintilor, alb. Sunt agitate, urla, nu dorm bine noaptea, etc.
Cat poate sa dureze pana erup? Ca deja sunt epuizata. Si in afara de Calgel si Nurofen seara ce as mai putea sa le dau sa le calmez durerea?
Mutlumesc frumos pentru raspuns.
Toate bune!
Lia spune:
Cristina,incisivii laterali inf.trebuie sa erupa in mod normal intre 9 si 16 luni,deci probabil vor erupe curand.Molarii intre 11 si 17 luni,deci si acestia vor aparea curand.
Nu cred ca trebuie sa te-ngrijorezi.
pupici lui Mihnea,
Lia&Andrew
palmyrah2002 spune:
SARU'MANA FRUMOS LIA!!!
M-ai linistit!!!Faptul ca l-am nascut cu trei saptamini inainte de termen(de fapt aveam 8 luni si patru zile)are vreo influenta???pentru mami si Andrew de la Cristina si Mihnea
PS Vezi ,daca mi-ai dat un deget,iti iau toata mina!-cum se spune prin popor.Tu ai fost draguta si mi-ai raspuns si eu te mai bombardez cu o intrebare!!!
Lia spune:
Camelia,intr-adevar neplacut.Poate dura cateva zile,sau cateva saptamani,de-acum incolo.
Mai mult decat Calgel si Nurofen...da-le sa rontaie mereu cate ceva.O coaja de paine,un morcov,un teether..
Nopti linistite,dintisori sanatosi si rabdare!
Cristina,revin mai tarziu...
Lia&Andrew
CameliaH spune:
Saru-mana! Hai ca au dormit o ora si le-am dat sa manance si parca s-au mai linitit! Da de dimineata era camp de batalie la noi!
Sa speram ca nu mai dureaza mult. De ros, rod toata ziua!
Mersi frumos!
Toate bune!