Vaginita - am nevoie urgenta de sfaturi!!!

Buna, fetelor! Ma simt cam jenata sa deschid subiecul asta…. Dar am mare nevoie de sfaturile voastre. Sa incep povestea. Acum o luna tocmai am facut un tratament cu Poligynax pentru o rana (maaare) pe col + vaginita (Candida albicans). La control (pe 10 dec), slava Domnului, colul era vindecat, m-am bucurat enorm ca n-a mai fost nevoie de cauterizare.
Dar saptamana trecuta am simtit aceleasi simptome ale unei micoze (mancarime). La controlul gineco, banuielile s-au confirmat.
Acum fac tratament cu Lomexin (si eu si sotul). Sotul a facut si luna trecuta tratament cu Clotrimazol. Oricum am stat cumintei….
Ce sa fac sa nu mai apara micoza asta?
Cred ca o aveam de multisor (chiar de cand eram fata…), dar nu i-am dat importanta. Se pare insa ca ea e vinovata de rana pe col.
Ce parere aveti de spalaturile intravaginale (facute in general, nu neaparat in cazuri de micoza)? Eu am “cules” pana acum 2 pareri total opuse:
1.vaginul se curata singur prin secretiile vaginale (asa cum se curata singur ochiul prin lacrimi). Mai mult, spalaturile vaginale pot strica echilibrul prin shimbarea ph-ului
2.se fac frecvent spalaturi vaginale:
a)cu apa sarata (1 lingura de sare la 1l apa) (o parere)
b)cu apa si produse speciale (Femina delicate, etc) cu ph neutru (o alta parere)
c)cu ceaiuri (pelin, coada soricelului)
Voi cum faceti? Sunt in ceata, plizzz help! Ce ma fac daca reapare la catva timp dupa tratament. Si mai vreau si bb, culmea!
R
Raspunsuri

RUXMAX spune:
Spalaturi cu Tantum Rosa-se gaseste in farmacii -pliculete care se dizolva sau in strainatate sticlute tip irigator.Sunt bune pt asa ceva.Garantat!
Ruxandra

MirelaV spune:
eu ptr spalaturi vaginale folosesc ceai de galbenele + pelin + bicarbonat (cel mult de 2 ori / luna) MirelaV
pupicei pe burticei

ancuta06 spune:
daro, dupa ce termini tratamentul, du-te din nou la ginecologul tau, si spune-i sa ia niste probe si sa vada daca mai este vreo problema. In mod normal, chiar daca nu mai ai simptome, nu inseamna ca s-a rezolvat. asa ca singurul mod in care stii sigur, este la analiza. Apoi, daca mai ai probleme, sa-ti dea din nou tratament.
In paralel, incearca sa iei tot timpul vitamine. In felul asta nu-ti va mai aparea.
Eu m-am confruntat cu problema asta de o groaza de timp, si numai asa am scapat. in timpul ultimului tratament, am inceput sa iau vitamina C, de 1000 mg, plus multivitamine si minerale. In Romania, insa, Vitamina C nu se gaseste sub forma de pastile de 1000 mg, ceea ce este pacat. Oricum, vitaminele si mineralele ajuta. Si nu se va vindeca niciodata daca ai organismul un pic slabit.
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family

daro26 spune:
Ruxandra, Mirela si Ancuta, va multumesc foarte mult pentru sfaturi! Eram asa de nerabdatoare sa gasesc solutii incat am postat un subiect si pe Clinica virtuala. Sper sa nu se supere admin...Scuze!
Ancuta, si eu ma gandeam ca o cauza ar putea fi stresul, oboseala, dar nu-mi venea ideea sa iau vitamine. Cred ca ar fi binevenite, mai ales ca imi doresc si bb. Ma intreb doar daca suplimentele de vitamine luate din farmacii nu ingrasa. E mai bine sa le iau din fructe si legume, dar nici din astea nu prea mananc, mai ales acum iarna.
Va mai astept cu sfaturi! Notez tot!
Va pup si va doresc sarbatori pline de bucurie!
Roxana

ancuta06 spune:
Daro, nu cred ca ingrasa. Cel putin eu iau vitamine, de cateva luni de zile, si nu m-am ingrasat. Acum, daca vei vedea o diferenta, daca vezi ca incepi sa te ingrasi, dupa o perioada, poti sa nu mai iei.
Suficient este sa iei vitamina C. Nu e nevoie sa iei si altele. Dar vitamina C ca lumea, nu de-alea de le sugi si nici fiole. Nu stiu, cauta si tu, ca eu am cautat pt mama si nu am gasit decat asa. si alea nu-s bune, ca ies imediat din organism. Cele mai bune sunt pastilele care se inghit.
Daca te intereseaza cele pe care le iau eu, ti le pot trimite.
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family

daro26 spune:
Multumesc, Ancuta, esti tare draguta! Incerc sa mai caut si eu pe aici Vitamina C de care spui si daca nu gasesc si nu gasesc dau un semnal (stii, nici n-as vrea sa-ti fac de lucru...). Oricum, voi incerca si un complex de minerale si vitamine. Nici putina n-ar strica, tot pentru intarire...
De maine voi pleca in concediu pana pe 3 ianuarie, asa ca n-am sa mai intru asa des pe forum (doar sa ajung printr-un net cafe pe undeva).
Dar voi fi tot cu gandul la voi. Si o sa-mi fie dor de www.desprecopii.com.
Va doresc un Craciun frumos si un an nou cu sanatate si impliniri! Doamne ajuta!
Roxana

Dawn spune:
si eu si eu '1 acum cateva zile am postat un mesaj asemanator. dupa un control fulger inainte sa plec din tara intr-o vacanta lunga, unde sunt incontinuare, am aflat ca am cervico-vaginita mixta. e ooof al naiibii de suparatoare, nu am apucat sa iau medicamentele si nici sa o tratez, abia astept sa ajung in ro, si pana atunci nu stiu ce sa fac, ce pot lua sa atenuez putin mancarimea si mirosul suparator. abia am reusit sa descifrez reteta si acum, ma gandesc ca trebuie sa fac un set complet de analize si sa o iau pas cu pas. nu esti singura, si apoi, sunt probleme firesti. jena nu are loc. sanatate!

danangie spune:
1 litru de ceai de musetel plus 1 lingurita rasa de bicarbonat.Sau ceaiul de galbenele e f. bun.
"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."

Darria spune:
quote:
Initial creeata de daro26
Ce sa fac sa nu mai apara micoza asta?
uite aici: http://www.ele.ro/articol_1039.html
Vezi ca la tratamente naturiste se vorbea de un tratament pt. candida, dar am uitat unde

idei nunta