Adevăratul spirit al Crăciunului

Adevăratul spirit al Crăciunului | Autor: alexxia

Link direct la acest mesaj

Adevăratul spirit al Crăciunului
(autor Sharon Palmer)

Eram în Ajunul Crăciunului, la ultimele cumpărături – ce-i drept, cam întârziate! – si ajunsesem în cele din urmă si la raionul de păpusi, unde tare-as fi vrut să găsesc ceva potrivit pentru nepotelele mele. Si aveam de unde alege: o multime de păpusi Barbi îti atrăgeau privirile si parcă se cereau luate în brate, pieptănate, îmbrăcate si alintate! Alături de mine, o fetită îmbrăcată ea însăsi ca o păpusă si tinând strâns în mânută un teanc de bancnote, alegea si ea din priviri o Barbi. Când dădea peste una care îi plăcea, se întorcea către tăticul ei, întrebându-l:
– Am destui bani pentru asta?
De obicei, el dădea afirmativ din cap, dar fetita căuta mai departe, verificând mereu dacă are încuviintarea tatălui.
În timp ce ea îsi alegea păpusa, de standul cu jucării si jocuri video s-a apropiat un băietel. Era îngrijit îmbrăcat, însă îti puteai usor da seama că hăinutele lui erau cumpărate la mâna a doua, iar jacheta era probabil cu 1-2 numere mai mici. Si el avea bani în mână, dar păreau să nu fie mai mult de cinci dolari. Si el era însotit de tăticul lui. Si el cerea aprobarea la fiecare joc video pe care ar fi vrut să si-l cumpere, dar tăticul lui de fiecare dată îsi clătina capul de la stânga la dreapta, privindu-l cu tristete.
Se părea că fetita îsi descoperise păpusica preferată – o minunătie de Barbi, pentru care ar fi fost invidiată de orice fetită. Cu toate acestea, se oprise o clipă în loc, urmărind ce se petrecea între băietel si tăticul lui. Destul de mâhnit, dar fără a fi revoltat, băietelul a renuntat în cele din urmă la ideea de a-si cumpăra un joc video, alegând în schimb o cărticică. Tăticul lui îl luă de mână si amândoi se îndreptară spre un alt raion al magazinului. Fetita aseză înapoi pe raft păpusica aleasă si alergă spre standul cu jocuri video. Cu emotie vizibilă luă jocul video ce părea să fi fost mutat de la locul lui si după ce discută câteva clipe cu tatăl ei, amândoi se îndreptară spre iesire.
Mi-am luat si eu cosul si m-am asezat în rând după ei. Apoi, spre satisfactia vizibilă a fetitei, în spatele meu se asezară băietelul cu tăticul lui. După ce tatăl fetitei plăti jocul video, iar casierul i-l întinse fetitei, aceasta se aplecă spre casier, soptindu-i ceva la ureche. Casierul zâmbi si puse jocul video sub pult. Mi-am plătit si eu cumpărăturile, iar în timp ce le aranjam în plasă, a venit rândul băietelului. Casierul îl încasă, după care i se adresă cu fata toată un zâmbet:
– Felicitări! Esti al 100-lea cumpărător pe ziua de astăzi! Ai câstigat o mică surpriză!... După care îi înmână jocul video achitat de fetită. Băietelul înlemni de uimire. Era, reusi el să murmure, era tocmai jocul video pe care si-l dorise!
Fetita si tăticul ei urmăreau totul de la distantă, iar eu am văzut atunci cel mai larg, cel mai drăgălas zâmbet stirb pe care l-am văzut vreodată! După care au iesit din magazin. I-am urmat îndeaproape. L-am auzit pe tatăl fetitei întrebând-o de ce făcuse această alegere. Nu voi uita niciodată răspunsul micutei.
– Tăticule, n-au spus Nana si Deda să-mi cumpăr ceva de care să mă bucur cu adevărat, care să mă facă fericită?
– Chiar asa au zis, dragoste mică, i-a răspunsul tatăl.
– Păi vezi, tăticule, tocmai asta am făcut! – i-a răspuns ea cu ochii strălucind de bucurie si strecurându-si mânuta în mâna lui mare. Chicotind fericită, topăia alături de el spre masina lor. Găsise cel mai bun răspuns la întrebarea ei: „Am destui bani pentru asta?”
M-am simtit privilegiată! Adevăratul spirit al Crăciunului mi se dezvăluise în magazinul de jucării sub înfătisarea unei fetite, care întelesese mai bine ca multi adulti pe care îi cunosteam semnificatia profundă a Sărbătorii. Si m-am rugat atunci ca Dumnezeu să-i binecuvânteze inimioara si părintii, la fel cum ea mă binecuvântase pe mine si îl binecuvântase pe acel băietel în Ajun de Crăciun!

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

POZE : http://photos.yahoo.com/alexxia_oana_bunea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Oana D
Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Foarte frumos

Gabbriela & www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
0 - 2 years 2 - 3 years

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Multumesc

Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Ce frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns val77 spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annie_xtreme spune:

Multumesc. m-am emotionat...

Don't get mad, get even!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gicutza spune:

Na ca ai reusit sa ma faci sa plang!

As vrea ca mai multi copii sa aiba un suflet precum fetita din poveste si as vrea sa existe cat mai putini copii ca baietelul din poveste.

Craciun fericit tuturor copiilor din lume!

Sa traim bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

quote:
Originally posted by gicutza

Na ca ai reusit sa ma faci sa plang!

As vrea ca mai multi copii sa aiba un suflet precum fetita din poveste si as vrea sa existe cat mai putini copii ca baietelul din poveste.

Craciun fericit tuturor copiilor din lume!

Sa traim bine!

Da si eu as vrea asta.
Si cred ca putem schimba ceva, invatandu-ne copii sa se comporte ca fetita din poveste.
Alexxia

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

POZE : http://photos.yahoo.com/alexxia_oana_bunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Frumos!
Nici n-am cuvinte..
O floare pt tine..
Sarbatori fericite!

Mergi la inceput