decadere drepturi parintesti

decadere drepturi parintesti | Autor: inestorescu

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,
Am un baietel de 5 ani, Vlad, care locuieste si a locuit numai cu mine iar singura legatura cu tatal lui a fost prin parintii acestuia. Nu am fost niciodata casatoriti, dar la nasterea copilului eram impreuna si l-a recunoscut.
Vreau sa fac demersuri pentru decadere din drepturile parintesti si punere sub interdictie si asta din foarte multe motive.
In primul rand am aflat ca se drogheaza.
In al doilea rand m-a amenintat ca vrea sa ia el copilul. Dupa 5 ani in care nu i-a platit nici pensie alimentara, nici nu i-a prea pasat de el!
Mai are un alt copil pe care l-a recunoscut dar de care nici nu vrea sa auda (are 1 an - acela) Locuieste cu chirie (cine stie in ce conditii)!!!
In fine... povestea e lunga... Cel mai important e faptul ca se drogheaza si din punctul meu de vedere si nu numai este un pericol. Deci, va rog din suflet, dati-mi niste sfaturi! Ce demersuri sa fac, unde ma duc? Ce sanse am sa obtin ceea ce vreau?
Exista cineva pe forum care are experienta aceasta sau asemanatoare? Va multumesc foarte mult si astept sfaturile dvs.
Ioana