Bonjurica,
Sunt o viitoare mamica foarte stresata. Mi s-a descoperit un streptococ beta-hemolitic de grup A in urma unui exudat faringian si ASLO de 333. Pana acum nimeni nu m-a putut lamuri daca acest streptococ are vreo influenta asupa bb-ului sau nu.
Voi stiti ceva?
Mercic
Infectia ta cu streptococ nu are influenta pe fat. Tu trebuie sa urmezi tratament cu Penicilina si Moldamin, antibiotice foarte active pe streptococ si care sunt permise in sarcina, pentru ca infectia mai ales daca ai si ASLO crescut poate avea efecte negative pe rinichi, cord, articulatii.
Succes, nastere usoara si bebic sanatos.
Diana & Vladut
(16.05.2004)
Vladut 6 luni
Infectia cu streptococul beta hemolitic este intr-adevar destul de neplacuta, din pricina urmarilor pe care le da, in timp: reumatism articular acut, cardite (extrem de neplacute), nefrite, etc.
Iti spun astea din proprie experienta, dar din cate tin minte analiza tip ASLO are limitele intre 200-400...orla tine 333 mi se pare ok. Tratament: obligatoriu o cura de peniciline, urmate de (eu am facut vreun an) Moldamin...cam asta. Si apoi urmarit ASLO, sa vezi daca esti sterila.
In privinta sarcinii...nu stiu, banuiesc ca ginecologul e bossul care iti va spune ce sa faci.