Relatia cu nasii de nunta
Cine poate sa imi dea si mie niste sfaturi privitoare la cum trebuie tratati viitorii nasi?
Eu abia i-am cunoscut, pentru ca sunt cunostinte ale viitorului meu sot.
Imi place de ei. Sunt insa niste oameni destul de sofisticati.
Deci..trebuie sa le facem cadouri si de Craciun...cat de mult trebuie sa ii implicam in viata noastra? Asta e intrebarea mea catre voi. Aaa, si cat de mult conteaza parerea lor in organizarea nuntii?
Va multumesc si...pupaturi!
miez
Raspunsuri
roxygeo spune:
Hello!
nasii -asa cum mi as dori eu ar trebui sa fie sau sa devina niste prieteni foarte apropiati, si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine, dar nu stiu cit o sa reusim sa ne apropiem (eu de ei), pentru ca viitorul nas este cel mai bun prieten al viitorului meu sot. Eu am anumite reticente fata de ei, mai ales fata de ea dar sper sa trec peste ele in timp, daca nu asta e.
In organizarea nuntii eu nu i-am lasat sa se amestece, sa-si dea cu parerea da, dar atit, am tinut cont sau nu de ea.
Cadouri de Craciun ar trebui sa le faci, pentru ca se presupune ca te vezi cu ei , nu??? Doar e o sarbatoare mare.
Succes
Sper ca ti-am fost un pic de folos
roxygeo
Burtocika spune:
Teoretic, asa ar trebui sa fie cum spune roxygeo, dar nu intotdeauna sunt asa ... Daca nu ii simti apropiati, degeaba incerci sa te apropii de ei, s-ar putea sa va certati inainte de nunta si sa patiti ca noi, care cu o luna inainte am fi vrut sa-i schimbam, dar era prea tirziu ... Si de obicei intr-o relatie de genul asta prietenia dintre femei este determinanta, pt ca daca femeile familiilor nu se inteleg ... relatia dintre cupluri nu prea va merge. Nu stiu cum e cazul vostru, dar la noi nasa era buna prietena cu sotul meu, eu am avut toata bunavointa dar ...
Cu implicatul in pregatiri ... trebuie sa vedeti cit vor ei sa se implice. Sfatul meu este sa nu-i implicati mai mult decit e strict necesar, pt ca s-ar putea sa aiba anumite gusturi si preferitne cu care sa nu fiti de acord si sa le acceptati din obligatie ...
Nasii nostri nu s-au implicat cu absolut nimic, nici macar n-au putut sa ne ia cu masina in ziua nuntii, desi ne bazam pe ei, pt ca nasa avea ora la coafor ... Singura rugaminte pe care am avut-o la ei a fost sa nu-si ia rochie neagra, pt ca eu imi pierdusem mama destul de recent si culoarea neagra la o nunta mi se parea mai mult decit nepotrivita, era un lucru sensibil pt mine in perioada aceea. Si bineinteles ca n-a tinut cont de rugamintea mea, m-a luat cu ea la cumparat rochia si orice am spus n-a convins-o sa nu si-o ia ...
Eu n-am putut sa trec peste lucrul asta ...
Imi pare rau daca m-am intins prea mult si mi-am spus oful, am vrut doar sa va atrag atentia la ce va puteti astepta de la nasi ...
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
miezure spune:
Va multumesc pentru ca mi-ati citit mesajul
Sper sa nu am asa niste neintelegeri de nerezolvat cu ei, pana la urma.
Singura chestie pe marginea careia or sa cam fie discutii e ca nasa nu vrea sa facem nici unul din obiceiurile de nunta. Nici macar gatitul si dezgatitul miresei, la care si eu tin. De celelalte nu prea imi pasa, dar de astea doua... mi se par cele mai frumoase.
Poate reusesc pana la urma sa o conving. Nu a fost luata inca o decizie, doar am tatonat terenul, ca sa zic asa.
Ceea ce ma bucura este ca are bun gust, asa ca o sugestie din partea ei e bine venita. Numai sa nu insiste sa imi schimbe ideile ca atunci... Nu!?
miez
blanca000 spune:
Alegeti-va nasii dupa marimea inimii nu dupa a buzunarului..
Nasii mei sunt prieteni buni cu noi amandoi, suntem de varste apropiate si ne intelegem minunat, suntem prieteni din aceeasi gasca. Ii pot suna pentru orice am nevoie sau daca am chef sa vorbesc cu cineva, ne vizitam, vorbim toate prostiile. Nasa a facut la nunta tot ceea ce am vrut eu sa faca nu sa pus problema ca ea sa aiba pretentii sau sa impuna ceva. Si pentru asta i-am multumit...cu vorba si un brat de cadouri (i-am intrebat ce vor+alte surprize).
http://community.webshots.com/user/blanca_000
ioana07 spune:
Parerea mea e ca daca tii asa de mult la aceste obiceiuri nu trebuie sa renunti...Mai bine sa se supere putin nasa (daca se va supara)...decat sa regreti tu ca nu ai avut parte de o nunta exact asa cum ti-ai dorit...
La mine de exemplu e exact invers...eu vreau ca in ziua nuntii sa ma intalnesc cu viitorul sot direct la biserica. Nu vreau sa vina sa ma ia de acasa cu lautari...Si bineinteles ca toata lumea mi-a sarit in cap... "Cum sa nu vina mirele sa te ia de acasa?!?" "Cum sa nu-ti rupa nasa turta?!?" Dar m-am tinut tare...si pana la urma i-am convins pe toti sa-mi respecte dorintele...
Sarbatori fericite!
Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume.
Mia. spune:
Noi am fost bucurosi ca am gasit nasi,nu i-am analizat pre bine,oricum n-am avut nunta in adevaratul sens al cuvintului ci doar o petrecere acasa dupa ceremonia religioasa.Apoi am constatat ca nu sintem compatibili ca si cupluri,lor le placeau manelele si petrecerile,noua nu,fumau mult chiar in casa cu copilul si pe mine ma deranja...Nu le-am spus nimic dar ne-am indepartat...N-au mai sunat sa intrebe de copil(sint si nasii copilului nici macar de ziua lui),in schimb cind au aflat ca plecam in Canada erau cei mai buni prieteni,am fost dezamagiti dar asta e viata!
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
miezure spune:
Aaaaa, eu chiar vreau sa vina mirele sa ma ia de acasa cu lautari. Si sa plangem si eu si mama si sora mea..
E unul dintre cele mai emotionante momente (dupa dansul mirilor si logodna la biserica bineinteles). Asa mi se pare mie.
Am fost la nunta unei verisoare la care nu s-a respectat obiceiul asta. A fost plictisitor.
Nu imi place insa nici mie partea cu iesitul in fata blocului si dansatul horei si ruperea turtei. Mi se pare deja prea mult...
Aaaa, si nu i-am ales pe nasi dupa marimea buzunarului. Si noi vrem sa fim buni prieteni cu ei. Din pacate nici unii dintre prietenii nostri nu sunt casatoriti inca, deci nu au cum sa ne fie nasi.
Asa ca...
miez
blanca000 spune:
Daca sunt oameni, in adevaratul sens al cuvantului , atunci va fi bine..iti tin pumnii ca nasii tai sa iti devina prieteni. Dar aici joci si tu un rol important, poate cel mai important. Fii prietena tu prima cu ei si apoi vor fi si ei cu tine.
http://community.webshots.com/user/blanca_000
mav spune:
Cand ne-am casatorit noi, nici unul dintre prietenii nostri nu era casatorit, asa ca a fost BIG PROBLEM sa ne gasim nasi. Drept urmare, ne-au "rezolvat" socrii, sugerandu-ne o familie "inchegata si buna de luat exemplu". Desi ei au copii de varsta noastra, deci sunt... destul de invarsta, neavand de ales, am acceptat, gandindu-ne ca oricum nasii ar trebui sa fie "noii nostri parinti spirituali", ceea ce nu era deloc greu de imaginat (avand in vedere varsta lor). La inceput a fost putin mai greu, pana ne-am cunoscut mai bine. De asemenea, este cam aiurea cu "darurile" pt nasi, pt ca se intelege ca nu putem merge cu orice la ei si este destul de greu sa gasesti de fiecare data altceva ce sa le faca placere si/sau trebuinta unor oameni care au tot ce le trebuie in casa si mult mai multa experienta de viata decat noi. Totusi, noi nu regretam deloc ca-i avem de nasi! Sunt niste oameni extraordinari si chiar am ajuns sa-i iubim si sa-i respectam pt ceea ce sunt, in 5 ani de zile de cand ne-am casatorit. N-as sti sa zic cand anume s-a intamplat asta, dar este bine asa. Cu prietenii ne putem intalni oricand si oriunde, dar acum nici ca-mi mai pot imagina un Paste sau un Craciun fara prezenta nasilor si a bucatelor minunate cu care ne asteapta in fiecare an! Iar in afara sarbatorilor, recunosc, noi eram cei care aveam initiativa vizitelor sau apelurilor telefonice, dar asta pana sa devenim parinti. Din momentul respectiv, au inceput si ei sa ne caute destul de des si chiar sunt innebuniti dupa prichindel. Ideea este ca si ei si voi sa fiti OAMENI.
Elly1977 spune:
Draga mea,
incearca sa-ti alegi nasii dintre acei oameni care-ti sunt foarte aproape sufletului tau. Nu conteaza varsta si nici daca sunt rude, prieteni sau colegi. Conteaza foarte mult sa-i respecti, pentru ca nasii sunt parintii spirituali ai viitorului cuplu.
Noi am pus ca nasi niste buni prieteni ai cumnatei mele, crezand ca ne vom intelege bine si ne vom integra in grupul lor. Dar na fost sa fie. Acum ne vedem o data in an, de nevoie, si mai mult tacem. Eu nu pot sa uit ca la nunta eu si sotul am stat in coltul mesei si ei, nasii, au stat in mijloc de parca ar fi fost miri. Si mi-au reprosat ca nu l-am invitat pe nas la dans. Obiceiuri? Ce-s alea? Ei sunt nasi moderni, cununa ca sa fie la numar.
Asa ca ai grija pe cine-ti pui nasi si mai ales intreaba-i ce pretentii au ca nu se stie niciodata. Eu stiu miri care au primit o lista intreaga cu plocoanele dorite.
Sper ca nu v-am plictisit.
Pupici,
Elly