Mutatul BB in patutul lui
De cind s-a nascut doarme cu noi in patul mare, patutul lui fiind nelocuit (desi este foarte atractiv). Am incercat in fel si chip sa-l obisnuim cu el dar... parca-l puneam pe arici, o noapte, doua, trei, pina am renuntat. Asta fiindca il si alaptam (si il alaptez inca) noaptea si mi-era mai comod. Ziua l-am mai pus dar noaptea n-am reusit!
Acum, intreb si eu: cine s-a confruntat cu aceasta problema cum a rezolvat-o sau daca se confrunta are vre-o idee despre cum ar putea muta copilul in patutul lui fara ???
HELP!!!
Catalina+Andrei(bb-6 luni pe 27.01.2003)
Raspunsuri
lianaro spune:
draga catalina,
noi avem aceiasi problema!Am facut prostia ca din comoditate s-o pastrez pe noaptea in patul meu fiindca o alaptam, azi ea e stapana patului si mai si doarme de-a curmezisul.
eu pur si simplu nu stiu cum s-o convin sa doarma singura.
Cred ca incepem cu dormitul la amiaz in patul ei, apoi trecem treptat la somnicul de noapte.Oricum abia intentionez, nu stim daca iese ceva.iti spunem noi mai tarziu
voua de la gagicute
raducu spune:
Eu am un baietel de aproape cinci luni si pana la doua luni si jumatate am dormit cu el in camera. Foarte greu m-am obisnuit cu ideea de a-l lasa sa doarma singur(la insistentele soacrei mele). Acum ii multumesc ca am ascultat-o. In ceea ce te priveste bb-ul tau e destul de mare acum si te santajeaza atunci cand il pui sa doarma in patutul lui. Poate ar fi bine sa il lasi in patut, chiar daca plange, pana adoarme sau sa il lasi cu cineva cateva zile. Acum depinde de tine daca ai taria sa "tai" de la radacina rasfatul de a dormi cu voi in pat. Nu uita sa ii arati si putina afectiune si sa-l lauzi pentru performanta de a sta sau dormi singur in patutul lui chiar si cinci minute. Fara nu stiu daca ai putea avea un rezultat in favoarea ta.
Bafta multa!
Ioana&Raducu
Gabriella spune:
Pune-l si tu in patut dupa ce adoarme langa tine si daca se trezeste azi ,maine poimaine acolo,poate se obisnuieste;eu am culcat-o pe fetita mea in patut de cand s-a nascut insa acuma nu vrea pur si simplu sa adoarma acolo;o mut in patut dupa ce adoarme cu mine;Si daca se mai trezeste noaptea prost dispusa ma santajeza cu plansul ei si tot trebuie sa o iau laga mine.Asa ca...multa bafta si rabdare!Bebe Jill si mami!!
tamar spune:
cred ca iddea sa il obisnuiesti treptat cu patutul lui in timpul zilei e foarte buna, pune-i acolo jucarii care ii plac ca sa devina un loc in care il place sa mearga. de asemenea, cind adoarme in patul tau incearca sa-l muti, dar daca se scoala si protesteaza lasa-l sa doarma cu tine, si incearca din nou dupa citeva zile. la 6 luni e prea mic ca sa-l lasi sa plinga pina adoarma dupa parerea mea...adevarul e ca dupa parerea mea oricind sint prea mici ca sa-i lasi sa plinga singuri pina adorm, sint solutii mai bune decit asta ;)
katty spune:
Multumesc ptr. raspunsuri. Am sa aplic pe rind metodele voastre!
Catalina+Andrei(bb-6 luni pe 27.01.2003)
roxy spune:
Cristi al meu a dormit de cand am venit de la maternitate si pana la un an in carut,pentru ca il leganam .Cand a inceput sa nu mai incapa si sa-i fie greu sa se intoarca ,a acceptat ,dar dupa vreo saptamana de chin sa doarma pe pat cu mine ca nu aveam patut.Am reusit tot lasand-o pe mama mea cu el o noapte si a doua zi gata ,dormea pe pat ,cum a reusit nu stiu ,dar stiu ca atunci cand ma vedea pe mine incepea concertul ,daca nu ma vedea si-l punea pe pat adormea imediat(deci sunt niste santajisti de prima clasa,stia ca ma impresioneaza si nu-l lasam sa plinga ).Am cumparat patut pentru ca dormea foarte dezordonat ,adica acum era la cap acum la picioare si trecea de la mijloc peste noi si ateriza jos.L-am cules de cateva ori de pe jos ,asa a cazut cat nu a cazut de cand e el ,noroc ca pe jos e moale si patul nu e inalt.Dar eram asa speriata ca nu puteam dormi deloc ,ca ma trezeam daca atipem si nu-l vedeam langa mine si gata somnul .Dar atunci cand i-am cumparat patut a dormit din prima in el .L-am pus la somnicul de amiaza ,i-am vorbit eu un pic ,"tanti luna"i-a cantat si gata ,de atunci doarme in patut.Acum are 2 anisori jumatate si tot in patut doarme ,pentru ca se invarte tot patul si mi-e tot frica sa ii iau o margine ,sa nu cada .Sau cine stie l-oi gasi jucandu-se cu jucariile prin casa cand noi dormim ,ca ar fi in stare.
Roxy si Cristi cel vorbaret
huianur
Danza spune:
Ce sa-ti zic Katty: mult succes in aceasta operatiune!!!
Desi eu tare ma indoiesc ca vei reusi . Asa cum au zis si fetele, astia mici sunt niste santajisti fara pereche si cum ii muti in patut - !!!
Danut (1 an si 4 luni) si acum mai doarme cu noi. Am ascultat-o pe mamica si l-am lasat sa doarma in patul ns. pt ca il alaptam (si il mai alaptez inca), cica sa nu chinuiesc copilul si pe mine toata noaptea si ca sa nu se dezveleasca (Doamne fereste sa raceasca coplejul!). Dar acum e prea tarziu. Desi Danut adora patutul sau, se urca si coboara singurel din el, ziua doarme acolo cu placere, iar noaptea parca l-as pune pe ace. Anume noaptea, caci seara Nutzu adoarme cu tzatzica in gura si il mut imediat in patut, iar dupa vreo 2-3 ore se trezeste si face mare zarva . Si ca sa nu trezeasca vecinii il iau langa mine si asa ne chinuim toata noaptea cu un picior pe fata, cu funduletul pe cap la mine sau la taica-sau sau cu dormitul spanzurat pe jumatate jos.
Eu am renuntat la ideea de a-l muta pana il intarc, dar tie iti urez muuult succes. Sa ne scrii si noua cand reusesti si dupa cate zile de incercare
Danza, mamica lui Danutz
cspeana spune:
eu cu fetita mea de 2ani acum ea de la sapte luni plangea sa vina in patul nostru si am lasato sa planga bine nu mult dar nici cum nu am luat-o inpat asta a fost o chinuiala cam de o luna iar acum numai in pat la ea doarmedoar cateodata la pranz mai doarme la noi in pat si a ami avut o perioada cand se trezea la 2 -3 noaptea si se baga la noi in pat si intr-o seara eu m-am dus in patut la ea si m-am facut ca dorm cu teddy al ei a sata ce a stat si a inceput sa urle ca este patutul ei si de atunci nu mai am treaba cu baby de acum are 6 luni numai cand o alaptam o mai tineam langa mine dar acum vad ca nu am probl cu ea
lizuca spune:
Cind va citesc pe voi, nu pot decit sa ma felicit ca mi-am culcat bebelusul in patutz inca din primele zile. De fapt, ca sa fiu sincera, intentia mea fusese sa-l culc linga mine ca sa-mi fie mai simplu cu alaptatul, dar patul nostru conjugal nu e prea incapator, si trebuia sa dormim pe-o coasta, asa ca, vrind-nevrind, am „surghiunit” fata in patutz (care la vremea aia mi se parea urias pentru ea si chiar ma gindeam ce pierduta trebuie sa se simta acolo). A mai fost si sfatul fetelor de pe-aici, inca de pe vremea cind eram gravida, cum ca, obisnuit in patul mare, greeeeeu mai dezobisnuiesti copilul sa-l paraseasca. Si eu am o prietena la care patutul e doar de mobila, nu l-a folosit niciodata. Chiar si fata mea, care doarme noaptea in el, ziua nici nu vrea sa-l vada, doar cind o pedepsesc o pun acolo.
mami & BB alisia (5 luni)