Serbarea nu a fost .....

Serbarea nu a fost ..... | Autor: violeta69

Link direct la acest mesaj

....asa cum mi-am imaginat eu!
A fost prima lui serbare si tot pt. prima oara a fost marginalizat.
M-am gandit ca a fost pedepsit fiindca este un copil zbrdalnic, cu multa personalitate,putin rasfatat, dar totusi este un copil....
Deci, ieri am avut sebare, am asteptat si am tot asteptat si iar am asteptat si Matei nu mai intra sa spuna si el ceva.M-am gandit ca s-a suparat si a plecat, nu stiam unde, ma gandeam ca s-a dus in strada....cand in cele din urma intreb"Dar Matei unde este?"
Mi se raspunde " El intra la sfarsit, ca e anul nou."
Si intra la sfarsit dintr-o alta camera-unde a stat aproape toata serbarea! spune(ajutat) trei versuri si gata!
Si ma intreb, eu pt. cine am venit la serbare, nu ar fi trebuit sa spuna si el cu ceilalti copii cantecelele,poeziile care se spuneau in comun?
Nici nu am avut pe cine sa pozez, ma intreb pt. ce m-am dus acolo....
Si cand ma gandesc ca bietul copil incerca de vreo 3 luni sa ne spuna ca el nu vrea sa fie anul nou, el vrea sa fie pitic, iar noi duceam munca de lamurire sa-l convingem ca e mai bine asa, ca piticii raman mici, ca una ca alta...
Iar el micutul tot spunea, "dar mami, vreau si eu sa cant cu piticii, vreau si eu sa dansez, de ce eu sunt ultimul?"
Voi credeti ca este normal ca un copil sa fia marginalizat, sa i se taie aripile asa de devreme?
Sau sunt eu prea exagerata?
Nu am vrut sa-i dea lui rolul principal(desi mi se spunea ca el e destept, are memorie, invata repede, pronunta corect,doar ca e mai zburdalnic, poate mult prea zburdalnic zic eu, dar ce sa-i fac!!!???)dar totusi ceea ce se spunea in comun cred ca putea spune si el!
P.S. Incerc sa repar ceva...daca mai reusesc...e vorba despre copilul verisoarei mele.Ea nu a putut scrie si eu am scris in numele ei...
Sper ca nu am incurcat mai mult decat am reparat!Violeta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claza spune:

Violeta, sa stii ca eu iti dau dreptate si mi se pare ingrozitor ce i-au facut educatoarele ... Cum suporta micutul? Incearca macar tu sa-l lauzi, sa-i spui ce frumos a recitat si cat esti de mandra de el, poate asa mai repari ceva.
Uite-aici un pupic pentru micul nazdravan

_
iaca si noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

5 ani -14 februarie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

E foarte urat din partea educatoarei,ca a procedat asa,chiar daca,copilul tau are exces de ZGLOBULINA!!!

Dar oare nu e un pic si VINA ta?!!???
Tu nu stai macar o data pe saptamana de vorba cu educatoarea,sa intrebi:
-ce face copulul tau,
-ce rol are la serbare,trebuie sa-ti dea poezia acasa s-o repetati impreuna??
-cum se descurca in relatiile cu ceilalti copii???

Eu macar o data vorbesc cu ea si incerc sa repet,sau sa fac mai multe cu Rebi,acolo unde ea are nedumeriri(la cusut de pilda),sau sa-i explic povestea daca nu prea a fost atenta si a pierdut faza.

Acum ca sa dregi problema,o sa-i spui ca el a fost cel mai cel si ca Mosul ii va pregati o surpriza cand va veni la voi acasa de Craciun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Cary,
Poate ca am si eu o vina si aceea este ca aseara l-am mustrului putin si l-am facut "pampalaul" clasei, dar azi o sa fac asa fel ca el sa nu creada ca a avut vreo vina.Mai ales ca el e un copil dezinvolt, la tatrul de papusi spune poezii pe scena inainte sa inceapa spectacolul.
Cat despre faptul daca am vorbit cu doamnele, sa stii ca vorbesc cu ele, cand nu este prea aglomerat,iar despre rol am intrebat-o,nu de alta dar sa-l invatam si noi acasa si mi s-a spus ca " e o surpriza pt. parinti" si invata doar acolo...
Deci, asta e!
Vio

Mergi la inceput

Sper ca ai inteles mesajul meu: i-as fi dat un brinci educatoarei. :))) Cat despre doamna: nu are nici o importanta cat e de zglobiu Matei ..... e vremea cadourilor, iertarii, nu?Iart-o , cu conditia sa nu mai faca altadata.
In primul rand Matei nu a avut nici o vina! El v-a spus ca nu-i place rolul, si nu l-ati crezut, poate trebuia sa-i spui doamnei ca nu-i place rolul lui.
Apoi ai gresit ca l-ai certat tot pe el, incerca sa-l faci sa creada ca este deosebit si sa nu-l mai certi indiferent ce face... eu pe Oana cand face cate-o prostie o iau strans in brate cu o fata chinuita... si te asigur ca merge si intelege ca m-am suparat.

Ii trimit un pupic mare de tot lui Matei!

5 ani -14 februarie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

VIO scumpo,ai gresit rau de tot certandu-l,caci si asa se simtea el prost ca nu i-a convenit rolul!!!
Incearca sa ai o discutie cu el,peste cateva zile,ca sa-i treaca supararea,sa descopere in tine o prietena,iar pe viitor sa-ti destainuie ca nu vrea sa aiba acel ROL(sau alta problema care poate sa apara)si sa gasiti o solutie IMPREUNA.

Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tynadiana spune:

Vio dar nu inteleg de ce a trebuit sa stea separat in alta camera?
Si la noi la serbare a fost un an noul dar toti au stat pe scaunele in cerc in clasa si dupa ce isi spuneau rolul se intorceau la loc...Imi pare rau ma eu una as vorbi cu educatoarea aia ...e inuman sa stea in alta clasa...poate era altfel daca era cu copii nu se mai simtea dat la o parte...saracutu'!...
Da-i un pupic mare din partea noastra...si la viitoarea serbare spune-i educatoarei sa nu mai faca asa ceva cu nimeni, nici un copil nu merita sa fie exclus doar ca e mai nazdravan bravo lui mai bine asa decat prea cuminte ...!!!

TYNA SI DIANA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eu predau la o gradinita, si anu asta am avut prima mea serbare cu copiii, si prima lor serbare ca grupa mica...
Si am un baietel asa cum il descrii tu pe al tau...
Care e foarte istet, dar nu se conformeaza, nu sta locului o clipa, nu vrea sa repete dupa tine, spune poezia numai cand are el chef, se baga pe sub mese, mai inghinteste coopiii, ba ii strange in brate si ii pupa...
Cu astfel de copiii, trebuie sa fii foarte ferm si rabdator si sa le acorzi multa atentie, dar numai cand se poarta cum vrei tu!
El la serbare a stat cat a putut de cuminte (striga la maica-sa ca vrea barba de pitic jos, s-a ridicat de 2 ori sa pupe un coleg sau il aseze pe scaun) dar a fost atractia serii, ca este spontan si haios!!!
Toata lumea se amuza, si a facut spectacolul mai interesant si amuzant...si-a spus rolul putin ajutat, dar a cooperat intru-totul si a iesit perfect...
Parerea mea este ca educatoarele alea habar nu au cum sa se comporte cu copilul tau si eu l-as muta de urgenta pentru ca marginalizandu-l asa ii fac foarte mult rau si el va insista in comportamentul asta, se va izola si va fi mai greu de corectat dupa,
Nu mai discuta cu educatoarele...muta-l...
Eu asa as face...daca ele nu sunt in stare sa ii modeleze caracterul (ca de asta il duci pe copil la gradinita) gaseste un educator mai bun!
Numai bine

Sinzi si David
Noi toti - poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Va multumesc tutror pt. intelegere si...ajutor!
tynadiana,au stat separati, in alta camera,caci asa era scenariul....
la inceput intrau fetitele, apoi piticii, dupa care cantau si dansau toti iar la final intra anul nou...Eu am intrebat de ce nu au schimbat scenariul sa cante si copilul meu cu ceilalti si intr-un final,domnisoara mi-a dat dreptate,spunandu-mi ca "acum nu mai avem ce face!"
Sunt doua educatoare insa cea tanara nu prea are multe de spus dupa cate am observat eu.
M-am gandit sa-l mut la alta gradinita, insa acum fiind CRACIUNUL, am hotarat sa le iert, si nu-i asa toata lumea mai merita o sansa!Poate nu au facut-o intentionat si la cealalta serbare o sa am eu grija sa aflu totul din timp.
Cat despre faptul ca atunci l-am certat,mi-am cerut scuze ca eram nervoasa si nu am vazut adevaratul vinovat, i-am spus ca el a fost cel mai destept, frumos si istet copil si mi s-a raspuns"Nu-i asa mami?" I-am spus ca fara el nici nu se putea sa se faca serbarea fiindca numai unu-i anul nou...
Mi-as dori , draga Sanziana, sa aiba parte de asa dascali ca tine, insa stiu ca oamenii nu sunt toti asa cum vrem noi, dar putem sa-i acceptam si sa-i intelegem cu conditia sa nu faca rau copiilor nostri.Iti multumesc ca de la tine am inteles ca mai sunt copii ca el si ca nu e cava rau in asta!pupici pt. voi

Mergi la inceput

Sa-l mananc eu de baiat destept :) imi dau lacrimile cand citesc mesajul lui "Nu-i asa mami??!"

Sa-ti traiasca ce baiat destept ai!

5 ani -14 februarie 2005

Mergi la inceput