Acuza dureri in partea dreapta

Acuza dureri in partea dreapta | Autor: Simona73

Link direct la acest mesaj

Atunci cand depune efort,baietelul meu(6,5 ani) se plange de dureri in partea dreapta.Asta este o problema care dureaza de mai bine de un an.L-am dus la medic,i-am facut analize si a spus ca este totul ok,copilul nu are nimic.Atunci m-am bucurat ca Andrei este sanatos dar acum,cand il vad cum se vaita dupa ce alearga putin,ma tot intreb,chiar apar durerile astea aiurea,fara nici un motiv?
Daca v-ati intalnit cu asfel de probleme,va rog,spuneti-mi ce trebuie sa fac.Vreau sa stiu daca ma ingrijorez eu aiurea sau nu...?!

SIMONA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Unde in partea dreapta? Ca dreapta e mare. Si in ce sens dureri? Tot timpul, sau sporadic? La apasare doare? Cand respira doare? In dreapta sus mijloc sau jos? Doar cand alearga sau cand depune efort? Dar cand nu alearga dar merge repede? Noaptea il doare? Paseste bine pe piciorul drept cand acuza durerile respective? Il ridica la piept flexat cum ar veni, usor sau doare atunci?
Ce analize a facut?

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

poate raspunzi la intrebarile pe care ti le-a pus marius si atunci o sa iti putem da si vreun sfat.

dar in alta ordine de idei daca a trecut atata timp eru zic sa nu mai stai pe ganduri si sa il duci la doctor.

poate sa fie o apendicita ascunsa, poate f. bine sa fie si o hernie chiar daca acuza dureri in dreapta, poate sa fie o durere radiata si de la rinichi.cauze ar putea fi multe.........

investigatii .asta trebuie sa faci cel mai bine.

SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI!

Cu dragoste

Andreea mami lui Theo & Florin poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona73 spune:

Andrei are dureri in zona ficatului.Durerile sunt prezente doar cand alearga sau merge repede si dispar la 1-2 minute dupa ce reia mersul normal.Calca bine pe piciorul drept si nu are dureri la flexare.
Multumesc pentru raspunsuri!

SIMONA

Mergi la inceput

Ce masa(greutate kg) are? Cate kg? Si ce inaltime?

Marius Pernes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Ce descri tu seamana cu durerea de ficat (hepatalgia) de efort. Aceasta poate fi semn de boala hepatica in special sau boli cardiace, dar se insotesc si de alte semne pe care medicii le-ar fi descoperit cu siguranta. De asemenea dureri apar si dupa mese mai copioase.
Pe de alta parte durerea la efort poate apare la fiecare dintre noi fiind legat de conditia noastra fizica. In momentul in care depasim pragul pana la cere suntem antrenati sa depunem un efort apare hepatalgia ca unul din primele semne de oboseala. Perfect normal.
Marius te-a intrebat bine de greutate si inaltime, un copil mai plinut va avea un grad scazut de antrenament si hepatalgiile apar la un grad relativ mic de efort.
Eu zic sa-l supraveghezi cu atentie si daca durerile vor aparea la un grad mai mic de efort sau chiar in repaus, postprandial, daca apar si alte semne: balonare, ingalbenire (icter), decolorarea sacunelor si colorarea urinii sa mergi din nou cu el la doctor.
Poate un mod organizat de a face efort sub supravegherea unui antrenor il va ajuta sa-si creasca conditia fizica.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

hai sa va spun o intamplare.....

un coleg de al meu acu ceva vreme acuza frecvent dureri de ficat....analize peste analize, echo peste echo si intr-una din zile a cazut.a ajuns la urgenta........operat de apendicita cu burta si tomacul mustind de puroi...repet la nici o echo nu s-a vazut iar valoarea leucocitelor care ar indica o eventuala infectie nu era deloc crescuta.....

cum necum trebuie mers si repetate absolut toate analizele

sanatate

SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI!

Cu dragoste

Andreea mami lui Theo & Florin poze

Mergi la inceput

Putin probabil ca analiza leucocitelor sa fi iesit normal (leucograma) pentru ce descrii tu. Mai mult decat atat la nivelul infectiei la care s-a ajuns mai mult ca sigur ca din motive de teama (frica) a tot amanat pana cand nu s-a mai putut. Bine ca a reusit favorabil pentru ca sunt (nu putine cazuri) care se transforma in dezastre (unele ireversibile).

Marius Pernes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Mai fratilor, voi iar bagati omu' in toti sperietzii!
Bey, pe mine toata copilaria si adolescenta ma durea in partea dreapta, cam in dreptul ficatului, dupa alergare sau alt efort fizic. Si n-am absolut nimic, frate! Doar ca sunt si-n ziua de azi anti-talent la sport
De pe la 20 de ani nu m-a mai durut.
Poate sa nu fie absolut nimic. Dar nu strica "sa-l cauti" pe copil. Sa fii cu cugetu'-mpacat.
Sanatate maxima!

Venera, mama lui Markus (10 dec.2003)
si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona73 spune:

Aveti dreptate,saptamana viitoare avem programare la medic si trebuie sa aducem in discutie si acesta problema.
Andrei este un copil foarte energic,nu sta linistit nici cand mananca.Merge la inot de 2 ori pe saptamana.Greutatea lui este normala.Deci,cand depune efort(sare,joaca tenis,fotbal ,pedaleaza bicicleta etc)nu-l doare nimic dar cand alearga,dupa 5 minute spune ca apar durerile.
Venera,tare m-ai distrat...Si eu am patit la fel,si mi se intampla si astazi dar parca Andrei se vaita prea des si de aceea am inceput eu sa ma ingrijorez!
Va multumesc pentru raspunsuri!

SIMONA

Mergi la inceput