Infectia urinara la fetite: de ce?cum se trateaza?

Infectia urinara la fetite: de ce?cum se trateaza? | Autor: Ana_Alx

Link direct la acest mesaj

Mamicilor?Cum colectati urina la bb fetitze pentru analize?Eu cu pungute din alea -asa zise "speciale"-luate de la farmacie nu am reusit decat cativa stropi insirati pe toata punga,si am incercat ,credeti-ma.Si nu m-as chinui insa doctora m-a pus sa ii iau sa ii facem o proba si deabia am colectat cativa stropi,si i-am dus ce am a adunat.Aseara m-a sunat sa imi spuna ca sa ii mai luam o data pentru ca se pare ca ori nu a fost luata cum trebuie proba ori asa e ,insa i-a iesit o infectie urinara.Oricum o a doua recolatre va confirma sau infirma lucru acesta.Aveti metode de colectare?Ma gandeam sa o las in fundul gol si sa stau cu borcanelul langa ea sa prind momentul....:( Aveti alte metode? Si pentru cele care au intampinat astfel de probleme: ce tratament ati dat puilor?De ce apar aceste infectii,pentru ca eu o spal si o lustruiesc la funduletz mereu si cu mare atentie,si totusi......
Ana + Maria (8 luni.)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Eu am si fata si baiat si ambi au avut infectie urinara cu E-Coli.
Modul de recoltare a fost, la noi, in functie de sex.

Asa ca am sa-l descriu pe cel pentru fetite.

Am pus-o pe Rebecca dezbracata in cada de la baie,am spalat-o,i-am dat sa bea(lapte,ceai,apa) si am dat drumul la robinetul de la chiuveta.
Eram pregatita cu eprubeta sterila intr-o mana si cu cealalta o tineam pe Rebi ca sa nu alunece.
Instantaneu,la auzut apei,a facut pipi intr-o cantitate mai mare si am pus repede eprubeta.daca e prea incordata poti sa-i distragi atentia de la operatiune,dandu-i sa se joace cu o jucarie.

daca nu te descurci singura,i-a sotzul din dotare sau un bunic/a,pe un real ajutor.

sanatate si succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Si eu a trebuit sa recoltez urina tot cu pungulita speciala dar la baietelul meu. Mie mi se pare mai usor la fetite ptr. ca se poate lipi mai usor pungulita de tegumente. Cum am procedat: dupa baita se spala bine zona cu apa si sapun si eventual cu solutie de rivanol (nu ceai de mucetel sau altceva), se tamponeaza cu comprese sterile si fara nici un fel de creme se aplica pungulita si apoi imediat peste scutecul. Ca sa nu curga pe langa te poti juca un pic cu ea in fundulet sau in picioruse pana face pipi. Daca nu face in o ora se repeta operatia. Eventual poti face baita mai devreme, nu seara. Apoi desprinzi punga si o pui la frigider pana la transportul la medic.
Infectiile urinare sunt des intalnite la bebelusi, cauza cea mai frecventa este scutecul care permite contactul tegumentelor din jurul uretrei cu materiile fecale. Alte cauze sunt deficitele imune, spitalizarile, malformatiile urinare, inclusiv refluxul vezicoureteral.
Tratament:antibiotic functie de antibiograma.
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaim spune:

Cu punguta speciala este cel mai usor(la noi a mers super de mai multe ori- cam in 5 min terminam), ai grija sa o prinzi cum trebuie si sa nu o atingi in interior(nu mai e sterila)si eventul sufla putin in directia 'ei 'pt. ca au mictiune spontana la curenti de aer sau da-i sa bea ceva si apoi o sa urineze.
Noi am avut infectie cu E. coli care a trecut dupa 2 cure de antibiotic conform antibiogramei(Ampicilina si apoi Zinnat) si cu administrare de multe lichide(cam dupa 2 luni:la 6 luni am descoperit-o si la 8 luni am scapat).
Sanatate si numai bine,
Diana si bebelusa Clara(28.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_sonyei spune:

Acum am si eu o intrebare: cum v-ati dat seama ca are fetita infectie urinara? Plangea cand urina? Sau ce? Care au fost simptomele care v-au dus la efectuarea analizei?
Multumesc anticipat de raspuns... mamica de fetita ingrijorata...

Mama Criss si Bebe Sonya-Alexandra (28 iulie 2004)
-------------------------------------------------
Fi fericit in fiecare clipa caci viata e scurta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Mama Sonyei, singurul simptom in cazul baietelului meu, atunci cand a avut infectie urinara, a fost febra 39, 39 cu 5, timp de 2 zile. Febra scadea cu antitermice, apoi crestea la loc. Nimic altceva, de genul usturimi in timpul mictiunii.

Carmen siIustin(5.06.2004)
Album Iustin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Cel mai des apare febra ridicata asa cum ti-a descris Carmen fara alte semne de infectii respiratorii sau digestive care ar putea justifica febra. Uneori se pot asocia si varsaturi.
In cazul nostru i-am facut urocultura pentru ca in primele luni de viata baietelul meu lua putin in greutate desi proba suptului iesea bine si refuza completarea. Inapetenta, luarea necorespunzatoare in greutate, subfebrilitati (37-38) pot fi de asemenea semnele unei infectii urinare trenante. Din fericire urina a fost sterila.
Semnele urinare (usturime la urinat, pipi des) apar la copii mai mari si nu sunt prezente la sugari.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

Mama Sonyei si pe mine m-a pus doctora sa ii fac analiza pentru ca a avut febra,insa febra a trecut pentru ca a fost cauzata de rubeola.Insa nu cred ca o doare sau are mancarimi ....sper...Cred ca ar plange cand ar face pipi.Insa am inteles de la o colega,mamica de fetitza si ea,care a avut problema asta,ca ea a dus singura urina la analiza ca i s-a parut ca pipi avea un miros ciudat si fetitza era cam rosie la in jurul zonei prin care urineaza...Recunosc ca si a mea e un pic cam rosie,insa poate sa fie si pipi mai acid,depinde ce papa(de obicei daca papa carnitza,urina e mai acida).Insa daca e vorba doar de aciditatea urinei se "trateaza" prin eliminarea sau micsorarea cantitatii de carne sau a alimentelor care cauzeaza asta.
Cam asta stiu si eu.....
Ana
SARBATORI FERICITE CU SANATATE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Am mai povestit eu despre aventurile naostre cu e-coli.
Prima aparitie a infectiei cu E-coli la fata mea - la 3 luni. N-a facut nici o febra, ci se incorda, se freca, plangea, se chinuia.
Multe stiti deja ca pediatrul ne-a trimis la neuropsihiatrie, pentru diagnosticul era ipsatie, adica se masturbeaza copilul, nene....
Dupa multe vizite la multi medici, care mai de care mai idiot (sa ma scuze bransa, da' sunt cam multi care nu au nici o legatura cu meseria de pediatru, si nici macar minimum de interes!!!)
Rezolvarea concreta a aparut abia cand fata avea deja 9 luni, si a aparut la Elias. Si nu cu tratamente de un milion, ci de 30 de mii, si se numeste negram. Fireste, cu analize si antibiograma facute, cu reteta de la medic...

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

ankalaura,eu asa ceva nu am mai auzit.Ceea cei mi zici imi sporeste furia pe medicii astia,care nu numai ca nu au nici o treaba cu pediatria,insa nu au nici o treaba cu nici o alta ramura a medicinei,si nici macr nu au nici o tangenta cu bunul simt si cu umanitatea uneori...Nu cred ca exagerez si nu intru in amanunte
SANATATE SI SARBATORI FERICITE
Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Draga mea, mai nasol e ca noi l-am crezut, ca era cu mare recomandare si experienta... si i-am dat copilului, conform recomandarii intai Nitrazepam, apoi Peritol.... pana cand mi-au deschis ochii tot fetele de aici, pe cuvantul meu, si vesnic le raman recunoscatoare, nu glumesc deloc....

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput