bebe de 6 sapt nu doarme ziua

Baietelul meu de 6 saptamani nu doarme ziua aproape deloc de 2 zile. A inceput sa doarma mai putin si noaptea. Altminteri, e perfect sanatos - mananca, face kk normal, n-are febra, nu plange decat daca-l las singur prea mult. A fost botezat duminica, iar luni mami a avut o zi proasta, in care s-a suparat destul de tare - e posibil sa fie consecinta acestor evenimente? Ati mai patit ceva asemanator? Cum s-a rezolvat? Multumesc!
sada
Raspunsuri

aysha spune:
Eu stiam ca bebeii de pina la 3 luni alterneaza 2 ore somn cu aproape doua trezi. E posibil ca bebe al tau sa fie hiperactiv,nu te speria sint destui,si atunci sa fie mai agitat
Eu pe al meu l-am dus odata la doctor,ca avea trei luni si mi-a dormit incontinuu 5 ore.
Copilul era sanatos tun doar ca asa a avut el nevoie de somn in ziua aia.
Consulta si tu un doctor sau intreaba medicul DC.
Pupici cu lipici.

tynadiana spune:
Draga Sanda eu iti propun ca sa-l scoti mai des afara imbracat bine si la aerul tare care e afara sigur va dormi.Poate fi un episod pasager, dar tu ai dreptate asa este normal ar trebui sa doarma, daca daca stii sigur ca n-are nimic nu ai de ce sa te temi...
Nici un copil nu seamana cu celalat fiecare e un unicat, o minune mica...
Sa-ti traiasca si nu mai fi suparata!
TYNA SI DIANA

camelia.t spune:
quote:
Initial creeata de mama lui codrut
Baietelul meu de 6 saptamani nu doarme ziua aproape deloc de 2 zile. A inceput sa doarma mai putin si noaptea. Altminteri, e perfect sanatos - mananca, face kk normal, n-are febra, nu plange decat daca-l las singur prea mult. A fost botezat duminica, iar luni mami a avut o zi proasta, in care s-a suparat destul de tare - e posibil sa fie consecinta acestor evenimente? Ati mai patit ceva asemanator? Cum s-a rezolvat? Multumesc!
sada
Salutare
Ei... voi stati bine!
Noi am tinut-o tot asa de la 1 saptamana pana pe la 6-7 luni.Sotul meu pleca dimineata la 7 din casa, se intorcea seara la 6 si in timpul asta Praslea nu inchidea un ochi!!!
Am chemat si eu doctorita, bla, bla, da cum zici tu : era sanatos tun.Doctorita mi-a dat si somnifer (slab)sa-i dau ca eu nu mai aveam energie sa stau langa el (se trezea si noaptea cam in fiecare ora)da ce crezi: zici ca-i dadeam apa de la robinet.Nici un efect! O tinea incontinuu cu programul lui.
Asa sunt unii... mai activi!
Al meu a fost in top

Daca nu are nici o problema medicala, stai linistita si ca sa te incurajez iti spun : s-ar putea sa mai dureze.Sa speram ca nu cat in cazul meu.

Rabdare cu piticutu!
camelia si Fineas (n.28.10.2001)
Pozici : http://community.webshots.com/user/adelatordoi

mama lui codrut spune:
Multumesc pentru raspunsuri si incurajari! Tynadiana, e adevarat ca atunci cand il scot afara doarme, nici nu ajung afara din bloc si e deja adormit - dar cum am intrat inapoi in casa iar casca ochii cat cepele. Intr-un fel imi place, ca a devenit mai comunicativ, reactioneaza si trebuie sa stau de vorba cu el mai tot timpul - dar ma ingrijorez si eu din orice la varsta asta (si a lui si a mea, ca l-am facut destul de tarziu - 35). Si mai am nevoie de un pic de timp si pentru altceva, macar cate o jumatate de ora din cand in cand...
Cer prea mult?
Pupici la toata lumea - si mai ales la puiuti
sada

aysha spune:
Mamica lui Codrut, esti o dulce.
Pai tu mai vrei si timp pentru tine?
Cind Rashid avea 6 luni ma plingeam doctoritei ca mi-e greu sa ma tin dupa el. Si mi-a zis ca sa mai astept ca greul abia incepe.
Dooooooooame, si ce dreptate a avut. O urasc ca a avut asa dreptate.
Acum nici macar jumatatea aia de ora de o cafea si o tigara n-o mai gasesc.
Fruntea sus ca nu-i drum de intors.
Sa-ti traiasca bebe si da-i tot timpul de care are nevoie ca anii astia sint cei mai dulci.Nimic nu-i poate inlocui.

annablue spune:
Scumpa mamica,
S-ar putea ca bbul tau sa simta starea ta de nervozitate sau de oboseala, sau sa fie atat de bucuros si fericit ca progreseaza incat sa nu vrea sa doarma. Eu asa am patit cu Adi al meu si la fel a durat mult mai mult. Dar pe el trebuia sa-l scot afara mult si sa-l plimb in brate prin casa sa vada tot felul de chestii noi, ca altfel urla ca vrea atentie.
Oricum, doctora lui mi-a zis ca apar niste schimbari majore la bbei la 3 zile, 3 saptamani, 6 saptamani, 3 luni si 6 luni. S-ar putea sa fie si asta, e ca si cum trec intr-o noua "etapa".
Incearca sa nu te panichezi, doar scoate-l mai mult afara (n-ai gasit pe nimeni sa te ajute cu el ?) sau ajuta-l sa-si consume energia. Eu am reusit sa incep cu programul de somn si de masa si asa s-a reglat, ca se tinea dupa el ca ceasu'.
Multi pupici la pici !
Annablue