Copilasi de mai 2003 (30)
Raspunsuri - Pagina 9
meme spune:
Sunt intr-o scurta pauza la serviciu si tocmai mi-am sunat fetita la bona.Mi-a dat-o la telefon,moment in care a inceput sa strige:"Mami,mami!".Am intrebat-o ce face si mi-a raspuns atat de clar incat am incremenit:"Fac caca!".Am aflat de la bona ca intr-adevar statea pe olita.Asa ca Anca stie sa vorbeasca la telefon.Este adevarat ca in ultima vreme a inceput sa faca scurte propozitii,cum ar fi:"Aca cade" si se azvarle la pamant sau imi cere una ,alta:"Mama apte(lapte) sau "Mama papa,apa...".Este extrem de simpatica cand se "afunda" in lectura.Isi ia cartea cu animale si incepe"Ata ma -ma"(rata face mac-mac),"Cucu ham-ham "(Cutu face ham-ham),Oaia meeee,Piu (puiu),coco(cocosul),caca(vaca),cau(calu).Mai apoi pune mana pe cartea cu Alba ca Zapada si spune versiunea proprie ."Tita"(fetita),care "papa apte" ,nenea rau(vanatorul o sperie si face "Hiii".Fetita fuge in padure la "Pitu"(pitici),care stau la masa plina cu"Apte apa,papa"pe "Caun"(scaun).Apoi" Mama lea "(mama rea ) ii da sa pape ceva rau si pe "Tita buta"(pe fetita o doare burta) si "Tita nani"(fetita face nani).Finalul este unul fericit ,apare printul si "Pupa tita".Intreaga poveste este dublata si de miscare scenica.
Acum doua seri,ne-a lasat masca ,spunandu-i lui tati"Mai baiete",clar de tot.In rest reproduce,uneori stalcit ,alteori corect aproape orice cuvant pe care il aude si imediat il asociaza unui obiect.Stie toate partile corpului,le arata si le enumera,numara pana la trei,spune si arata:"Asta e,bravo,gata..."
A impresionat-o tare "Adu"(bradul),dar a speriat-o "Nono(Mosul).O bucura enorm toate jucariile nou primite,care au capatat fie un nume(ex pantera Toto,maimuta Bate-bate care atunci cand ii dai una tipa),fie le spune"leu","bebe",usu(ursu).
Mi-a pus monopol pe cosmetice,se rujeaza,se fardeaza,se piaptana,se moteaza.Se imbraca si se dezbraca singura,uneori chiar ii si reuseste.Matura si da cu mopul,face ordine in lucrusoare.Ieri ma umfla rasul de cat se putea agita prin casa,ca o adevarata gospodina.
Toate insa pana la muzica.Atunci renunta la orice "indeletnicire casnica" si incepe sa danseze si sa cante.Muzica este viata ei!
Iata ca scurta pauza de la serviciu s-a transformat intr-una cam lunga,dar cand ma pun pe povestit sunt atat de mandra de ispravile Ancai,incat imi vine sa le povestesc tuturor.
Va pup,va doresc inca o data un an minunat si sa stiti ca v-am vazut ultimele poze cu nazdravanii.
Meme
http://community.webshots.com/user/danancamm
Lumy spune:
Adita nastere usoara!
Dana daca o vei vedea sa-i transmiti ca sintem alaturi de ea!
http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov
Lumy
dana d spune:
Buna mamici!
Adriana a nascut azi la ora 11:20, prin cezariana cu anestezie partiala. Ioan a avut 4,300 Kg si e alb si cu gropita in barba. Asa mi-a spus prin Sms pe la ora 13. Deci dupa mai putin de doua ore era in stare sa scrie mesaje. Maine ma duc la ea si ii transmit tot ce ati scris. Probabil ca maine seara pot sa va arat poze cu grasanul Ioan.
Aalina, parca si Ilinca si-a rarit crizele de isterie, sau macar le-a diminuat. Acum face mult mai frumos si mult mai rar. Sper sa dispara de lot. In schimb e foarte distanta. Nu mi-ar zice ca ma iubeste pentru nimic in lume. Si pentru ca s-a saturat sa raspunda "nu" la intrebarea mea" o iubesti pe mami?" acum imi spune scurt "taci" cuvant pe care il spune de cate ori nu-i convine ceva, cand o cert, cand o chem la masa, sau la somn.
Despre program: Ilinca se scoala pe la 9 dimineata, uneori si mai tarziu. Ne mai jucam, ne schimbam, ne spalam pe ochi si mancam pe la 10-11 (cam tarziu si cam putin). Dimineata nu prea mananca, foarte putin si cu scandal, apoi ii dau un biberon de lapte sa umble cu el prin casa. Il bea intotdeauna, niciodata nu refuza laptele. Pe la 12-13 iesim afara la plimbare, ne intoarcem cam dupa o ora sau doua in functie de vreme si o pun la culcare sau ii dau sa manance, asta in functie de cat am reusit sa pompez in ea dimineata. La culcare alt biberon de lapte. Se scoala pe la 5-6 si ii dau iar sa manance si apoi la joaca.... balamuc in casa, demolari, tipete, chiraiala... Timp in care ne calareste si ne alearga ca pe condamnatii la munca silnica. Seara pe la 8 mai mananca o banana sau o cescuta de cereale sau doua Danonino cu/fara cereale. Pe la 10 (22) facem baie si ne culcam pe la 10:30 cu biberonul de lapte intr-o mana si suzeta in cealalta. De cele mai multe ori nu adoarme pana la 11.
Va pup ca trebuie sa cedez locul sotului.
www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta" target="_blank">poze cu Ilinca
Craciun 2004
alycia spune:
Buna fetelor! Am intrat si eu sa va salut si sa va spun ca TAAARE BINE MAI E LA SERVICI!!! , parca as fi la ore de recreatie. Partea proasta e ca asta mik e cam bolnav tocmai acum si pe langa asta plange mereu dupa mine desi e acasa si ta-su si soacra-mea si fra-su. A facut otita si traheo bronsita si m-a tinut o saptamana cu febra mare intre 38,5 si 39,4 desi facea tratament cu antibiotic. Acum figuram ca internati in spital dar i-am cerut doctoritei sa ne lase acasa cu injectiile ca i le fac eu, ca cine stie in spital de ce se mai molipsea. Asa ca din partea asta vestile nu sunt prea bune, totusi putin am avansat ...macar nu mai face febra ...in schimb harcaie si haraie pe pieptut. Offf, tare mi-e groaza ca abia o sa se vindece si Andrei o sa-l mai intarce cu o raceala...ca mereu aduce cate ceva de pe la scoala.
Adita FELICITARI PENTRU CEL MAI NOU MEMBRU AL FAMILIEI!!!!
Sa va traiasca si sa creasca mare si sanatos, sa va bucurati de el!
pupici si sa te refaci cat mai repede!
Korinna felicitari pentru repartitie sa va mutati cat mai curand in casa noua!!!!
Alycia si cei doi flacaiasi!
daca vreti sa ne vedeti da-ti clik aici:
http://community.webshots.com/user/penciu
meme spune:
Adita,felicitari!Esti o mamica atat de bogata!Sanatate multa si fericire alaturi de marea ta familie!
Aalina spune:
Adita felicitari. Abia asteptam sa avem poze si vesti despre cel mai mic puiut din grup.
Meme iti inteleg mandria. Cred ca fiecareia ne tresare sufletul cand vorbim de puii nostri. Eu una inca am momente cand raman mirata de cate o fapta a copilului.
Ultima lui placere este sa o aranjeze pe mami la par. Isi ia peria si vine sa ma faca frumoasa si eu accept cu rabdare doar pentru ca ii simt manutele mici cum ma ating pe par si il aud spunand "mami..."
Alycia imi pare rau sa aud ca Mircea e bolnav. Multa sanatate si sa treceti cu bine peste asta. Si tie spor la serviciu. Incep si eu sa astept recreatia asta.
Danad si noi am invatat pe langa "nu" sau "nu,nu,nu" folosite in functie de imprejurari si cuvantul "taci". Eu ma bucur insa ca are in vocabular si cuvantul "da" :))) Chiar daca il foloseste mai rar. Dori pe la 6-7 luni a avut o perioada cand nu statea in brate deloc. Incepusem sa ma ingrijorez ca am fost prea rece cu copilul si nu l-am alintat destul si nu stie sa stea si el in brate. Dar de fapt era doar marea lui energie care nu il lasa sa stea intr-un loc. Acum e foarte iubitor, avem clipele noastre de gadiliceala si ii plac tare mult. Ieri de exemplu m-a topit. O punea pe bunica-sa sa iasa din camera si pe mine ma cara dupa usa sa ma ascund cu el. Dupa o vreme m-am plictisit sincera sa fiu sa tot stau dupa usa asa ca i-am spus ca nu mai vreau...bla...bla. Da copilul nu pricepea. Asa ca m-am asezat jos si m-am facut ca plang. A venit la mine si m-a mangaiat pe fata si mi-a spus "mami taci" si inca o fraza nedescifrata in care cred ca ma consola si m-a pupat de m-a topit :))
Pupici tuturor
poze cu Dorian
ione spune:
Adita, sa va traiasca baiatul, sa fie sanatos si voios.
Apropo de evolutii, Elena cum vede pe cineva ca vorbeste la telefon, sau aude telefonul incepe singurica sa creeze o convorbire Alo, alo Lala adica Maria papa, caca sau spune cifre, cuvinte omu, pomu etc.. Maria o vede si repeta si ea, e un moment haios.
Noi aseara, dupa o plimbare afara de 2 ore, au dormit neintoarsa Elena, si foarte agitata Maria.
Ionela, Maria & Elena 26 mai 2003
energy spune:
felicitari si toate gandurile mele bune pentru adita si familia ei!
am pus poze noi din vacantza de revelion, deja cunoaste toate animalele pe nume: porc, vaca, gaina, cocos, gasca, berbecul, etc. Avem doar vechea problema de la noi din casa: si cainele si pisica sunt "pisica".
Tocmai cand ma gandeam sa tzinem bradul pana pe 31 ian. s-a intamplat "fatalitatea": a venit in viteza (noi nu putem merge incet ca toata lumea) si s-a dus la orizontala (bradul si copilul cu capul in perete ca berbecul)
Suntem in continuare singurii care nu facem la olitza.
Asteptam sa ne treaca gripa si va pupam virtual pe totzi,
Vera si Vladimir
"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
nechezol
dana d spune:
Cum sa fiti singurii care nu faceti la olita?! Nici noi nu facem absolut niciodata. Azi a venit la mine si mi-a spus "caca" si dupa ce am mai intrebat-o odata sa fiu sigura, ne-am dus sa ne dezbracam si sa ne asezam pe olita. A stat fata mea vreo 10 minute ca am retinut-o cu carti cu poze si jucarii, dar nu a facut nimic, apoi a inceput sa umble prin casa cu ciorapeii in vine si o mai asezam cate putin cand mai revenea in dormitor. Dupa cateva plimbari din astea a venit uda, facuse pipi pe undeva, asa ca am schimbat-o si am renuntat la olita... deocamdata.
Vreau sa va mai spun ca nu am mai ajuns azi la Adriana ca m-a sunat dimineata sa nu ma mai duc pentru ca lui Ioan i-au pus perfuzie si nu i-l mai dau azi in salon. Nici pe Adriana nu o muta in salon, asa ca a ramas sa ma duc maine. Nu sunt probleme importante cu bebe, doar ca fiind mare are nevoie de mai multe lichide si ii baga glucoza. Pana la urma mai bine ca nu m-am dus ca eu sunt putin racita si nu vreau sa fac probleme.
Va pup si sper sa vin maine cu noutati.
www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta" target="_blank">poze cu Ilinca
Craciun 2004
carrie spune:
in primul rand felicitari Aditei si sa-i creasca voinicelul mare si sanatos!!!
fetelor, ma alatur si eu din pacate mamicilor de bebei bolnaviori.
ieri am plecat la Predeal si tot ieri am revenit.
am pus un subect pe "Parintii intreaba..." dar vi-l transcriu si mai jos ca sa vedeti cum ne-am distrat noi.eu sunt dupa o noapte complet nedormita si inca nacajita ca Thea nu e bine...
"asa cum se mai intampla cateodata exact in ziua cand am plecat la Predeal sa ne oxigenam creierii , abia am ajuns si parintii mei m-au sunat disperati ca ii e rau gagalicii.
situatia a fost urmatoarea:cu doua zile inainte sa plecam a avut 4 scaune diareice pe care le-am tratat cu Smecta.a mancat f rau si pediatra mi-a spus ca e o indigestie mai ales ca si eu facusem ceva asemanator cu o zi inainte...
cu o zi inainte sa plecam a refuzat sa papa toata ziua cu un NU hotarat dar scaunele au fost ok...
a venit si ziua de miercuri cand am plecat, a papat bine cu buni primele 3 mese, apoi au preluat-o ai mei totul era ok doar ca nu prea bea lichide.
pe la ora 17 a vomat tot, si intr-o ora starea e s-a inrautatit, a devenit f moale, inerta...moment in care ne-au sunat si i-am trimis la spital.
verdictul dr a fost deshidratare severa(in 2 ore). PH marit, internare.da-i sa sune in drum spre casa, am ajuns noaptea la 2 am stat cu ea o zi in spital dupa care ne-a lasat acasa cu diagnosticul de enterocolita si infectie digestiva severa...perfuzii, tot tacamul...
ne-a dat antibiotic si fermenti lactici si Smecta pe care nu mai vrea s-o bea:((
problema e ca ii continua scaunele moi, plus ca nu papa mai nimik.
ce sa fac?ce regim sa-i fac?cum s-o fac sa bea Smecta?
cat dureaza o enterocolita?dar refacerea?"
cam asta e fost, daca ma puteti ajuta cu sfaturi, please faceti-o!
stiu ca e o boala relativa comuna dar cand o face puiu tau e tare rea...
energy si mai am puterea numai sa-ti spun ca nici noi nu avem nici cea mai mica intentie sa facem pe olita!:)
pupicei
cristiana si gagalicea Theodora Alexia(1 anisor jumatate)
http://photos.yahoo.com/thea_alexia