rinoplastie - need help!
Raspunsuri - Pagina 2

energy spune:
nu m-au deranjat bandajele din nas asa tare, am avut "masca" aceea metalica lipita cu leucoplast (5 zile) pe care mi-au dezlipit-o cu tot cu piele (leucoplastul din spitalele de stat). Problema mare a fost ca trebuie sa te operezi primavara-vara, pentru ca eu am facut-o in jur de 12dec1992 si am stat 2 luni numai in casa - te deranjeaza aerul rece, aburul, orice factor itzi provoaca usturimi. Fiind blonda naturel cu ten alb si ochi albastrii m-am invinetzit foarte rau si m-am vindecat de vanatai foarte greu (violet, vrede, galben dupa care alb din nou cam intr-o luna si jumatate). dar astea nu dor, apar in jurul ochilor la majoritatea persoanelor operate (na! din cauza socului). Nu te speria ca nu-i mai greu ca o cezariana, nu doare nici mai tare, doar ca vei bea lichide multe (respirand pe gura tzi se usuca buzele)
"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
http://community.webshots.com/user/energy1602

artemis25 spune:
Dragelor,
multe multumiri de raspuns.
Ieri am reusit sa ajung si eu la clinica particulara aestheticline.com...dna doctor a fost f draguta..ceea ce m-a nelinistit a fost faptul ca nu un orl-ist cu care sa colaboreze si ca m-a trimis la un orl-ist pt un consult mai amanuntit si o radiografie a piramidei nazale..si ma intreb eu acum daca au toata competetna necesara unei astfel de interventii..deoarece eu vreau sa dobandesc si un nasuc functional, nu numai drept...interventia ma va costa 900 euro, ceea ce mi s-a parut cam mult...
livia, am intrat si pe siturile clinicilor recomandate de tine (din pacate nu vazusem mesajul tau inainte de a ma duce la aestheticline), iar la "cms" am vazut ca dr. stan are competente si in domeniul orl...iar la proestetica am vazut ca au un medic orl-ist cu care colaboreaza..
s-a operat vreuna dintre voi la cms, proestetica sau aestheticline?
draga maria,o sa incerc sa dau si de dr badea...desi, dupa cum spui tu, ca te-ai ales cu probleme respiratorii, ma cam tem sa ma operez la el...
Va pup pe toate!

artemis25 spune:
Draga Livia,
m-am uitat un pic pe paginile care mi le-ai dat tu:
Am sa-ti dau 2 adrese (clinici) in care am mare incredere:
www.proestetica.ro
www.cms.ro/ (are clinica si in Buc)
www.aestheticline.info (aici poti cere consultatii on-line).
Numai ca pe pag cms nu gasesc sa zica undeva ca au sediu si in bucuresti..dr stan de pe acolo pare a avea exact experienta de care am eu nevoie (medica primar ORL + medic chirurgie plastica si reparatorie)..
fetelor, stie cineva mai multe despre acest doctor constantin stan? opereaza si in bucuresti? etc...
Va pup pe toate!

artemis25 spune:
la proestetica opereaza intotdeauna si cu orl-ist, numai ca operatia costa in jur de 1.500 euro, ceea ce inseamna fff mult...nu prea as vrea sa dau atatia bani pt o operatie...

maria_alexia spune:
Artemis,
eu nu m-am operat la dr. Badea. Abia dupa operatie, in spital, am aflat de dansul, am vazut ce facuse, am auzit si mai multe, si am regretat ca nu l-am cunoscut mai devreme.
Iar problemele respiratorii pe care le-am avut ulterior nu au fost rezultatul operatiei. Erau deja acolo, dar nu fusesera reparate.
Si inca ceva: cum a spus si energy, operatia se recomanda sa fie facuta toamna sau primavara, iti va fi mult mai bine dupa...

artemis25 spune:
maria,
dupa ce am recitat primul tau mesaj mi-am dat seama ca nu vorbeai de dl badea...
zilele astea tot am navigat pe net si am vazut multe lucruri despre dl dr constantin stan de la clinica medical service din bacau...e medic plastician dar si medic primar ORL..este specializat in oto-rino-laringologie...numai ca opereaza in bacau si o sa fie cam greu..dar vine o data la 2 sapt in buc sa dea consultatii...m-am programat pe 11 ian la el...si dc imi place ca om si nu or lua pielea de pe mine, ma duc si pana la bacau sa ma operez..
daca stie cineva ceva de acest dr dtan, as fi recunoscatoare...
va pup!

Ancamik spune:
artemis, ti-am raspuns si pe celalat forum pe care ai postat, dar ma repet si aici:
sper ca raspunsul meu sa nu vina prea tarziu si sa te ajute. Sunt o "veterana" a rinoplastiei, in sensul ca de un an de zile m-am informat -cred eu- din toate sursele posibile despre toti doctorii din Romania si cativa din strainatate.
Mai intai, parerea mea (poate subiectiva) este ca daca nu ai probleme functionale sa alegi un plastician nu un ORL-ist. Pana acum, rezultatele pe care le-am vazut la 2 orl-isti (unul bun din tara, celalalt foarte renumit din bucuresti), desi frumoase, sunt mai putin reusite (ca finete) decat cele ale plasticienilor. Poate fi o intamplare, nu generalizez, e doar opinia mea.
Cat despre plasticieni ar fi bine sa te duci sa vezi cativa, inainte sa iei o decizie. Stai de vorba cu ei, ii rogi sa-ti arate poze, ca sa iti faci o idee daca stilul lui este pe gustul tau etc. O consultatie este in jur de 250-500.000, dar cred ca merita, ca sa nu ai surprize ulterior.
Si acum sa iti zic ce am constata eu:
1. Valcu - asistentul lui Lascar (clinica Silhouette). Tipul, ca persoana mi-a placut: prietenos, cald, mi-a oferit toate informatiile care le-am solicitat si cred ca se pricepe la ceea ce face (bila alba pentru ca presupun ca a invatat de la Lascar). E cel mai ieftin dintre cei buni. Ce nu mi-a placut: a trebuit sa asept la consultatie pana a venit (era in operatie, deci totusi e scuzabil), nu m-au impresionat in mod deosebit rezultatele -ma refer exclusiv la rinoplastie-(nu erau rele, toate acelasi stil -deci nu prea individualizate, cum este tendinta in strainantate, dar nici spectaculoase; si aici vorbesc in cunostinta de cauza am vazut mii de poze inainte si dupa ale unor medici din sua, deci pot sa estimez ce e realizabil si ce nu. poza de pe site este graitoare pentru toate celelate rezultate; asta nu inseamna ca nu e un doctor bun, dar rinoplastia tine mult si de maiestria si simtul artistic al doctorului). Si cam atat despre Valcu. Deci daca vrei rezultate bune (nu foarte bune) si un risc foarte mic (estimez eu) Valcu este recomandat. Practica metoda inchisa.
2. Lascar - 2 thumbs down (si daca as avea si mai multe, pe toate le-as tine in jos ). Se zice ca ar fi bun. Nu stiu. Oricum asta nu schimba faptul ca are un carcater care lasa mult de dorit (si aici incerc sa fiu cat pot de politicoasa). Preturi duble fata de orice alta clinica. Practica metoda inchisa. Te lasa sa astepti ingrozitor de mult, fara sa fie in operatie. Nu da explicatii legate de procedura, dupa mine foloseste metode invechite si te trateaza ca pe ultimul gunoi. Nu sunt vedeta, dar sunt o persoana care ma respect si nu accept ca cineva sa imi ia banii si sa ma trateze de parca din mila si-ar pierde timpul cu mine. In plus nu am incredere intr-un doctor care nu te face sa te simti ca si cum ti-ar acorda maxim de interes si care refuza sa iti arate poze sau alte dovezi ale interventiilor lui. Mi-a lasat o impresie extraordinar de proasta si sincer sper sa nu am nevoie de el vreodata pentru ca n-am intalnit niciodata pe cineva cu un ego atat de supra-dimensionat. Asistenta lui si ea este extrem de ... slab dotata la capitolul relatii inter-umane. Pe scurt yuck.
3.Clinica Medical Service din Bacau -dr. Stan. Clinca frumoasa (decorata cu mult bun-gust, dar nu cred ca conteaza ) si moderna, doctor extrem de amabil, asistente la fel (singurul repros care pot sa-l fac ar fi ca nu pastreaza intimitatea cazului fata de ceilalti oameni din sala de asteptare). Cred sincer ca este un doctor bun, dar rinoplastiile lui lasa de dorit. La nasurile respective se mai putea lucra mult. Mai slab decat Valcu din punctul asta de vedere.
4. Clinica Aestheticline. Frumoasa si curata, doctorita cea mai apropiata de stilul american de tratare a pacientilor. Adica mi-a vorbit mult despre procedura, prezentand lucrurile realist, a fost singura care a facut "imaging" adica a modificat o poza de-a mea ca sa imi arate cum ar fi rezultatul final. Din cate am vazut, rezultatul final la alti pacienti era si mai reusit decat poza modificata. E tanara (cea mai tanara) practica rinoplastia deschisa si rezultatele ei mi s-au parut cele mai reusite din profil. Din fata o idee cam late nasurile dar nu deranjante. De fapt, poti vedea pe site. Metoda deschisa.
5. Clinica Proestetica-nu am fost la consultatie dar poza de pe site, desi un caz f simplu lasa de dorit.
6. Clinica Smart. Cred ca voi fi subiectiva, pentru ca pana la urma asta a fost alegerea mea. Dr. Antohi -un tip foarte placut, nu excesiv de pritenos, dar un medic competent. Atentie! pozele de la rinoplastie de pe site sunt rezultatele dr. Bratu, cu clinica din Timisoara. Daca te duci la consultatie Antohi (Bratu nu prea sta prin buc.) ti le va arata pe ale lui, care, dupa mine, sunt chiar mai reusite. Cele mai reusite din tot ce am vazut in Romania. Preturile nu sunt mici, dar sunt foarte multumita de rezultat. Este aproape perfect, desi am avut un nas dificil. Toata lumea s-a purtat impecabil -asistente, doctor, receptionista. Dar asta este mai putin important decat faptul ca rezultatul este mai bun decat tot ce am vazut la ceilalti (si fiecare si-a prezentat cele mai bune rezultate, evident). Nu vreau sa iti influentez decizia, eu zic sa te duci si sa iti formezi tu o parere, dar parerea mea este ca Antohi e cel mai bun. Rinoplastie deschisa.
In caz ca nu stii rinoplastia inchisa inseamna ca se lucreaza doar in interior, fara nici o urma exterioara, La cea deschisa se face o mica incizie pe columeala (la baza nasului, intre nari). Fiecare dr. are o abordare specifica, parerile sunt impartite, deci asta nu ar trebui sa fie un criteriu de alegere. Opinia mea este ca cea deschisa e mai buna, pentru ca permite obtinerea unor rezultate mai fine, iar cicatricea este invizibila dupa o luna (la mine asa a fost).
Mult succes si daca mai ai nevoie de informatii sa-mi spui.
Anca