Ajutor! BHCG-fluctuatii in timpul sarcinii!

Ajutor! BHCG-fluctuatii in timpul sarcinii! | Autor: mihaela.f

Link direct la acest mesaj

Buna la toata lumea,

sunt insarcinata in 10 saptamani, insa saptamana trecuta am facut testul de BHCG, iar valorile erau de 14800 mUI/ml, insa la trei zile distanta au scazut la 11800.
Insa momentan nu simt nici un simptom de avort(medicul meu mi-a sugerat ca e posibil sa fie vorba de o sarcina oprita in evolutie).
Ar fi a doua sarcina pierduta in acest an(si de abia acum am descoperit ca am RH negativ, iar sotul pozitiv)...in conditiile in care nu am facut pana acum anti D-ul.
E grav? Mai pot face copii?
S-a mai intalnit pana acum cineva cu situatia asta?
Multumesc
M

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Viktoria spune:

Buna Mihaela,
In primul rind depinde la cite saptamini ai pierdut prima sarcina si daca embrionul avea acelasi Rh ca si tine. Oricum la laborator pot sa-ti faca analizele si sa determine daca e nevoie sau nu de vaccinul respectiv. Copii mai poti avea , insa depinde in primul rind de rezultatul de la laborator si de RH copilului.Eu am RH - si desi primul copil a avut RH- , am primit acum la a doua sarcina vaccinul in saptamina a 28 ca si profilaxa.
O sarcina usoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela.f spune:

Multumesc de raspuns.

Prima sarcina am pierdut-o la 5 saptamani, insa am ajuns prea tarziu la spital, ca bb sa fie 'analizat'. Din pacate analizele nu le-am facut decat la sarcina a doua.
Cred ca acum voi face vaccinul.
Insa valorile analizei de bhcg ma ingrijoreaza.
Aici nu stiu daca este ok..daca sarcina poate sa continue sau este periculos pentru amandoi.
Sarcina usoara si tie!
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Mihaela mergi la hematologie si fa dozarea de anticorpi pentru incompatibilitate de Rh. Daca ei sunt absenti e totul OK repeti dozarea la 4 luni si atunci o faci din luna in luna pana la 9 luni.Vezi si ce grupe aveti sa nu aveti incompatibilitate si de grupe. Oricum se rezolva si una si alta cu tratament.
Mult succes!

Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela.f spune:

Multumesc mult de raspuns Monica.
Aici cred ca nu e nici o problema(din cate m-am interesat, daca ar fi fost diferenta de RH dintre bb si mine-acum, aveam si o sarcina toxica).

Marea mea problema era legata de valorile testului bhcg-ca aici cred ca e principala problema.
la ce ma gandeam eu:
- daca valorile scad, atunci bb nu mai vrea sa creasca
- exista riscul, daca va creste la un moment dat-sa aiba probleme SNC/

Este posibil si ca situatia de mai sus sa se datoreze diferentei de RH.
Vedem maine, mergem la ecografie-sa vedem daca am mai crescut putin.
Dar in saptamana a noua, era normal sa fie de 2.37 cm?
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Saptamana a 9-a de sarcina
Cum creste bebelusul:

Majoritatea embrioanelor masoara acum intre 2 si 3 cm in lungime. Stiintific vorbind - abia de acum incolo embrionul se numeaste fetus (fat). (odiseea sarcinii DC)

Intra pe prima pagina la odiseea sarcinii pe saptamani si te lamuresti.
Bafta maine la dr.

Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput