Despre contraceptia hormonala (2)
Raspunsuri - Pagina 22
Happiness_4_us spune:
Eu m-am ingrasat foarte tare de la Microginon dupa care am fost si mi s-a prescris Femoden si a fost totul ok.
Nana Motoc
Fotografii cu noi
serendipindity spune:
Salut la toata lumea!
Am si eu o problema. In urma cu 4 ani (mai exact in septembrie 2002) am inceput sa iau Triregol, anticonceptional prescris de o doctorita de la spitalul studentesc din Bucuresti. Aveam 22 de ani pe atunci, abia imi incepusem viata sexuala si eram terorizata de gandul ca as putea ramane insarcinata. I-am precizat doctoritei ca aveam un ciclul foarte neregulat, cu intarzieri de 6 pana la 12 luni si o usoara insuficienta tiroidiana. Dama mi-a zis ca nu conteaza, ca sa iau Triregol si sa revin dupa o luna la control. Am inceput deci sa iau pilulele si am remarcat ca mi s-a curatat tenul, devenise luminos, imi disparusera toate petele de pe fata si nu aveam nici un cos. Iar de ingrasat, nu m-am ingrasat decat 1 kg in prima luna. Numai ca am inceput la un moment dat sa fac atacuri de panica, mai ales in spatii aglomerate, in hipermarketuri (agorafobie), unde ma apuca din senin o frica de moarte, daca-mi pierdeam prietenul din vedere. Aveam bufeuri, palpitatii, mi se inclesta maxilarul, vedeam negru in fata ochilor si incepeam sa plang in hohote. Ca sa nu mai vorbesc ca imi venea in fiecare zi sa ma arunc in fata masinii. A fost groaznic. Dupa un an, am hotarat sa nu mai iau Triregol si atacurile de panica au disparut (mai tarziu am aflat ca o colega de serviciu lua aceleasi pilule si avea aceleasi simptome nenorocite). In primavara lui 2004, mi-a refacut analizele: insuficienta tiro-ovariana si ovare polichistice. Nivelul de progesteron iesise atat de mic, ca medicul endocrinolog mi-a zis ca in cativa ani riscam sa intru la menopauza. Mi-a prescris mai intai Utrogestan, apoi Duphaston, pentru ca nu-mi venea menstruatia cu lunile. In paralel, am urmat un tratament naturist, cu extract de mladite de zmeur si Kamayani. In februarie 2005, am facut un alt set de analize la Parhon, unde mi s-a spuns ca am sindrom de ovar polichistic si sanse mici sa raman gravida. Renuntasem pe atunci la orice fel de tratament si nici nu mai vroiam sa aud de hormoni, pentru ca imi provocau niste greturi insuportabile. Si minune: dupa un an si jumatate de infertilitate, in iulie 2005, am ramas insarcinata. Am avut o sarcina usoara, atat ca a trebuit sa iau in primele trei luni Duphaston, pentru a evita riscul de avort spontan.
Peste cateva zile, ar trebui sa nasc. Intrebarea mea este urmatoarea: pot lua vreun anticonceptional, inca din timpul alaptarii, care sa nu-mi declanseze atacuri de panica?
Mi-e foarte frica sa mai iau hormoni, deoarece majoritatea mi-au provocat depresii, insa de pe alta parte nu-mi permit sa raman din nou insarcianta - nu in urmatorii cinci ani cel putin, oricant de mult iubesc copii. Asa ca vreau sa stiu daca exista vreun anticonceptional special creat pt femei cu probleme similare cu ale mele.
Multumesc! Sper ca nu v-am plictisit prea tare cu povestile mele.
nuschu spune:
Fetele, am si eu o problema (stiu ca e stupida, va rog sa radeti de mine
, ca e de ras): mi se intampla sa incurc zilele de pe blister, adica, spre exemplu, sa zicem ca e miercuri. Ei, in loc sa iau pastila de miercuri care vine dupa martea deja consumata, nefiind atenta iau un "miercuri" din alt colt al blisterului
.
M-am uitat pe prospect si, din nefericre, nu sunt prevazute asemenea "cazuri for dummies"
. Voi stiti care ar fi consecintele in cazul asta ? Please, help ! If u can, of course.
Tx 
_giulianna_ spune:
Buna 
Iti raspund eu la aceasta <<nelamurire>> a ta.
In principiu, zilele saptamanii care sunt marcate pe blister, sunt pur si simplu pentru o orientare mai buna. Daca tu nu uiti sa iti iei niciodata pastiluta iar in finalul celor 21 de zile ai iesit bine cu <<planul>> e ok, nu exista chiar nici o problema.
Toate cele 21 de pastilute sunt la fel, indiferent de ziua marcata sub sau deasupra lor.
Eu una sunt cam uituca
si respect intocmai zilele, altfel...cu siguranta n-as mai sti daca am luat in ziua x sau y. Daca tu esti mai ordonata si stii sigur ca ai luat in fiecare seara pastiluta...esti 
Dar ce s-a intamplat, nimeni nu mai scrie, nu mai raspunde? As avea si eu o intrebare pentru <<cunoscatoare>> cui sa o adresez? Totusi, poate s-o gasi cineva sa-mi raspunda si mie...
<<Problema>> mea este urmatoarea: Iau AC LOGEST de 4 luni aproape, eu ma dusesem pentru contraceptie si pentru faptul ca CM imi venea neregulat, aveam intarzieri si de 1-2 saptamani. Eh..mi s-a descoperit si o raceala, adevarul e ca ma cam dureau ovarele dar n-am bagat prea mult de seama. Toate bune si frumoase, CM regulat in urma LOGEST-ului, nici o durere, sex protejat cu toate ca luam AC, totul
pana cand...am considerat ca e cazul sa trec la <<neprotejat>> in urma schimbarii partenerului, adica a reinnoirii unei relatii de 4 ani. Timp de o saptamana
fooooarteeee foooaaarteee frumooos. Acum problema: de vre-o 4-5 zile, dimineata, am inceput sa sangerez, adevarat nu foarte tare dar de o culoare rosu foarte foarte inchis. Precizez ca in timpul acelor zile de
am uitat intr-o seara sa iau pastiluca (din saptamana a doua). Ce sa fie ce sa fie?
Pupici!

nuschu spune:
Multumesc frumos pentru raspuns, Giulianna
.
Eu iau Yasmine si in prospect scrie ca sangerarile pot sa apara "in primele cateva luni de administrare" si ca acestea se opresc "imediat ce organismul se acomodeaza cu contraceptivele (de regula dupa 3 cicluri de tratament". De asemenea, pot aparea pentru ca nu iei pastiluta cam in acelasi interval orar si - exact ce spuneai - pentru ca ai omis sa iei una, doua etc.
Evident, daca tot nu scapi de ele, trebuie sa mergi sa intrebi medicul.
kopilash spune:
Buna fetelor,
Va urmaresc de foarte multa vreme...dar asa mai din umbra...ca sa nu deranjez..cel putin pana acum...
Va cer si eu ajutorul intr-o problema.S-ar putea ca intrebarea mea sa vi se para timpita dar sincer nu stiu cum sa fac.Urmeaza sa plec din Romania spre Noua Zeelanda si sa raman acolo definitiv.Din cate stiti voi schimbarea asta imi poate afecta tratamentul cu anticonceptionale?Daca da...in ce fel?Si dupa care fus orar le mai iau dupa ce ajung acolo?
Eu una iau Triregol de 5 ani...cu anumite pauze si cel putin pana ma stabilesc acolo si pana ma duc la un doctor pe plan local trebuie sa aflu cum fac.
Scuze daca subiectul s-a mai discutat si eu revinasupra lui dar am cautat si nu am gasit nimik.
Multumesc
rodicaosoian spune:
mai fetelor,mai este cineva pe aici cARE ia AVIANE(-substituted for Alesse?)eu numai ce am inceput sa iau caci am mari probleme cu ciclul,imi este foarte neregulat,in ultima luna mi-a venit de doua ori si era spre negru la culoare si era si gros.Eu ma simnt bine,nu simnt inca nici o diferenta,dar acum eu va intreb pe voi daca ati luat sa imi spuneti si mi-e daca ceva este in neregula
sper sa nu ma ingras de la ele
si inca o intrebareLpana la urma este bine sa bagam in noi hormoni?nu exista ceva mai natural???????
Ada00 spune:
Fetelor, va rog sa ma ajutati!!!
Iau Marvelon de 1 an. Ultimul ciclu-de vineri pana marti. Marti trebuia sa incep folie noua si am inceput din greseala cu cele inactive. Am vazut greseala miercuri, cand am luat 2 buc odata.
Intrebarea mea e: daca miercuri am avut contact sexual, adica in a 6-a zi si fara prima pilula luata, pot ramane insarcinata.
Daca da, ce stiti de pilula aia de a II-a zi?
Va rog sa imi spuneti ceva, eu nu am dormit toata noaptea pt ca nu imi doresc acum un copil, am ceva probleme de cuplu si ar fi p mare problema.

mirelaionut spune:
Marinar si eu am avut aceeasi problema. Am renuntat la AC si mi-a intarziat 5 zile CM si intrasem in panica, dar apoi s-a rezolvat. Eu zic sa mai astepti ca am auzit cazuri cand a intarziat si mai mult.Bafta!
spanu.mirela
marinar spune:
mirela ma bucur pentru tine ca nu ai avut probleme. pana la urma primul CM dupa AC a aparut la 38 de zile si a fost cantitativ normal. m-am gandit ca e relativ normal si ca o sa fie totul ok, insa acum astept am doilea CM de ceva vreme, sunt in Z 48. maine merg la dr ca sa vad ce e cu mine- bb nu e.
marina
pozici