Despre contraceptia hormonala (2)
Raspunsuri - Pagina 11
Alissaa spune:
Buna fetelor,
Am citit cea mai mare parte din ce e scris pe aici, dar nu am gasit pe nimeni cu problema mea. In ianuarie am intrerupt Logestul (dupa 5-6 ani de luat pastile). Ma durea capul fff tare in timpul menstruatiei. Durerile de cap au disparut. In schimb, am inceput sa am probleme: ba anexita, ba bip, in mai mi-au zis ca am un chist mare (pe poza scria 8cm, doctorita a scris 6cm)in stanga si mai mic in dreapta. Asa ca m-a trecut pe microgynon. Dupa 2 luni de luat pastilele, chisturile au disparut de tot, de tot. In schimb apar iar durerile de cap. Prin urmare, eu ce sa inteleg? Ca daca nu mai iau pastilele sunt in pericol sa fac iar chisturi? Exista vreun tratament treptat pt renuntarea la anticonceptionale? Nu as vrea sa intrerup pastilele de abia cand o sa vreau un bb si atunci sa constat ca apar atatea probleme incat n-o sa pot sa-l fac.
Daca a mai patit cineva asa si a ajuns la o concluzie, poate imi spune si mie ce a facut.
Va pup si sa fiti sanatoase si voi si bebeii.
roxana c. spune:
Am si eu o problemuta: iau rigevidon 21+7 , sunt la prima folie, si-l iau nu din cauza sa nu raman insarcinata(trompe legate),si pt ca plec la mare si cum mai imi intarzie ciclul, sa nu am surpriza si sa-mi vina chiar atunci.L-am luat dupa capul meu,fara recomandarea doctorului, oricum il iau doar luna asta, deci folia contine 21 pastile+ inca 7 care sunt de culoare rosie si scria in prospect ca au in compozitie fier.Deci rog mult pe cine stie sa ma lamureasca:e neaparat nevoie sa le iau pe toate, sau sa ma opresc la a 21-a? Ciclul cand trebuie sa-mi vina, dupa 21 de zile sau dupa 27? Am citit pe aici ca daca intrerupi, vine si ciclul.Mie mi-ar conveni sa-mi vina dupa a 21-a zi, dar pe alta parte nici nu vreau sa ma dereglez si sa apara chiar cand plec. Va rog mult, lamuriti-ma.
Albi` spune:
roxana c., o sa incerc sa iti raspund la intrebari ![]()
1.Eu zic sa iei toate cele 28 de pastilute. Primele 21 sunt cele cu efect anticonceptional, iar ultimele 7 contin doar fier. Deci efectul anticonceptional sau menstruatia nu sunt influentate daca le iei sau nu pe cele cu fier. Eu cred ca ar fi bine sa le iei, pentru ca in timpul menstruatiei ne putem anemia, iar fierul combate anemia ![]()
2. Mensturatia se instaleaza dupa 2-3-4 zile de cand termini primele 21 pastile (cele cu efect anticonceptional).
3. Daca ai ciclul neregulat, eu zic ca ar fi bine sa iei pastila timp de 2 luni, adica si in perioada cand esti la mare. Daca intrerupi pastilele (adica iei doar timp de o luna) se poate ca prima menstruatie sa iti vina la fel de "dereglata" ca inainte, adica ori mai tarziu, ori ma devreme de 28 de zile si chiar sa te "prinda" cand esti la mare.
Deci parerea mea e ca ar trebui sa iei toate cele 28 de pastilute din folie si apoi, fara pauza, sa iei si o a doua folie. (daca hotarasti sa nu iei cele 7 pastile care contin fier, atunci trebuie sa faci o pauza de 7 zile intre pastilele cu efect contraceptiv si cele din a doua folie).
Oricum, eu te sfatuiesc sa nu mai iei niciodata anticonceptionale fara sa consulti un medic in prealabil, pentru ca pot aparea efecte nedorite, unele fete au avut probleme cu kg in plus... Mai bine nu risti, nu? ![]()
Sper ca ti-am fost de folos si ca nu te-am ametit de tot ![]()
Daca mai ai nevoie de lamuriri, iti stau la dispozitie ![]()
PS: Cred ca ti-ar prinde bine sa citesti (in Partea 1 a acestui capitol) ce ne-a scris Catalina cu privire la cum actioneaza anticonceptionalele si cum se iau ![]()

hey.. I could be wrong ! ..but at least I'm breathing..
greierash78 spune:
Buna, fetelor!Timp de 2 ani eu am folosit Femoden, la recomandarea doctorei, dupa un control gineco shi mamar! In primele doua zile, dimineatza la prima ora am avut stari de greatza insuportabile.....imi ziceam ca daca continua asha, v-oi intrerupe tratamentul, dar din fericire a treia zi nu am mai avut nimic! Cat timp am luat m-am simtzit k....n-am luat in greutate, nu mi-a scazut libidoul....dar luna de luna ma duceam la planning, ma cantareau, imi luau tensiunea, discutam pe indelete despre cum m-am simtzit in luna respectiva!La un control gineco, doctora mi-a recomandat sa le intrerup pt o perioada mai lunga (imi scazuse fluxul menstruatziei, abia daca ma tzinea doua zile)....ca asha e sanatos....shi sa ma protejez cu alte metode, sa nu raman
, macar in primele 3 luni!Vreo trei luni m-am protejat cu prezervativ, apoi am lasat la voia intamplarii....abia dupa alte trei luni am ramas
...!Acum la 9 luni de la nashtere folosesc prezervativul, mie, sincer, imi place...shi l-am facut shi pe sotzul meu sa ii placa....prelugim
cat mai mult
.....ne amuzam ..folosind diferite arome....diferite culori...chestii d-astea....sa fie un pic mai palpitant....!Mi s a recomdat din toate partzile, in cazul in care voi relua sa iau anticonceptzionale, sa iau tot Femoden, atat timp cat mi-a mers bine pana sa nasc,spun ei ca imi va merge bine shi dupa!Dar... deocamdata...
....cu caciulitza!
Va pupa
ppv shi Sara Ioana
herra spune:
quote:
Originally posted by luciana12
Fetelor, va rog, lamuriti-ma si pe mine cu o problema. La 7 luni dupa cezariana mi-a venit ciclul. Am inceput sa iau exluton, dar 3 zile(nu consecutiv) am uitat sa iau pastilele. Mi-a venit ciclul intarziat dupa 1 luna jumatate (cu 1 seara inainte de ciclu iar am uitat pastila). Acuma, dupa 1 saptamana jumatate de la ultima menstruatie, iar sangerez. Inainte de sarcina luam logest si chiar daca uitam sa iau pastila, nu se intampla nimic deosebit, vad insa ca cu exlutonul sunt probleme. Eu continui sa alaptez. Intrebarea este, e de vina alaptatul sau faptul ca am uitat pastilele sa le iau? Si mai am o intrebare, intre folii se face pauza 7 zile, sau iau in continuu? Am terminat pachetul de exluton, trebuie sa iau altul in continuare? Cu multumiri anticipate,
luciana
pe prospect scrie sa iei fara pauza; si mai scrie ca s-ar putea sa te ingrasi de la ele...eu de-asta mi-am cumparat si stau si ma uit la ele; nu ma pot hotari sa incep...
deci sa mai intreb aici: CINE IA EXLUTON - SIGUR NU INGRASA???
Good friends are like stars........You don't always see them, but you know they are always there...
Cristina &
Vlad
(23 septembrie 2004)
angelina spune:
Anghelada,
acum vad si eu mesajul tau.....:-(
Inteleg ca esti destul de nelinistita.
Eu am luat Mercilon timp de 4 ani. A fost bine, nu m-am ingrasat, nu am avut dureri de cap.
In schimb, de la o vreme aveam stari de greata destul de frecvente(seara, mai ales) si apetitul sexual imi scazuse enorm, pana la absenta totala!!!
Am mers la gineco, mi-am facut analizele, au iesit ok.
Problema este ca eu am inceput cu pilulele cand aveam 19 ani. De atunci organismul meu s-a mai maturizat, banuiesc si are si el alte necesitati. De aceea, pilulele devin stresante dupa vreo cativa ani si se poate intampla sa nu ti se mai potriveasca asa de bine ca la inceput.
Doc mi-a sugerat fie Microgynon, fie Nuvaring.
Microgyn. nu am vrut sa iau, ca la urma urmei, tot pilule sunt, doar ca au alti hormoni.
Asa ca am optat pt. Nuvaring. Acesta este un inel vaginal cu o concentratie de hormoni egala cu jumatate din concentratia continuta de cea mai slaba pilula existenta pe piata.
Inelul se introduce in vagin si elibereaza la temperatura corpului, cantitatile necesare de hormoni.
Este flexibil, nu doare, nu incomodeaza, nu-l simti! Se introduce in a 5-a zi de ciclu si dupa 21 de zile se scoate si se face pauza aceea de 7 zile, exact ca la pilula, dupa care se introduce urmatorul si tot asa!
Concluzia: eu l-am folosit timp de 4 luni. Am scapat de greturi, ma simt absolut normal, dar......apetitul sexual e LOST!
Din pacate m-am hotarat sa intrerup orice fel de contraceptie hormonala ca sa probez daca nu cumva mi-a disparut apetitul de tot!!!
Sincera sa fiu imi este teama ca poate nu mai reapare...:-) e un sentiment ciudat. Imi iubesc prietenul, este un barbat finut, avem o relatie linistita, dar eu sunt fara interes....si imi amintesc ca nu eram deloc asa!
Deci, daca singura ta grija este sa iei o cantitate cat mai redusa de hormoni, consulta-ti ginecologul in legatura cu NUVARING.
Nu vei fi dezamagita!
Te pup!
Succes...si sper sa imi vezi mesajul, ca uite ce de romane am scris aici pt tine in seara asta :-))))
odaiana spune:
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Am scris si un subiect nou dar mai bine imi mai spun o data "pasul" aici.Am avut de mica probleme mari:)Adica menstruatii neregulate , abundente si dese, cu dureri cumplite, ovare polichistice, uiter fibromatos, infantil si retrovers, mastoza chistica,fibrom (2 buc :)), cervicita etc)Am o excizie de col uterin cu ansa.Am pierdut trei sarcini si am reusit sa nasc 2 bebeluse gemene prin cezariana acum an si 9 luni.Sarcina m-a refacut complet si am hotarat sa fac tratament contraceptiv dar... Acum aproape trei luni am facut injectie contraceptiva "DepoProvera"-aceea care te protejeaza trei luni. Dr. m-a avertizat ca ciclul poate sa intarzie dar eu nu am avut deloc sangerare in 60 de zile...Pe langa asta apetitul sexual este inexistent... Adica nul!Dr. spune ca treaba cu lipsa apetitului nu a mai patit-o nici o pacienta de-a ei si zice ca CM poate lipsi si din cauza stressului(f. mare prin care trec de cateva luni)Peste cateva zile urmeaza sa-mi fac o noua doza de injectie(pt alte trei luni) sau sa incep pastile(Marvelon).Nu stiu cum ar fi cel mai bine sa fac, voi ati patit cumva chestia cu ihibarea apetitului in urma contraceptivelor? Sau ati patit din cauza stressului sa nu va vina cateva luni?Ce ma sfatuiti? Oare sa incerc acum alternativa cu pastilele?Sunt speriata de situatie pt ca viata intima a noastra are mult de suferit. Eu nu ma simt rau(am doar senzatia zilnica ca urmeaza sa-mi vina) adica nu ma afecteaza lipsa... dar imi doresc sa-i fie bine si lui Andrei. E adevarat ca am avut si cateva depresii in aceasta perioada dar cred ca sunt din alte cauze.Am mai luat de-a lungul timp[ului si alte contraceptive dar nu am tolerat nici unul(rigevidon, microginon, logest-la toate am avut reactii puternice de intoleranta, greturi, stare de voma, dureri de cap, sangerari, nervozitate , lipsa libido) Am luat si Diane 2 luni, m-am simtit mai bine cu ele dar si la ele lipsa libido.HELP!Daiana
Cristina_C spune:
Cine ia sau a luat Cerazette ? (sunt pilule fara estrogen) Cum v-ati impacat cu ele?
Cristina
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14.12.2002
Ada00 spune:
Fetelor, eu iau de 2 luni Microginon, acum vreau sa trec per Desorelle, dar sunt la a 25 zi si nu mi-a venit ciclul. Eu am tinut si un regim disociat, se poate sa nu apara ciclul? Si atunci ce fac?
Va rog sa ma ajutati!!!
herra spune:
nu mai ia nimeni EXLUTON???
Good friends are like stars........You don't always see them, but you know they are always there...
Cristina &
Vlad
(23 septembrie 2004)