In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 7-a)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Rugaciunea Sfantului Efrem Sirul

Doamne si Stapanul vietii mele, duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii in desert nu mi-l da mie

Iar duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei, daruieste-L mie, slugii Tale

Asa, Doamne, Imparate, daruieste-mi ca sa vad greselile mele si sa nu osandesc pe fratele meu, ca binecuvantat esti in vecii vecilor. Amin.


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

O, iarta-mi Doamne atatea rugaciuni
Prin care-Ti cer doar paine si paza si minuni
Caci am facut adesea din Tine, robul meu
Nu eu ascult de Tine, ci Tu, de ce spun eu,
In loc sa vreau, Doamne, sa fie voia Ta
Iti cer, iti cer intr-una sa faci Tu voia mea,
Iti cer s-alungi necazul, sa nu-mi trimiti ce vrei
Si sa-mi slujesti in toate, sa-mi dai fara sa-mi iei,
Gandindu-ma ca daca Iti cant si Te slavesc
Am drept sa-Ti cer intr-una sa faci tot ce doresc.

O, iarta-mi felu-acesta nebun de-a ma ruga
Si-nvata-ma ca altfel sa stau in fata Ta,
Nu tot cerandu-Ti Tie sa fii Tu robul meu,
Ci Tu, cerandu-mi mie, iar robul sa fiu eu;
Sa inteleg ca felul cel mai bun de-a ma ruga
E sa doresc in toate sa fie voia Ta!

Amin.



La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

"Intelepciunea omului chibzuit il face sa vada pe ce cale sa mearga..." Proverbe 14:8

Proiecteaza-ti viata pe care o doresti si lumea ta se va schimba! In randurile de mai jos vei descoperi trei principii care te vor ajuta in acest sens.
1) Intelege ca Dumnezeu doreste sa reusesti in ceea ce ti-ai propus. Renunta la ideea ca aceasta viata "pamanteasca" nu are nici o valoare. Dumnezeu este incantat de succesele noastre, caci ce parinte n-ar fi? Ce este la urma urmei succesul? Atingerea treptata a scopului lui Dumnezeu pentru viata ta, ceea ce-ti va conferi un sentiment de implinire. Ia aminte: "Sa paziti, dar, cuvintele legamantului acestuia, si sa le impliniti, ca sa izbutiti in tot ce veti face." (Deuteronomul 29:9)
2) Consulta-te cu Dumnezeu si apoi traseaza teluri bine definite. Solomon a spus:"Inima omului se gandeste pe ce cale sa mearga, dar Domnul ii indreapta pasii". Daca te prabusesti mereu sub povara stresului si a confuziei, s-ar putea sa te afli pe o cale gresita. Intoarce-te la ultima rascruce si intreaba-L pe Dumnezeu in privinta directiei. El doreste sa ai succes in urmatoarele sase domenii: a) spiritual b) familial c) fizic d) mintal e) social f) financiar.
3) Investeste in propria persoana. Ia aminte: "...dobandeste intelepciunea, si cu tot ce ai, dobandeste priceperea." (Proverbe 4:7). Daca esti gata sa cheltui bani intr-un restaurant select dar nu te induri sa-ti cumperi carti bune, viitorul iti este deja trasat. Prima carte in care trebuie sa investesti este Biblia. Ioan a scris:"...Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu." (Ioan 1:1). De fiecare data cand "stochezi" Cuvantul Sau in inima ta, inmagazinezi mai mult din El in tine. Gandeste-te in ce mod iti afecteaza acest lucru fiecare domeniu al vietii.
Deprinde-ti sufletul sa doreasca mai multa invatatura. Ia aminte:"...sa asculte insa si inteleptul, si isi va mari stiinta..." (Proverbe 1:5). Hai, proiecteaza-ti viata pe care o doresti. De ce? Pentru ca tu esti singurul care o poate face!


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

"Teme-te de Dumnezeu si te fereste de tot raul" (Pilde 3, 7).

Hotarul postirii tale sa fie urmatorul: la sfarsitul lui, in tine sa
se salasluiasca frica de Dumnezeu si sa se inradacineze hotararea
nestramutata a te feri de tot raul, chiar daca pentru aceasta ar
trebui sa pierzi totul, chiar si viata. Pentru aceasta, nu te margini
numai la randuiala cea din afara a postirii, ci ocupa-te de tine cu
deosebita luare-aminte, intra in tine insuti si priveste chipul
gandurilor tale: oare conglasuieste el intru-totul cu nemincinosul
cuvant al lui Dumnezeu? Cerceteaza-ti inclinarile si dispozitia: sunt
ele, oare, asa cum le cer de la tine Domnul si Evanghelia?
Cerceteaza-ti intreaga viata: este ea, oare, pe-de-a-ntregul in
conglasuire cu cu poruncile lui Dumnezeu? Sa deplangi si sa urasti
toate lucrurile potrivnice lui Dumnezeu, hotarand ca de-acum inainte
sa nu te mai intorci la ele. Daca vei face astfel, intelept vei fi;
iar daca nu, nu vei fi nicidecum.

(Sf. Teofan Zavoratul - Talcuiri din Sfanta Scriptura pentru fiecare
zi din an)




La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionella3003 spune:

minunate si adevarate cuvinte! Multumim, Mihaela!!!
Si sa ne ajute D-zeu sa nu ne indepartam de pe calea Lui, sa ascultam si sa implinim in totul voia Lui, pentru ca dragoste Lui salasluieste in noi! Slavit sa-I fie numele!

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

EXODUL 14:15
"Ce rost au strigatele acestea? Spune copiilor lui Israel să pornească înainte."

Era un moment hotarator si critic pentru poporul Israel. Marele plan al lui Dumnezeu avea sa fie pus în lucru. Izbăvirea Sa începea, dar si miscarea de împotrivire a vrajmasului era declansată. Vrajmasul era pe urmele lor iar Marea Rosie le bara drumul. Dar Dumnezeu făgăduise sa-i izbavească si aceasta era de ajuns. Poporul era pe punctul de a comite greseala străveche, care este deasemenea si pericolul spiritual al fiecarui crestin: prin teama, prin ignorarea legilor spirituale, prin neglijarea poruncilor lui Dumnezeu, Israel ramanea pe loc, rugandu-se si strigand la Dumnezeu. Dar Domnul îi spuse lui Moise: "Ce sunt strigatele acestea? Spune copiilor lui Israel să pornească înainte."

Ce învatam de aici? Rugaciunea este vitala; dar este o vreme pentru rugaciune si o vreme pentru actiune. Cand rugaciunea ia locul actiunii si a ascultarii, ea nu-si mai împlineste scopul; sufletul cade în inactivitate. Dumnezeu nu asculta astfel de rugaciuni.

Rugaciunea este punctul de plecare, secretul reusitei, respiratia însăsi a legăturii directe cu Dumnezeu si imboldul ascultarii; cand ea este sanatoasa si dupa voia lui Dumnezeu, credinciosul stie cand trebuie să se ridice si sa ia asupra lui raspunderea de a actiona.

Ne gasim poate si noi în aceeasi situatie? Suntem intr-o stare de inactivitate, sub teama împrejurarilor, în fata vreunui obstacol oricare ar fi el? Suntem noi însa înlauntrul voii lui Dumnezeu, mergem noi dupa planul Lui divin? Suntem noi în ordine cu El din toate punctele de vedere? Ne-a poruncit El să facem ce facem noi acum? Ne-am însusit noi chemarea Sa? Ne sunt de ajuns fagaduintele Lui? Credem noi că ele sunt "Da!" în Domnul Isus si ca Dumnezeu le va împlini pentru noi de dragul Fiului Sau? Atunci ce rost au strigatele, tanguirile, gemetele si framantarile? Sa pornim! Marea Rosie, Iordanul, nu se dechid înaintea noastră decat în masura în care mergem un pas dupa altul. Zidurile Ierihonului cad înaintea noastră în masura în care ascultam ordinele date. Pescuirea minunată ne este asigurată cînd aruncam mreaja unde ne spune Domnul.

Sa rugam pe Dumnezeu sa ne dea un duh de rugaciune sfantă dar si credinta care sa ne ridice din inertia în care ne gasim si să trecem la actiune, dupa întelepciunea care vine de sus.




La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Dacă ti-ar fi dat cineva 10 000 de lei de fiecare dată când ti-ai manifestat recunostinta si ti-ar fi luat 10.000 lei de fiecare dată când te-ai arătat nemultumit, acum ai fi bogat sau sărac? Poate te gândesti: "Dacă ai avea problemele pe care le am eu, si tu te-ai plânge!" Ascultă: "Faceti toate lucrurile fără cârtire". De ce? Deoarece cu cât te plângi mai mult, cu atât înrăutătesti lucrurile. Gândeste-te la lucrurile următoare:

1. Nemultumirile crează dependentă. Cercul vicios functionează cam asa: a) ai o problemă; b) începi să te plângi si rămâi prins în ea; c) îsi mai vâră si necuratul coada, iar tu începi să te plângi si mai mult; d) ajungi ca viată ta să treacă dintr-o criză în alta.

2. Nemultumirile te distrug. Te-ar surpinde să stii că Dumnezeu vede nemultumirea ta ca pe o critică la adresa grijii pe care ti-o poartă? De fapt, când israelitii au făcut acest lucru, Dumnezeu i-a distrus. Ascultă: "Să nu cârtiti, cum au cârtit unii dintre ei, care au fost nimiciti de Nimicitorul. Aceste lucruri li s-au întâmplat ca să ne slujească drept pilde.." (l Cor. 10.10,11).Crezi că a sosit timpul pentru o revizuire a atitudinii?

3. Nemultumirea te poate îmbolnăvi. Solomon a spus: "O inimă linistită este viata trupului, dar pizma este putrezirea oaselor" (Prov. 14:30). Câti cârtitori cu inima linistită cunosti?

4. Nemultumirea îti poate ruina viitorul. Oamenii care îsi clădesc vietile în jurul problemelor trecutului nu înaintează niciodată. Pavel a scris:"...uitând ceea ce este în urma mea si aruncându-mă spre ce este înainte..."(Filipeni 3:13). Nu vei reusi să-ti clădesti viitorul până nu dărâmi trecutul, asa că de azi hotărăste-te să faci "toate lucrurile fără cârtire"!




La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Arta de a multumi este recunostinta in actiune.

Ii multumesti lui Dumnezeu pentru viata traindu-ti viata triumfator.

Ii multumesti lui Dumnezeu pentru talentele si abilitatile cu care te-a inzestrat prin faptul ca le accepti ca pe o obligatie de a le investi pentru binele comun.

Ii multumesti lui Dumnezeu pentru tot ceea ce oamenii au facut pentru tine prin faptul ca faci, la randul tau, acte de bunavointa fata de altii.

Ii multumesti lui Dumnezeu pentru ocaziile oferite prin faptul ca le accepti ca o provocare de a merge mai departe.

Ii multumesti lui Dumnezeu pentru fericire straduindu-te sa-i faci pe altii fericiti.

Ii multumesti lui Dumnezeu pentru frumusete ajutand si tu ca lumea sa fie mai frumoasa.

Ii multumesti lui Dumnezeu pentru inspiratie incercand sa fii o inspiratie pentru altii.

Ii multumesti lui Dumnezeu pentru sanatate si putere prin grija si respectul pe care le arati trupului tau.

Ii multumesti lui Dumnezeu pentru ideile creative ce ti-au imbogatit viata adaugand propriile tale contributii creative la progresul umanitatii.

Ii multumesti lui Dumnezeu pentru fiecare zi traind-o la potentialul tau deplin.

Ii multumesti lui Dumnezeu atunci cand dai glas, aripi, maini si picioare duhului tau multumitor.

Ii multumesti lui Dumnezeu cand insotesti rugaciunile tale de multumire cu acte de multumire.




La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Oare nu dupa dreptate Isi intoarce Dumnezeu fata de la noi si ne pedepseste,cand El ni se da noua cu totul, iar noi Il imbrancim? Negresit, Dumnezeu iti spune:

De vrei sa te imbraci, imbraca-te cu haina Mea!

De vrei sa te inarmezi, inarmeaza-te cu armele Mele!

De vrei sa te impodobesti, impodobeste-te cu podoaba Mea!

De vrei sa te hranesti, hraneste-te la masa Mea!

De vrei sa calatoresti, calatoreste pe calea Mea!

De vrei sa mostenesti, mosteneste mostenirea Mea!

De vrei sa te duci in patrie, intra in cetatea al carei mester si ziditor Eu sunt!

De vrei sa-ti zidesti casa, zideste-ti casa in corturile Mele!

Eu nu-ti cer plata pentru cele ce-ti dau,dar mai datorez si rasplata de vrei sa te folosesti de toate cele ale Mele!
Ce darnicie o poate egala pe aceasta?

Eu iti sunt tata, iti spune Hristos,
Eu iti sunt frate, Eu iti sunt Mire,
Eu iti sunt casa, Eu iti sunt hrana, Eu iti
sunt haina, Eu iti sunt radacina, Eu iti
sunt temelie, Eu iti sunt tot ce vrei!

Ca sa n-ai nevoie de nimic, Eu iti voi sluji!
Ca am venit sa slujesc, nu sa Mi se slujeasca.

Eu iti sunt si prieten si madular si cap si frate si sora si mama! Eu iti sunt totul!
Un singur lucru iti cer numai: sa-Mi fii apropiat Mie!

Eu sunt sarac pentru tine, cersetor pentru tine, pe cruce pentru tine, in mormant pentru tine. Sus, pentru tine mijlocesc; jos, pentru tine solitor am venit de la Tatal. Tu esti totul pentru Mine; si frate si impreuna mostenitor si prieten si madular! Ce vrei mai mult?

Pentru ce intorci spatele Celui ce Te iubeste? Pentru ce te ostenesti pentru lume? Pentru ce torni apa intr-un vas gaurit? Caci aceasta faci cand te ostenesti pentru viata aceasta pamanteasca.

Pentru ce-ti bagi mana in foc? Pentru ce dai cu pumnii in aer? Pentru ce alergi in zadar?

Nu are, oare, orice meserie un scop?
Negresit! Arata-mi si tu scopul straduintei
tale lumesti! Dar nu poti! Caci

DESERTACIUNEA DESERTACIUNILOR,
TOATE SUNT DESERTACIUNI!

(cuvant al Sfantului Ioan Gura de Aur -
Omilia LXXVI la Evanghelia de la Matei)


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Lasa-te rastignit si nu rastigni.

Lasa-te nedreptatit si nu nedreptati.

Lasa-te barfit si nu barfi.

Fii bland si nu fii zelos in rau…

Veseleste-te cu cei ce se veselesc si plangi cu cei ce plang, caci
acesta este semnul curatiei.

Fii bolnav cu cei bolnavi.

Plangi cu cei pacatosi.

Bucura-te cu cei ce se pocaiesc.

Fii prieten cu toti oamenii, dar fii singur in cugetul tau.

Fii partas la patimirea tuturor, dar cu trupul tau fii departe de
toate.

Nu mustra pe cineva si nu osandi nici chiar pe cei foarte rai in
vietuirea lor.

Intinde haina ta peste cel ce a gresit si acopera-l; si daca nu poti
lua asupra ta greselile lui si nu poti primi si cercetarea si rusinea
in locul lui, rabda-l si nu-l rusina...

De nu te linistesti cu inima, linisteste-te macar cu limba.

Si daca nu poti pune randuiala in ganduri, pune randuiala in simturi.

Si de nu esti singur in cugetul tau, fii singur macar cu trupul tau.

Si de nu poti lucra cu trupul tau, intristeaza-te macar in cugetul tau.

Si de nu poti sta la priveghere, privegheaza macar sezand pe patul
tau,sau chiar intins pe el.

Si de nu poti posti doua zile, posteste macar pana seara.

Si de nu poti posti pana seara, posteste macar sa nu te saturi.

De nu esti curat in inma ta, fii macar curat in trupul tau.

De nu plangi in inima ta, imbraca-ti in jale macar fata ta.

De nu poti milui, vorbeste macar cu un pacatos.

De nu esti facator de pace, fii macar iubitor de imbunare.

De nu te poti stradui, fa-te macar in cuget netrandav.

De nu esti biruitor macar sa nu te mandresti fata de cei vinovati.

De nu izbutesti sa inchizi gura celui ce barfeste pe sotul tau,
pazeste-te macar sa nu fii partas in aceasta cu el…

De iubesti blandetea ramai in pace.

Si de te vei invrednici de pace, te vei bucura in toata vremea.

Cauta intelepciunea si nu aurul.

Imbraca-te in smerenie si nu in matase.

Iata frate indemnul meu: mila sa-ti sporeasca in suflet pana cand vei
simti in inima ta aceeasi mila pe care Dumnezeu o are fata de lume.

(Cuvinte despre Sfintele nevointe ale Sf Isaac Sirul, Filocalia X)



La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput