Sirop pt. pofta de mancare la 7 luni?

Sirop pt. pofta de mancare la 7 luni? | Autor: oimpia_76

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici, as vrea sa va pun o intrebare, legata de necesitatea administrarii la un bb de 7 luni a unui sirop pt. pofta de mancare. La recomandarea medicului de familie, i-am dat fetitei mele Peritol, cam o saptamana. Apoi, vorbind si cu medicul pediatru, mi-a spus sa nu ii mai dau, caci are ca si efect secundar stimularea poftei de mancare, lucru pe care il stiam si eu. Problema e ca fetita a mancat f. bine in perioada in care i-am administrat Peritol-ul, insa de cand am sistat, nu mai deschide gurita la absolut nimic. Vrea doar laptic de la mine. Ma intreb daca la aceasta varsta i-as putea da altceva pt. stimularea poftei de mancare, caci la capitolul greutate suntem dezastru(nici nu va spun cat are). MAi fac precizarea ca doar de o luna jumate am inceput sa ii dau si altceva in afara de laptele de la mine.
Multumesc si astept cu interes raspunsurile voastre!
Olimpia, mamica Sarei.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Tocmai ma pregateam sa scriu peritol,dar stii deja.Poate ca medicul care o supravegheaza ar trebui sa-ti recomande niste analize de sange chiar dc este micuta,sau o schimbare de clima,poate poti merge macar 2,3 Zile la munte,pt. ca pana la vara la mare...daca ar fi luat in greutate constatnt atunci problema n-ar fi fost cine stie ce,dar dc nici nu asimileaza,n-o poti lasa asa,eu zic sa vezi exact cauza pentru ca asta trebuie tratata.
Iti doresc numai bine si ei deasemenea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Pt. pofta de mancare: Vitamina B complex, Pikovit, Visol cu Calciu, etc. etc.
Dar numai la recomandarea medicului.

Venera, mama lui Markus (10 dec.2003)
si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mar_gia spune:

Peritol, nu!
Vorbeste cu medicul, cred ca este cam micut si doar medicul poate hotari ce-i poti da.
Eu am inceput sa-i dau lui Alex siropuri cu vitamine cam pe la 10-11 luni. Am incercat pe rind: Vidaylin, Pikovit, Vitamina B Complex, Visol, Multisanostol, Multisanosvit cu Fe, plus ceva naturist dar nimic, nimic din ce i-am dat nu i-a facut pofta de mincare.
Nu-ti spus ce maninca el acum cind are 1 an si jumatate - 2 biberoane de lapte cu cereale, 1 biberon de banana cu lapte, putin suc, si cu mari, mari eforturi citeva lingurite de mincare. Acesta e meniul lui pe parcursul unei zile intregi.Sunt zile cind pur si simplu nu reusim sa-l determinam sa manince deloc legume/carne.
Ma mai linistesc la gindul ca-si mai ia vitaminele din siropuri.
Sunt cu nervii la pamint, dar n-am ce-i face.
Rabdare, rabdare...
Marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

De ce nu incerci metode "naturale" - lamaie in ceai , suc de portocale , suc de mere sau pur si simplu fiole de vitamina C ?

La baiatul meu au mers de minune !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

Pikovitul l-am testat si noi si e f bun dar din cate stiu eu numai dua un an.

spune-ne totusi ce inseamna dezastru la greutate poate te putem linisti.sunt o multime de copilasi perfect sanatosi si care nu exceleaza la capitolul greutate.

pupicei

cristiana si gagalicea Theodora Alexia(1 anisor si cinci luni)

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oimpia_76 spune:

Dezastru la cap. greutate inseamna ca la 7 luni are 6500g. Ia constant in greutate, respectiv cate 300-350 g/luna, iar medicii la care am dus-o spun ca e sanatoasa. De altfel, nu arata deloc a copilas care ar avea vreo problema, caci se taraste deja toata ziulica si se rostogoleste in continuu, nu sta o clipa locului. E foarte vesela si intr-o continua miscare. Dar pe mine a ajuns sa ma obsedeze greutatea ei. Fac precizarea ca atat eu, cat si sotul suntem niste slabuti si in perioada copilariei eram mofturosi clasa-ntai. Totusi, eu nu ma pot obisnui cu situatia ca Sara e asa slabuta.
Multumesc.
Olimpia, mamica Sarei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_sonyei spune:

Mie mi-a prescris Pickovit de la 1 luna si acum luam cate o jumatate de lingurita pe zi...
Este cam slabuta... i-ati facut ceva analize de sange, de scaun? S-ar putea sa aiba viermisori si tot ce mananca sa pape viermisorii si nu ea... Doctorul ce zice?

Mama Criss si Bebe Sonya-Alexandra
-------------------------------------
Fi fericit in fiecare clipa caci viata e scurta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonic spune:

imi aduc aminte cum era fetita mea la aceeasi varsta (acum are 4 ani si 8 luni). Nascuta la termen - 39 saptamani in urma unei sarcini extrem de dificile si pe care numai cu sprijin divin am dus-o pana la capat a avut doar 1800 de grame si 40cm. A avut apoi o evolutie extrem de dificila - adica a luat in greutate extrem de greu si nici un medic nu a putut sa spuna de ce. La un an nu avea 6 kg desi nu a fost niciodata bolnava si era extrem de vioaie. Pofta de mancare i s-a reglat abia dupa ce am terminat cu eruptia dentara. Si desi acum maninca foarte bine, nu are decat 11 kg si 108 cm. Am fost cu ea la diversi medici - inclusiv la Parhon si toate rezultatele analizelor au aratat ca este sanatoasa. Asa ca am inceput sa ne gindim ca ceea ce nu-i stricat nu trebuie reparat si am lasat copilul sa creasca in ritmul lui. I-am dat vitamine si eu: Vidaylin, Sanasol si acum Cal-C-Vita. Daca semnele generale ale dezvoltarii copilului sunt bune cred ca nu ar trebui sa fim atat de stresati de greutate. Stiu cum era cu fetita mea pentru ca ma oprea lumea pe strada si ma compatimea "Vai, ce slabuta e!", si primeam tot felul de sfaturi si de remarci, unele chiar rautacioase consider eu, pina cand am inceput sa le raspund si eu ca Pamintul simte nevoia sa se echilibreze, obosit de numarul mare de persoane supraponderale. Eu am fost slaba toata viata si nu mi se pare asa o problema. Medicii care o au in evidenta sunt multumiti de evolutia ei, psihic si motric a fost cu mult inaintea copiilor de varsta ei, si acum este la gradinita cu copii de 6-7 ani in grupa si se descurca foarte bine, asa ca greutatea nu mai constituie o problema pentru mine. Vei vedea ca daca evolutia ei generala este buna nu te vei mai gandi atat de mult la cite kg are, cite linguri de mincare a luat etc. Am trecut prin asta si stiu ca ora de masa era cel mai mare chin al meu, dar timpul le-a rezolvat pe toate.Curaj si vei vedea ca sunt probleme mult mai mari decat o greutate sub limita normala.

catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielat spune:

Mie medicul mi-a zis ca peritolul este pentru alergie, nu pentru pofta de mancare. Pentru pofta de mancare eu i-am dat Pikovit, este foarte bun la gust si copilul il ia cu placere. Cel putin la baietelul meu am vazut efectele, manca mai bine dupa un tratament cu pikovit.
I-am dat, la recomandarea medicului, primavara si toamna pikovit.
Poate ar fi bine sa-i faci o coprocultura, cine stie poate are ceva viermisori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patisor spune:

DE PERITOL LA FEL STIU SI EU CA ESTE PENTRU ALERGIE NU PENTRU POFTA DE MANCARE SI PENTRU LINISTE IN CAZUL IN CARE E MAI AGITAT.
PENTRU POFTA DE MANCARE EU I-AM DAT FETITEI MELE VISOL DE CARE AM FOST FOARTE MULTUMITA DAR SI SANASOL (DIN ASTA NU I-AM DAT FOARTE MULT).

SA AUZIM NUMAI DE BINE

RAMONA SI PATRICIA

Mergi la inceput