noiembrie, ultimul bal

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Danitin,hai mai repede ca ne prinde ANUL NOU!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelp spune:

DANITIN!
da/ni ti rugam foarti frumos shi ai insheput ca di nu iau trienu Botsheni via Podishca Humorului last steishen Timishoara si ti/oi gasi sh/in gaura di sharpi si vai shamar di tini[po] si tot niamu tau cu Radu ista cu tot ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutza spune:

Angelp ma alatur tie sa o cautam pe danitin si sa o torturam pina scoatem de la ea toata povestea :-)

Onutza, Sean Raphael (29 dec. 2003) siBryan Alexandru(26feb. 2001)
Pozele noastre;
Pozele de sarbatori;
Poze cu nazdravanii Sean siBryan ;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Hai mey, ai uitat de noi?

Vine Craciunul!

Ramonika si pisica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutza spune:

...Cred ca Radu asta a rapit-o pe danitin si ne incearca rabdarea pina se gindeste ce recompensa sa ceara :-)

Onutza, Sean Raphael (29 dec. 2003) siBryan Alexandru(26feb. 2001)
Pozele noastre;
Pozele de sarbatori;
Poze cu nazdravanii Sean siBryan ;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Nu m/a rapit Radu, da lucrez in presa si cu alegerile, cu eliberarea si revocarea lui Cozma (pe asta cel putin situ ca l-am alergat o zi intreaga, da asta-i alta poveste) n-am mai apucat sa scriu. Cu scuzele de rigoare, continui acum povestea.Nimeni nu a inteles atunci ce s/a intamplat. Amalia plecase, pur si simplu, in rochia de bal iar de lipsit dintre lucrurile ei nu lipseau decat cateva bijuterii, toate ale ei, nici una primita de la Iordan. Din cauza asta multi au presupus ca a fugit cu un iubit secret. Viata dusa pana atunci, gelozia lui Iordan si faptul ca in aceea zi nici o trasura sau automobil nu a fost vazuta prin imprejurimi pareau sa contrazica aceasta parere. Altii, mai putini, si doar in soapta, spuneau ca Iordan si/ar fi omorat sotia si ar fi ingropat/o in gradina imensa sau in vre/un beci ascuns al conacului. In cazul acesta, cum de slugile, inca multe la acea vreme, nu au auzit nimic. In sfarsit erau voci de prieteni apropiati care credeau ca Amalia, prada uneori unor crize ciudate de nervi, a fost lovita chiar in aceea seara de o astfel de stare iar Iordan, de frica sa nu afle lumea ca nevasta lui era putin nebuna a inchis/o intr/un sanatoriu si a pastrat tacerea in fata tuturor. Orice ar fi fost, balul din acel noiembrie s/a tinut, la dorinta stapanului casei. A fost fastuos, asa cum fusese pregatit. Iordan a fost sufletul petrecerii iar invitatii au inceput sa creada ca disparitia Amaliei era un fel de gluma pusa la cale de gazde. Spre dimineata Iordan s/a intors in biroul lui. Peste cateva clipe a rasunat o impuscatura iar musafirii care au spart usa l/au gasit cu capul plecat peste birou. Din tampla dreapta i se scurgea o suvita de sange. Lana el zacea arma de vanatoare iar pe birou, in jurnalul tinut timp de mai bine de 100 de ani de stapanii conacului si unde erau trecute toate evenimentele mari petrecute in familie, era scris> Noiembrie ... ultimul bal. Toate astea mi le/a povestit Radu, cu o voce trista si obosita. Si tot el mi/a spus ca evenimentele din acel noiembrie au parut a fi inceputul unui blestem pentru familie. Iordan si Amalia au avut un singur copil, pe mama lui Radu. Crescuta mai mult de doici si apoi de bone, fetita isi indragise totusi mult prea mult parintii ca sa poata trece peste disparitia lor. S/a imbolnavit grav si a ramas cu o sanatate subreda intreaga viata. S/a casatorit de tanara cu tatal lui Radu, asta dupa ce intreaga avere a familiei si conacul au fost confiscate de comunisti. Pentru familie a urmat o viata grea, in care pentru Radu doar povestile mamei despre conacul unde/si petrecuse primii ani de viata erau frumoase. Ea i/a insuflat fiului sau un adevarat cult al familiei si al zilelor de alta data. Dupa revolutie, radu a focut imposibilul, s/a lansat in afaceri, a castigat bani multi pe care i/a investit in recuperarea bunurilor familiei. Cea mai fericita zi din viata lui a fost cea in care cheile conacului au fost din nou in mana lui. Cladirea suferise insa destule. Transformata mai intai in sediu CAP si apoi parasita cativa ani, incepuse a se ruina. Radu a cautat un arhitect priceput care sa il ajute. I/a fost recomandata Ina iar el s/a indragostit de ea din prima clipa in care a vazut/o. Era inteligenta, fermecatoare si, Radu imi spune asta atat de incet incat abia il aud, semana extrem de mult cu bunica Amalia. El a vazut in asta un semn ca zilele bune de odinioara se vor intoarce, gradina va inflori din nou, conacul va redeveni primitor iar balul din noiembriele blestemat nu va ramane ultimul bal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Asa si?..
Doar n-o sa ne lasi doar cu atat? ...
Vrem mai mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Am citit pe nerasuflate. Doar nu se termina aici

Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Prea putiiin!
Nu se poate sa fie asta ultima parte, pur si simplu nu se poate

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by danitin
da lucrez in presa

mey eram sigura mey ca esti cumva "profesionista" intr-ale scrisului
se vede!

quote:
... cu eliberarea si revocarea lui Cozma

ceea ce confirma ca toate relele din tara asta se petrec din cauza lu iliescu (d-aia nu ni se livra noua povestea!)

si eu astept cu mare nerabdare... mi se pare ca seamana cu proza fantastica a lui eminescu sau eliade...
inca o data felicitari

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

Mergi la inceput