Cum scap de veruca plantara?
Raspunsuri - Pagina 2

Clover spune:
Pe mine m-au chinuit vreo 5 ani nenorocirile astea si ajunsesem sa am multe multe pe talpi. Pe langa faptul ca e jenant la mers, e aiurea sa mergi sa-ti cauti sandale de exemplu. Sau sa mergi la plaja. Sau altele.
Eu am incercat foarte mult cu solutia de la DrScholl care-i foarte buna. E pe baza de acid salicilic si ii arde in timp. Problema la mine cred ca era ca aveau radacinile mult prea adanci.
Ei la un moment dat am incercat cu Bioptron. Cumparasera ai mei in alt scop si am zis ca nu patesc nimic daca incerc. Cred ca a durat vreo saptamana "tratamentul" si nu ma asteptam la nimic. Au disparut toti fara durere, fara gauri. Miraculos as putea spune. Habar n-am daac aa fost coincidenta sau nu dar eu am fost incantata. Ma chinuisera atat timp si am scapat de ei. Si de vreo 2-3 ani n-am mai avut nici o problema.
Ar mai fi o chestie pe care mi-as pus-o o doctorita dermatolog, cam fraiera de feleul ei ca nu mi-a rezolvat problema. Verucile astea sunt provocate de un virus pe care il are un procent mare de oameni. Din cate am inteles eu dezvoltarea lor se produce pe un fond imunitar slab si o functie hepatica cu probleme. Asa ca s-ar putea sa foloseasca sa inghititi si ceva pastile pentru problemele astea.(Paranteza: nu sunt doctor, asa ca s-ar putea sa vb tampenii)

new spune:
Cel mai usor si mai sigur: iei salicilat (un praf alb pe care strabunicile noaste il puneau desupra cand faceau rosii la conserva) si amesteci cu o crema grasa care nu intra in piele asa usor (se numeste susupensie si este folosita la preparatul cremelor, se gaseste la plafar sau farmacie).
Eu am luat de la plafar crema de galbenele si am amestecat-o cu slicilat.
Am dat la toti colegii si prietenii care au avut probleme. Succes garantat. Pui pe un pansament si acoperi cu leucoplst. Trebuie sa ai rabdare sa se inmoaie pielea si sa ajunga amestecul si la radacina. Daca poti si nu te doare zgandare nitel negul.
Reteta vine din vechime cand se amesteca salicilat cu untura de oaie si astfel se scapa de negi...

ML spune:
Va multumesc mult pentru informatii.
Clover si eu stiam ca e un virus si ca uneori dispar de la sine. Dar uite ca nu s-a intamplat asa.
Voi vedea ce merge.

Claudi@ spune:
Buna fetelor
Mai era sa mor proasta daca nu citeam subiectul asta.Noroc ca a spus cineva de Schol si am fugit repede sa citesc ce scrie pe pachet.
Si eu am avut o veruca in talpa, pana acum nici n-am stiut ca se cheama asa, caci doctorul(chirurg) mi-a spus ca am o batatura cu radacina.
Acum ce vreau sa va intreb(vad ca stiti mai multe).
Eu am folosot gelul de la Schol cam vreo luna. Intr-o zi la dus m-i s-a desprins asa ca un capac de ca. 1cm si cand m-am uitat in gaura care ramasese , in mijlocul ei era ceva ca un con cu varful in sus.
Ei, am zis ca ma uit dupa dus acolo sa vad mai bine ce este, dar dupa dus era inchis totul, n-am mai avut cum sa ma uit.
Este posibil ca acel con sa fi fost de fapt radacina?
Multumesc anticipat
pupici.

Claudi@ spune:
Hei fetelor pe unde v-ati ascuns?
Am si eu nevoie de ajutorul vostru si acum fugiti?´
Haide-ti nu fiti rele si ajutati-ma si pe mine.
pupici

Samsara7 spune:
Claudia,se prea poate sa fi fost radacina, ar fi fost bine sa o fi extras (daca nu a cazut ea singura). Intr-adevar,veruca adesea se confunda cu o batatura dar spre deosebire de aceasta din urma, veruca prezinta la suprafata punctulete negre.
Cateva informatii daca mai vreti (sper ca nu repet ceva ce s-a spus deja).Verucile sunt de mai multe tipuri: plantare in talpa; vulgare daca apar pe maini, picioare, pe fata. Pot sa apara si pe langa unghii, caz in care ar fi bine sa nu le zgandariti ci sa mergeti la medic.
Tratamentele au fost descrise mai sus. Virusul care este raspunzator,VPH sau virusul papilomului uman,care exista in vreo 12 variante si care da nastere unei mici tumori benigne la suprafata pielii, declansand o proliferare celulara anormala.
In general mersul descult intr-un mediu umed (la piscina cel mai adesea, sau pe plaja, centrele sportive, dusurile publice), o piele uscata, predilectia catre eczeme, o imunitate scazuta fac ca odata ce virusul a patruns in organism sa dea nastere verucii.S-a observat ca verucile apar mai ales dupa o perioada de stress intens, cand organismul este obosit si mai vulnerabil la infectii.Apar adesea la copii si in general dispar de la sine in scurt timp (se pare ca la adulti dispar mai greu). Sunt contagioase prin atingere.
Contagiunea se face prin contact direct (piele la piele) sau indirect (prin obiecte) cu regiunea infectata.Perioada de incubatie e intre 2 si 3 luni.Insa unele veruci pot ramane "adormite" timp de ani de zile.
Chiar zgandarite, nu se infecteaza cu usurinta, insa ar fi bine sa se evite.
Veruca poate fi recunoscuta prin faptul ca lasa sa se observe punctulete negre la suprafata(sunt vase de sange coagulate datorita dezvoltarii rapide a verucii). Este bine de stiut ca pot exista si complicatii si trebuie imediat consultat un medic in cazul aparitiei sangerarii, deformarii unei unghii (daca veruca e in apropiere),o forma suspecta (caz rar, in care veruca e maligna), semne de infectie (locul devine rosu, cald, dureros,umflat), propagarea rapida la alte parti ale corpului, dureri de spate sau de picior din pricina unei veruci plantare dureroase .
Tratamentul care are adesea succes este solutia de acid salicilic (uneori in combinatie cu acid lactic)! In cazuri rebele o solutie de 40% este recomandata.
Eu am avut acum cativa ani forma vulgara, luata bineinteles la mare! Aparenta acesteia e putin diferita, deoarece are culoarea pielii, putin mai inchisa! Arata cam ca un pistrui ceva mai mare si iesit in relief. Mie mi-a aparut pe mana intai! Dupa care,cum am spus fiind contagios, s-a intins pe toata fata (cam la doua luni de la aparitia primei)! Prin spalare, frecare am reusit sa adun o colectie intreaga. Intr-o unica saptamana m-am "pistruiat in relief" pe pleoape, obraji, pe frunte, peste tot. Am incercat sa ii numar dar de la o suta incolo m-am lasat pagubasa. Desigur, am refuzat sa ii cauterizez, as fi devenit Frankestein... Tratamentul local cu acid salicilic (au, ce ardea!) si un puternic antibiotic oral m-au salvat rapid (bineinteles la recomandarea medicului dermatolog).
Am sa va dau un link pe care l-a recomandat un medic http://www.reseauproteus.net/fr/Actualites/Nouvelles/Fiche.aspx?doc=2003033100
Este vorba de o ultima descoperire, un tratament foarte simplu bazat pe...LEUCOPLAST ("duct tape"). Nu din acela modern, cu pansament si brizbrizuri, ci pur si simplu leucoplast: o banda din tesut adeziv . Se decupeaza o bucatica dupa dimensiunea verucii (pt a nu irita pielea din jur) si se aplica peste aceasta timp de 6 zile .Daca leucoplastul cade, se inlocuieste cu un altul! Noaptea se indeparteaza .La capatul celor 6 zile se descopera veruca, se moaie timp de 10 minute in apa calda apoi se freaca lejer cu o piatra ponce sau cu o pila dupa care se reacopera iar cu leucoplast. Dupa o luna (maxim doua)veruca dispare de la sine.
Se pare ca tratamentul a fost descoperit de un muncitor care a procedat astfel pt o perioada, pana va avea timp sa se ocupe de un tratament. Iritatia produsa de tesatura adeziva a incitat sistemul imunitar in a ataca virusul.
Michaela

ML spune:
Michaela hai ca m-ai dat gata cu atatea informatii. Multumesc, multumesc. Si eu am intr-o carticica americana ceva asemanator cu procedura cu "duct tape" (nu-mi venea sa cred cand am citit ca poate fi de folos). Dar daca si tu vii cu aceeasi idee (si sustinuta de un medic) trebuie sa mearga. Multumesc si pt. toate detaliile pe care eu nu le am in carte.

Clover spune:
Claudi@, acum am lecturat subiectul.
Eu eram cu Scholl. Ce ai vazut tu era intr-adevar radacina, aia de care e greu sa scapi. Ce medic a fost ala de ti-a zis ca-i batatura nu stiu. Se vede de la o posta cand e veruca.
Insista daca poti cu solutia, dar sa dai numai pe pielea bolnava, nu si pe cea sanatoasa.

Claudi@ spune:
Of Clover, este cam tarziu sa mai incerc pt ca a trecut 1 an si jumatate de atunci. Inca mai doare dar pielea este normala si de asta mi-e frica.
Cand o sa ajung in Ro o s merg la medic sa vad ce pot face.
Aici am incercat sa le explic ce am (batatura cu radacina) si au inceput sa rada de mine.
Odata incercam sa-i spun sotului meu ce am, si nu stiam cum se spune la radacina, cand vad floarea de pe pervaz si-mi vine ideea si incep:
-Mai Andi ce are mai floarea aia in pamant?
I-mi spune el un cuvant acolo (nici acum nu pot sa-l pronunt bine)
-Ei chestia asta o am eu in talpa.
- Tie ti-or creste si flori acum in picioare!?
Ei fetelor m-am lasat pagubasa de atunci. Nu mai zic nimic ccc ca rad socrii mei de mor.
Oricum va multumesc din suflet.
Inca o rugaminte, daca stie cineva cum se spune la veruca in germana, m-ar scapa de un chin.
pupici

Samsara7 spune:
veruca plantara in germana = Warzen plantar (dar nu bag mana in foc, ca e prin traductor automatic)
Michaela