Cum scap de veruca plantara?

Am o veruca plantara de vreo 10 ani. Nu ma deranjeaza la mers ci doar daca din gresala calc direct pe ea. O prietena de-a mea si-a scos-o chirurgical, a fost dureros si tot nu a rezolvat.
Am auzit ca uleiul de ricin ar fi bun sau chiar leucoplast lasat pe ea timp de vreo 2 saptamani! Ma interesaza mai ales metodele naturiste, daca a incercat cineva cu succes.
Multumesc.
Raspunsuri

Stefana spune:
eu am avut mai multe si am scapat de ele definitiv cu suc proaspat de rostopasca (ala galben-portocaliu care curge cand rupi tulpina de rostopasca). Se zgandare putin veruca, astfel incat sucul sa patrunda cat mai adanc. Se aplica zilnic, pana la vindecare.

mariana tache spune:
Si eu am avut pe degetul mare de la picior. Am scapat de ele (erau mai multe ) cu o solutie din farmacie. Nu mai stiu cum ii zice, ca e de vreo 7 ani de atunci, dar daca ceri sigur iti da ceva bun. Tot asa, trebuia zgandarit si aplicata solutia. Tin minte ca ma pisca.
Naturist, am auzit si eu ca sucul de rostopasca e bun. Si mai stiu o metoda mai neortodoxa: arsa cu tigara (mama mea a scapat asa de ele). al tine si la copilasii tai.
mariana tache, mamica lui Stefan.
http://community.webshots.com/user/tachemas - pozici.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377 - O poveste de suflet.

Julie spune:
Cupilu' meu a avut toamna asta, sub degetul mic de la piciorul stang. Am mers cu el la dermatolog si, timp de vreo 3 saptamani a trebuit sa-l ung cu o solutie acida si sa-i aplic un plasture cu nu stiu ce medicament pe locul cu pricina, o data pe saptamana mergand la medic, care ii taia cu o forfecuta bucati de veruca :))))). Nu a fost dureros, insa a luat ceva timp pana a scapat de belea. Acum s-a vindecat complet.
Asadar sfatul meu este sa mergi la dermato.
J.

Veve spune:
Am avut si eu asa ceva,acu' vreo 10 ani.Au aparut din senin si se-nmulteau ca ciupercutele!De la dermato mi-a dat,cum spun si fetele,un gel acid care ardea "inamica'" putin cate putin si-o scobeam pana iesea de tot.A mers la cateva mai micute,dar pentru doua bucati mai serioase,a fost un fel de frectie la picior de lemn.Am scapat cu anestezie si chiureta.Imi amintesc ccc ca era sa daram vreo doi stagiari care ma tineau de picior,in momentul in care mi-au injectat anestezicul fix in veruca!De-atunci n-am mai avut probleme!
Seva de rostopasca stiam ca-i eficienta la negi.Probabel ca si la veruci!Succes!
Irina,veve & croko
pozici

ML spune:
Hai Veve ca ai bagat sperietii in mine! Ha, ha, ha. Si eu stiam ca sucul de rostopasca e bun la negi. A mea nu e neg ci veruca, pe talpa, cu radacina IN talpa.
Multumesc de raspunsuri

josefine spune:
acum aflu de "negii" astia. bineinteles ca sunt o curioasa am cautat putin pe gugal, si la tratamente zice ca:
Usually disappear on their own in 1-2 years
Other options:
Hyperthermia -- soak wart in 45(C water three times a week for 30 minutes
Cryotherapy -- freezing them with a cold solution such as sodium nitride administered by doctor
Electrocautery -- uses a laser to burn the wart
Debridement -- the doctor uses a sharp scalpel to remove the wart
Immunotherapy -- topical chemicals rubbed in for 2-3 weeks cause an allergic reaction, which results in the wart falling off.
Medications:
Duofilm -- lactic-salicylic acid treatment that is applied to the wart daily for 3 months
Salicylic acid treatments are also used daily for about 6 weeks.
Cantharidin and Podophyllin are also used for treatment.
Retin-A topical creams such as Tretinoin for 4-6 weeks are good treatment for flat warts.

natydea spune:
Draga ML, am avut si eu o veruca plantara acum 3 ani. Problema mea era ca devenise dureroasa si se marise. Am incercat tot felul de tratamente naturiste si degeaba. Pana la urma m-am hotarat sa o cauterizez. Dupa cum stii ele au radacinile foarte adanci. Nici la mine nu a reusit operatia din prima si drept urmare s-a refacut intr-un timp foarte scurt, dar eu am avut curajul si am cauterizat-o din nou, si a 2-a oara cu succes.
Vreau sa-ti spun ca pana in ziua de azi nu mi-a mai aparut si nu am mai avut probleme.
Pupici, Dea

musca tzetze spune:
solutia de la farmacie se cheama "clavusin"... nu garantez efectul...
o fi buna rostopasca pt negi, dar sa stii ca pt veruca face minuni...
Eu personal n-am avut, dar o prietena s-a operat de 2 ori, fara rezultat, in cele din urma a scapat de veruca cu rostopasca... am vazut cu ochii mei cum a disparut buboiu intr-o saptamana, dupa cateva luni de chin...

magrad spune:
Am avut si eu doua bucati-veruci in talpa...care vreo 3 ani nu m-au deranjat cine stie ce dar dupa aceea s-au inmultit ca ciupercile si aveam niste dureri ingrozitoare (cred ca aveam vreo 8 pe o talpa si 5 pe cealalta)--nici nu putem pune piciorul in pamant de durere.Am incercat tot felul de leacuri..dar la un moment dat am dat peste o farmacista mai in varsta care mi-a recomandat sa tamponez de cateva ori pe zi cu perhidrol...pe moment ma durea si ma ustura..eu atunci eram acasa in concediu de crestere a copilului si am facut operatiunea asta de multe ori pe zi(5-6,uneori mai mult) si la un moment dat au incepu sa se usuce si sa cada. Ramaneau in loc ditamai gaurile...Chestia asta s-a intamplat acum 2 ani ...cam in 2-3 saptamani mi-au trecut...au ramas gaurile care in timp s-au uniformizat de la sine...si slava domnului de atunci nu a mai aparut nici una.

magrad spune:
Am avut si eu doua bucati-veruci in talpa...care vreo 3 ani nu m-au deranjat cine stie ce dar dupa aceea s-au inmultit ca ciupercile si aveam niste dureri ingrozitoare (cred ca aveam vreo 8 pe o talpa si 5 pe cealalta)--nici nu putem pune piciorul in pamant de durere.Am incercat tot felul de leacuri..dar la un moment dat am dat peste o farmacista mai in varsta care mi-a recomandat sa tamponez de cateva ori pe zi cu perhidrol...pe moment ma durea si ma ustura..eu atunci eram acasa in concediu de crestere a copilului si am facut operatiunea asta de multe ori pe zi(5-6,uneori mai mult) si la un moment dat au incepu sa se usuce si sa cada. Ramaneau in loc ditamai gaurile...Chestia asta s-a intamplat acum 2 ani ...cam in 2-3 saptamani mi-au trecut...au ramas gaurile care in timp s-au uniformizat de la sine...si slava domnului de atunci nu a mai aparut nici una.
Deci...merita sa incerci metoda mai ales ca a fost experimentata!!
Succes.
Magda