Cum ati scapat de oxiuri?

Cum ati scapat de oxiuri? | Autor: mar_gia

Link direct la acest mesaj

Alex are 1 an si jumatate. Acum trei luni, i-au depistat la analiza copro oxiuri si Hymenolpys nana. Ca majoriatatea mamicilor mi-a fost teama de pastile si am preferat tratamentul naturist. Pediatra a fost rezervata in ceea ce priveste tratamentul. Am intrebat de Zentel, citisem atitea, dar nu a fost de acord sa-i dau. Alt medic, din contra, mi-a zis sa-i dau fara probleme, orice medicament poate avea posibile reactii, dar e mai grav sa fie prezenti oxiuri.
Problema e ca de 3 luni, in ciuda tratamentului naturist – Ulei de seminte de dovleac, pastile Garlic Thyme Forever, Gel Aloe Vera (tot din reteaua Garlic), ceai de secara, pelin - tot mai are oxiuri.
Partea buna e ca a scapat de tenie, de aceea nu-mi explic, era mai grava prezenta ei si mai complicat de scapat.
Ma gindesc acum ce pot sa mai fac, poate avea repercusiuni grave o doza de Zentel ?
Nu-i mai grav ca nu scapa de oxiuri?
Ce tratament v-a ajutat pe voi?
Multumesc
Marina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligiacobalt spune:

Si fetitei mele(1an si 4 luni) i s-au gasit oxiuri la 9-10 luni si ni s-a dat sa luam Vermigal si Vermox Unul era ptr noi si celallt ptr Ioana Dupa vreo luna am repetat cam de 5 ori coproparazitologicul si a iesit negativ. Nu i-am dat nimic naturist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Pustiul meu are 2 ani si 2 luni. In vara am descoperit ca a luat oxiuri de la alti copii. Doctora i-a dat Zentel, 2 doze la distanta de 1 saptamana. Intr-adevar, ne-a durut rau burtica la vreo 5 zile dupa ce i-am dat prima doza. Dar, in rest, i-au trecut imediat, n-am luat nimic naturist si a iesit negativ rezultatul. Eu zic ca n-a fost nimic in neregula cu faptul ca i-am dat. Cu naturistele e dificil ca nu intodeauna dau rezultate ca lumea. Eu zic sa luati si voi Zentel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_sonyei spune:

A-ti putea incerca si leacurile babesti - care au efect garantat...
In caz de oxiuri la copii se dau zilnic 10-15, iar la adulti 20-30 seminte de dovleac decojite, pe care pielita fina, subtire, trebuie sa ramana neaparat si care trebuie mestecate foarte bine. Dupa aproximativ o ora se ia o lingurita de ulei de ricin.

Mama Criss si Bebe Sonya-Alexandra (28 iulie 2004)
-------------------------------------------------
Fi fericit in fiecare clipa caci viata e scurta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_sonyei spune:

Si cum bebeii vostri au depasit varsta de un an (deci aveti voie miere) o mamica mi-a sugerat ca semintele de dovleac se macina prin masina de nuci si se dau intr-o lingurita de miere... ca sa le ia ca pe bomboane... Iar tratamentul se tine cel putin 2 saptamani sau mai mult pentru ca oxiurii au un ciclu de gestatie de doua saptamani (sper sa-mi aduc bine aminte) si se poate intampla sa aveti impresia ca au trecut si in doua saptamani sa apara iarasi pentru ca mai erau oua in intestin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Si totul degeaba daca:
1. Nu se spala lenjeria (lor in special) separat bine si la temperatura potrivita
2. Nu se spala manutele - pt ca le mai pun ei si pe unde ii mananca si apoi si prin guritza,
3. Atentie la olitza, WC si alte locuri sanitare.

si toate combinate cu oricare dintre cele scrise mai sus. Ultima citita de mine cea cu mierea si semintele de dovleac zdrobite a avut succes la multi copii. Mare atentie la maini!!!! Unghiile taiate scurt etc etc.

Cu tenia ati rezolvat?

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninutza13 spune:

Fetelor, m-ati cam speriat cu viermisorii astia! Erica,fetita mea are 1 an si 3 luni si nu i-am facut pana acum examenul coproparazitologic.Pe voi ce v-a ingrijorat la puiutii vostri de v-ati gandit sa le faceti aceasta analiza?

Ninutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Ne-a pus pe ganduri faptul ca am auzit ca si unul din pustii cu care Adi se juca in mod frecvent avea oxiuri si plus ca ajunsese sa nu mai manance NIMIC. La inceput cand i-a scazut pofta de mancare nu m-am agitat, ca am zis ca sunt toane, dar am ajuns in faza in care nu mai manca nimic in afara de biberoanele de lapte. Si atunci i-am facut testele dar deja stiam ca are, devenise evident.
Eu zic ca decat chinuri cu leacuri babesti in fiecare zi mai mult timp (ma refer la copii dificili, care nu vor sa ia orice, cum e fi-miu) mai bine 2 doze de Zentel si gata.
Eu am fost multumita de el si vad ca desi nu stau eu tot timpul cu ochii pe el sa ii spal mainile, n-a mai facut si acum merge si la cresa...
Succes !

Annablue si Adita 1.11.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by annablue

Eu am fost multumita de el si vad ca desi nu stau eu tot timpul cu ochii pe el sa ii spal mainile, n-a mai facut si acum merge si la cresa...
Succes !

Annablue si Adita 1.11.2002

NU trebuie sa stai tot timpul cu ochii pe un copil dar ideea de igiena este sau ar trebui sa fie ceva chiar obisnuit din punctul meu de vedere. A spala mainile murdare nu este o forma de rezistenta ci o mentalitate privind igiena. Nu vad in maini curate un apanaj sau un moft.

Parere personala.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Buna tuturor! Eu de cand ii dau Ozanei miere cu propolis 1 lgt dimineata si una seara( am un an) a scapat de oxiuri. practic avem rezultat negativ de fiecare data dar ea se simte bine: nu mai are dureri in jurul buricelului si nu mai plange de manacrimi la fundulet. Am ales calea asta pentru ca desi cu medicament scapa de ei se reinfesteaza rapid. Pupici! Gratiela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

quote:
Originally posted by mama_sonyei

Si cum bebeii vostri au depasit varsta de un an (deci aveti voie miere) o mamica mi-a sugerat ca semintele de dovleac se macina prin masina de nuci si se dau intr-o lingurita de miere... ca sa le ia ca pe bomboane... Iar tratamentul se tine cel putin 2 saptamani sau mai mult pentru ca oxiurii au un ciclu de gestatie de doua saptamani (sper sa-mi aduc bine aminte) si se poate intampla sa aveti impresia ca au trecut si in doua saptamani sa apara iarasi pentru ca mai erau oua in intestin.

Subscriu tot ce a scris Criss (din proprie experienta, eu am scapat asa de oxiuri dupa luni de chin - aveam vreo sapte-opt ani). Asa cum scria si Marius trebuie acordata atentie maxima pe igiena (cel putin o perioada pana dispar oxiurii, dar si dupa ptr. ca sa nu fie riscul de a recidiva).

Pupici si sanatate

Mergi la inceput