stie careva un tratament eficient pt acneee?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Buna, aici Gabi,

Eu am avut acnee prima oara la 34 de ani. M-a vindecat dna dr. Raluca Popescu de la Medicover / Spit. Colentina.
Cum?

Timp de 2 luni Doxiciclina, cate una la 24 de ore, si Retin-A (sau Smooderm), crema, avand ca principiu activ tretinoin (acid tretinoic). A nu se confunda cu Ro-Accutane, care e ceva foarte agresiv si chiar periculos. Retin-A (Smooderm) se da o data pe zi pe pielea spalata cu apa si sapun (seara inainte de culcare), nu foarte mult si doar pe cosuri (cat mai putin pe pielea neafectata), irita si usuca, dar dupa o luna jumatate acneea trecuse in proportie de 80% si mai bine! La Doxiciclina am reactionat foarte bine, eu una.
Dupa 2 luni cu 1 Doxiciclina pe zi, am urmat alte 2 luni cu 1 capsula la doua zile, iar tratamentul extern cu crema a fost si el redus, la doua zile. Apoi, gata! Acneea s-a dus si n-a mai revenit de 4 ani incoace. Sigur, mai apar uneori 2-3 cosuri, dar trec in timpul normal si nu se inmultesc /agraveaza, asa cum pateam acum 4 ani.

Deoarece pielea se usuca tare, foloseam a doua zi dupa spalare crema de fata Trixera Avene (se gaseste in farmacii). Am putut folosi si fond de ten, si pudra, n-am avut restrictii. Doar ca am mers pe un oil-free. Ma impac bine cu fond de ten marca Radiant (un soi de gama profesionala a lui Seventeen, cred...).

Oricum, sa nu faceti tratamentul fara consultul medicului! Cautati-o pe Raluca Popescu la Medicover din Dr. Grozovici sau la Spitalul Colentina, caci Doxiciclina e totusi un antibiotic si trebuie luate niste precautii (de ex., cat dureaza tratamentul si o luna dupa incheiere, pacienta sa nu ramana gravida).

Mergi la inceput