Clarificari privind CIC - 2004 (3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xerxe spune:

http://www.cnpas.org/cnpas/jsp/content.jsp?chapterId=119
asta le-am dus io pe discheta la "colegii" mei de la contabilitate, ca sa vada ca nu tot ce se zice la tv e adevarat! Poate va ajuta si pe voi! (Mersi Liloo).

Luminitza, mami de Alexuca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/luminitap_ro/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana l spune:

Tot acelasi comuniat voi duce si eu contabilului. Sper sa respecte legea.
Stiti cumva unde anume in lege se specifica, ca pentru a lua CIC ai nevoie de 10 luni de cotizatie INTEGRALE in ultimele 12, fara pauza de nici o zi? Eu nu am gasit aeasta specifiatie, cu aent pe integral.
Multumesc

mamica lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by ana l

Tot acelasi comuniat voi duce si eu contabilului. Sper sa respecte legea.
Stiti cumva unde anume in lege se specifica, ca pentru a lua CIC ai nevoie de 10 luni de cotizatie INTEGRALE in ultimele 12, fara pauza de nici o zi? Eu nu am gasit aeasta specifiatie, cu aent pe integral.
Multumesc

mamica lui Andrei

Nici nu exista Pot exista pauze intre cele 12 luni, dar perioadele cotizate, CUMULAT, sa faca 10 luni.

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

Sint angajata de 7 ani la o firma, cu carte de munca, si primesc CIC de 1 an. Firma se desfiinteaza si voi fi angajata la alta firma a aceluiasi patron. Cum fac sa primesc CIC in continuare? Patronul a zis ca vrea sa-mi plateasca CIC pina la sfirsit, dar sa ma interesez eu ce trebuie facut.

Si pina la urma primesc si eu 7,8 milioane? Nu pot decit sa ma bucur daca e asa.

Multumesc.

Diana si Mircea (2.01.2004)

Album Mircea

www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Trebuie sa revii la serviciu la prima firma cu o adresa(primul act) sa iti dai demisia de aici pe baza de cerere(al doilea act), sa iti faci cerere de angajare la a doua firma (al treilea act) sa ti se faca noul contract de munca pe a doua firma (al patrulea act) si o adresa de plecare in CIC din nou (al cincilea act) si gata.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adina76 spune:

Buna,
Eu sunt angajata cu carte de munca de pe 1 februarie 2004, trebuie sa nasc pe 8 martie. Vreau sa stiu daca imi iau concediu medical, e obligatoriu sa trec si prin perioada de lehuzie de 42 de zile(la bani, ma refer), sau se numara tot aici si zilele de concediu prenatal?
Eu as vrea sa intru cit mai repede in concediul de crestere a copilului... Cum ar fi mai bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Intre data nasterii si intrarea in CIC trebuie sa treaca cel putin 42 de zile. Pot fi platite ca si concediu postnatal sau neplatite (concediu fara plata). Alta varianta n-am acum.

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculina spune:

Eu din cele 10 luni obligatorii la contributie, am cateva ca salariata la o firma, restul mi-am platit eu singura contributiile printr-un contract de asigurare sociala.
Fetita mea are 8 luni.
Am luat 2 luni prenatal, 2 luni postnatal si apoi CIC 6.500.000.
Eu nu mai inteleg nimic acum !
O sa iau si eu marit, o sa ramana la fel suma, o saiau raportat la suma cu care am contribuit sau n-o sa mai luam nimic, ca m-am zapacit de tot !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xerxe spune:

Anculina toata lumea 7,8 mil pt lamuriri http://www.cnpas.org/cnpas/jsp/content.jsp?chapterId=119, mersi liloo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily26 spune:

Buna tuturor!
As dori sa ma ajutati cu un sfat sau un raspuns..
Sunt angajata cu carte de munca din 1 feb.2005,acum 4 zile am aflat ca sunt gravida,ar trebui sa nasc in 9-10 oct., fac 9 luni de plata a contributiei la stat,sa inteleg ca nu ma incadrez in cele 10 luni,deci nu pot beneficia de indemnizatie?!Dar nu se pot lua in calcul si zilele de concediu postnatal??Sau alta solutie?? HELP!!!Daca nu beneficiez de CIC ar trebui sa ma intorc la munca?Eu as vrea sa atau cu copilul macar 6 luni.Multumesc mult.

Mergi la inceput