Clarificari privind CIC - 2004 (3)
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_man.png)
liviu`s spune:
quote:
Originally posted by ina32
Marius,spune-mi, te rog, in baza carei legi s-a stabilit ca daca intri in CIC in 2004 ramai cu cele 6.5 mil. Eu stiu ca CIC -ul se calculeaza ca procent aplicat la salariul mediu brut pe economie, asa ca nu vad de ce sa nu beneficiem si cele care in decembrie au fost in CIC de marirea din ianuarie. Probabil exista vreo reglemenatre care mi-a scapat si m-ar interesa foarte mult sa stiu baza legala a acestei absurditati.
Ina32 & Raducu (14.07.2004)
http://community.webshots.com/user/ina32
Ina, este vorba de Legea nr.19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit careia dreptul la CIC se constituie la momentul depunerii cererii prin care se solicita acesta. Indemnizatia CIC se calculeaza ca 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul depunerii solicitarii. Cum dreptul tau la CIC s-a constituit in anul 2004, indemnizatia se calculeaza prin raportare la salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul respectiv.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ina32 spune:
Multumesc pentru raspuns. Acum mi-e clar...
Ina32 & Raducu (14.07.2004)
http://community.webshots.com/user/ina32
alipiticot spune:
azi contabila de la o firma unde am lucrat,a sunat la cas iasi si i s-a spus ca beneficiaza si cei care au intrat in cic in 2004 de marire ca este de fapt o marire si nu o schimbare de lege.Dar pana se vor lua primii bani asteptam....si ea e in cic de anult trecut dar lucreaza ....asa fara acte
alipticot 34 sapt
Dr Mihalceanu Cuza Voda
DPN 15-20 febr 2005
poze
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rozi/Rozi.jpg)
Rozi spune:
WOW! Super! Iata un raspuns interesant de la o casa de pensii!! Doamne-ajuta sa le vina mintea la cap si celorlalte!!
Va rog io, daca mai primiti raspunsuri de la case de pensii la aceasta intrebare, sa ne spuneti si noua!!
Victoras (24.08.2004)
alipiticot spune:
http://www.cnpas.org/cnpas/jsp/content.jsp?chapterId=116
Si pe site-ul mama scrie tot asa ca toata lumea care e in cic,si de anul trecut va avea 7830000.
Si e cea mai oficiala si corecta informatie.
alipticot 34 sapt
Dr Mihalceanu Cuza Voda
DPN 15-20 febr 2005
poze
red rose spune:
Buna si la multi ani tuturor si tot ce va doriti.
Am intrat pe acest forum pentru ca am si eu o mare nedumerire. Sunt insarcinata in sapt a 20a si situatia mea e urmatoarea:
- sunt asociat unic la o firma si din aceasta cauza nu pot avea salariu;
- imi platesc CAS si asigurarea de pensii;
- sunt deocamdata mama singura (in sensul ca nu sunt casatorita cu tatal copilului)
In cazul meu cum voi beneficia de drepturile acestea despre care discutati voi? Concediu, indemnizatii, etc. Trebuie sa-mi platesc eu mie insumi?
Multumesc anticipat
Red rose
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/irina_p_c_p_/irina_p_c_p_.jpg)
irina.c. spune:
Am si eu un raspuns de la CJP PRAHOVA:
'Potrivit dispozitiilor art.125 din Legea nr.19/2000, astfel cum au fost modificate prin Legea nr.577/2003, pentru drepturile care se stabilesc dupa data de 31.12.2003, cuantumul brut lunar al indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, iar in cazul copilului cu handicap pana la implinirea varstei de 3 ani, este de 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
Totodata, va precizam ca prin dispozitiile art.24 din Legea nr.512/2004, legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2005, salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2005 a fost stabilit la 9.211.000 lei.
In consecinta, pentru anul 2005, cuantumul brut lunar al indemnizatiilor stabilite dupa data de 31.12.2003 este de 7.830.000 lei, reprezentand 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat.'
Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
dabi spune:
Am urmarit cu interes toate postarile referitoare la aceasta modificare a indemnizatiei si pt. mamicile al caror drept s-a stabilit in 2004, iar acum cand se pare s-a clarificat nu pot sa ma abtin sa nu o felicit pe ROZI pt. modul de gandire, pt. cum a dezbatut de fiecare data acest subiect. Felicitari ROZI, si multumesc pt. ca iti rupi din timpul tau sa ne luminezi, sa ne faci sa vedem totul dintr-o data mult mai limpede.
LA MULTI ANI, SI UN AN PLIN DE IMPLINIRI ALATURI DE CEI DRAGI SI MAI ALES ALATURI DE VICTORAS MOTORAS!
Ps. sper sa nu se supere cineva foarte tare ca mi-am permis sa trimit un mesaj unei anume persoane, dar merita aceste multumiri si vroiam sa stie toata lumea.
Cu respect, Carmen(Dabi)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rozi/Rozi.jpg)
Rozi spune:
O, Doamne, Carmen, ce surpriza! Am ramas putin intepenita citind, noroc ca suntem pe net si nu ma vede nimeni cum rosesc!
Stiti, eu nu ma pricep sa dau cadouri, imi este foarte greu sa aleg ceva pt o anumita persoana, nu-mi place sa iau ceva la plezneala. Asa incat atunci cand reusesc sa multumesc pe cineva, o consider o mare bucurie personala. Prin urmare, dragii mei, pentru ca nu ma pricep ce alt cadou sa va fac, va rog sa considerati randurile mele un dar intarziat, de la un Mos mai obosit (mama de bebelus, deh!), si sa-l alaturati urarilor mele pentru un an mai bun, mult mai bun decat cel care a fost!
Cu toata dragostea,
Rozi
maduta73 spune:
Buna seara.
Sunt mamica de 6 luni si am cateva nelamuriri in legatura cu concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani. Momentan beneficiez eu de acest concediu, dar as vrea sa reincep lucrul. sotul meu poate beneficia in continuare de acest concediu? In ce conditii? Daca da, care sunt drepturile banesti care ii revin? Mentionez ca sotul este angajat cu carte de munca de mai mult de 10 luni. Multumesc anticipat pentru raspuns.