Monitorizare....
Raspunsuri - Pagina 4
MRL spune:
Cata, la fel ca si tine sunt pacienta dr. Moisa.
Incerc de 2 ani sa fac un copil dar in zadar. La inceput mi-am facut HSG, hormonale, zoonoze, eco vaginale, temperaturi si toate mi-au iesit bine si mi se confirma ca am ovulatie. Toate analizele le-am facut la Giulesti mai putin zoonozele pe care le-am facut la Cantacuzino. Sotul a facut prima spermograma la Medsana si a iesit bine - normospermie. In urma cu 2 luni am ajus la dr. Moisa cu setul de analize. Mi-a cerut sa repetam spermograma si sa fac TPC. Dupa 1 an si ceva spermograma a iesit cam nasol (avem nr suficient de spermatozoizi dar mobilitatea este foarte redusa iar nr formelor tipice este si el foarte redus). Spermograma a fost facuta la Giulesti. Dupa ce am facut TPC (ziua 11) si a iesit negativ am discutat cu dr, iar recomandarea a fost de inseminare. La mine, la analiza TPC mi-a iesit ca aveam glera tip preovulator, scor insler 12 ceea ce este foarte bine dar nr. de spermatozoizi = 0.
La intrebarea ta, daca exsita un motiv pentru care TPC iese negativ, nu stiu sa iti raspund. Concluzia este ca nu avem compatibilitate aici. Pot sa stau in cap, in maini, in spagata in ..... ca nu se va intampla nimic. Solutia - inseminarea. Stiu ca sansele de reusita sunt destul de mici, dar trebuie incercat orice pentru a obtine un rezultat pozitiv.
Iti tin pumnii sa iasa bine analizele tale si sa auzim numai de bine.
LilianaM
utocatalina spune:
MRL...Cum inca nu stiu foarte multe despre acest test mai am o intrebare.
...cum trebuie sa iasa glera....la tine a iesit preovulator ceea ce nu stiu daca e foarte bine, bine sau asa si asa...la fel nu inteleg cit trebuie sa fie acest scor isler ca sa fie totul in regula.....la tine toata astea au fost ok....pina cind nr. de
a aratat 0....practic mai conteaza cum e glera si scorul isler, daca sunt 0
...?
cata
MRL spune:
Cata, nu stiu sa iti spun cum ar trebui sa iasa glera cervicala. Mie mi-a scris dr. pe foaie rezultatul TPC. In ziua 11 cand am facut TPC glera era de tip preovulator iar in ziua 12 la mine s-a produs ovulatia care s-a manifestat printr-o pata maro si dureri la ovarul drept. Despre scorul insler nu stiu sa spun prea multe dar am cautat pe net si am vazut ca, scor 12 era cel mai bun (mai mult de 12 nu exista). Dr. mi-a spus ca din analiza TPC reiese ca am ovualtie ca la carte, ca ovarele mele functioneaza foarte bine. Deoarece spermograma la noi nu a iesit foarte buna, avand un nr destul de mare de forme atipice iar mobilitatea celor buni si ffff putini fiind foarte redusa, acestia sa nu fi rezistat sau poate ca i-am eliminat eu si din cauza asta nr. lor in analiza TPC-ului sa fi fost 0 "zero barat".
Datorita acestei analize am putut afla care este cauza infertilitatii cuplului, asa am putut afla ce se poate face pentru a obtine sarcina.
Daca TPC este negativ nu cred ca mai conteaza cum este glera sau scorul isler, poate vorbesc prostii, nu stiu ce sa spun. Oricum prin inseminare se trece peste bariera glera cervicala iar spermoatozoizii sunt pusi acolo unde trebuie. Poate ne lamureste o fata care are mai multa experienta in inseminari.
LilianaM
utocatalina spune:
Rog
si eu raspuns la cele spuse de MRL si rog fetele care au facut inseminari din cauza TPC-ului negativ si carora le-a reusit inseminarea sa ne spuna mai multe...Stiu ca Ana Maria
si-a facut inseminare reusita cu doctorita Moisa....Oare a avut si ea TPC negativ?
MRL tu te pregatesti de prima inseminare...astept cu nerabdare sa aud mai multe pe masura ce faci toata procedura...eu miercuri saptamina viitoare trebuie sa ma intilnesc cu doctorita Moisa pentru eco vaginala...cred ca intilnirea va fi la Giulesti pentru ca la cabinetul de la Mall este doar marti...ma intreb daca poate sa ma programeze dupa eco ...a doua zi si la TPC...dar o sa o intreb pe doctorita atunci...Astept vesti...
cata
bety spune:
cata, imi pare rau ca abia acum iti raspund, dar am fost tot pe drumuri.
Nu te pot ajuta cu prea multe raspunsuri, pentru ca la mine rezultatul la TPC a fost pozitiv, cu scor 12, iar
s-au comportat OK (mai putin la decongelare, unde au pierit cam multi).
Inseminari nu am facut decat 2 in 2002 si 1 acum, la inceputul lui decembrie. Toate nereusite. Mai incerc una in ianuarie si apoi stau ca Penelopa.
Ah, era sa uit. Nu te doare nimic la inseminare.
Te
dulce, Beatrice