Mamici de ianuarie -februarie 2005 (62)
Raspunsuri - Pagina 6
Anuc spune:
Neata burticoaselor!
Amary, multumesc mult pentru link-urile la articolele cu glicemia. Eu nu ma mai stresez, ieri am facut testul de toleranta la glucoza si astept rezultatele. Prima glicemie mi-a iesit ff buna zic eu: 82. Acum, fie ce-o fi, numai beblina sa fie sanatoasa.
In legatura cu "vom mai fi la fel ca-nainte?". Eu de abia astept sa trec cu bine peste nastere si primele luni cand n-o sa ma gandesc la cochetareala si apoi incet, incet,sa-mi revin la normal. Inainte eram si eu ff atenta la imaginea mea si faceam tot posibilul sa ma simt eu bine in pielea mea.
Nici acum nu am renuntat la farduri si-mi aranjez singura parul (nici inainte nu ma omoram cu coaforul), nu ies paparuda din casa. Acum insa, sunt mai comoda in ceea ce priveste manichiura, pedichiura (tai unghiile cat pot de scurte), iar vestimentatia nu mai spun. De abia stept sa port din nou ciorapi fini si pantofi cu toc, sa reintru in lucrusoarele mele dinainte.
Nu vad de ce m-ar impiedica fetita mea sa fiu o mamica sexi. Daca stii sa te organizezi si il implici si pe sot in cresterea copilului, imposibil sa nu ai un strop de timp si pentru tine.Iar cu plecatul in concedii, iesitul in oras, distractia, iar nu vad problema in copil. Noi il vom lua peste tot cu noi, nici nu ma gandesc s-o las la mama o saptamana-doua cat ma destrabalez eu la munte sau la mare (cum am vazut numeroase cazuri). 
Anuc si BB-lina iubita
oana cretu spune:
Patricia, eu analiza la urina o fac in fiecare luna, dar nu mi-a zis niciodata ca au gasit ceva suspect. Se poate sa ti se faca rau in trei ore, sunt multe fete gravide carora li se face rau, mi-a zis d-na de la analize, dar eu nu am avut nimic.
oana si bebitza din burtica
(36s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
PatriciaArdeleanu spune:
multumesc, Oana. acesti corpi cetonici nu trebuie sa se gaseasca in pipi.
tu acum cum te simti? cit iti ies glicemiile? mai tii regim?
o sa vad si eu ce imi va iesi maine..nu stiu cit de repede se da rezultatul.
tu inainte de sarcina aveai probleme sau nu ti-ai facut niciodata analize de genul asta? eu mi-am mai facut glicemii, am frate cu diabet (dar diabet dobindit la maturitate, nu in copilarie), si mai faceam si eu teste, iar rezultatele fluctuau. chair am facut acum vreo 3 ani si un test provocat, si stiu ca mi-a zis ca nu a iesti prea grozav, sa am mare grija la mincare si la stress. Dar mi-a iesit complet din minte ca l-am facut si am omis sa ii spun si dr meu, stiu doar ca i-am spus ca nu aveam o glicemie fixa, adica sarea normalul de multe ori.
Patricia
si o
foarte jucausa!
saptamina 30
Lali spune:
Fetelor, in legatura cu glicemia mi-a iesit asa: prima 79 pe nemancate (in intervalul normal dat de laborator 55-115), a doua 160 la o ora dupa ce am baut 50 g glucoza dar fara sa mai mananc altceva. La a doua nu am pe hartie intervalul "normal" dar nici nu e inconjurata analiza (la Medicover analizele care ies din limitele normale se dau in chenar). Mai astept o ora sa il sun pe doctor, pentru ca atunci e la cabinetul lui privat si acolo poate vorbi cu mine sigur. Soacra mea care e diabetica si a si fost sefa de laborator la spital spune ca nu ar fi probleme, desi ea facea aceasta analiza altfel decat am facut-o eu. Sper sa fie totul OK.
Oana, Marc&Spencer este in Bucuresti la Mall, la Carefour si nu stiu daca mai este si in alta parte. Au mai nou si hainute de copii la Mall eu m-am uitat ieri, dar sunt mai scumpe decat la Z si mi s-au parut la fel de frumoase si bune calitativ. Eu in general luam cate ceva de la ei mai mult la reduceri, pentru ca sunt reduceri substantiale la final de sezon, dar acum voi face o exceptie
.
Patricia, eu te sfatuiesc sa mergi la analiza cat mai de dimineata, adica sa nu stai mult nemancata inainte de prima glicemie, ca atunci nu vor fi 3 ore ci mai mult. De asemenea sa nu te plimbi dupa ce iei glucoza, daca faci testul de toleranta si sa bei cat de multa apa. Daca vrei du-ti un sandwich cu tine sa il poti manca imediat dupa ultima recoltare, chiar cand iesi. Si daca ti-e frica sa nu ti se faca rau, ia pe cineva cu tine, ca si faptul ca nu esti singura ajuta psihic. Inainte eu am facut doar analiza pentru glucoza serica in sange care a iesit in interval si glucoza in urina care a iesit nedecelabil, dar asa scrie si la valori normale. La corpi cetonici eu am negativ ( habar nu am ce inseamna). Totusi eu am alte valori care ies din limite si doctorul mi-a spus ca e normal in sarcina, deci ai incredere in doctorul tau, pentru ca transformarile din corpul nostru ei le stiu mai bine si nu cei de la laborator, care doar incadreaza sec o analiza la normal sau nu. De multe ori, desi am spus la laborator ca sunt insarcinata nu au notat nicaieri asta probabil ca ei dau doar intervalele pentru persoanele neinsarcinate si lasa pe seama doctorilor interpretarile.
Pupici,
Lali si bebe
PatriciaArdeleanu spune:
Lali, multumesc frumos, asa am sa fac. sper sa ma descurc!
corpii cetonici (m-am documentat si eu pe internet) ar indica prezenta diabetului. Dr meu mi-a zis ca probabil din cauza asta nici nu am luat in greutate.
si mie mi-au mai iesit si alte analize putin aiurea, o anemie, proteine putine, ma rog, toate au legatura cu starea de sarcina. Insa la calciu stau cel mai bine :-). La cit lapte si cascaval am bagat in mine, cred si eu!
trebuie sa-l mai intreb maine daca in cazul diabetului se mai poate naste normal...eu asa vreau.
Patricia
si o
foarte jucausa!
saptamina 30
Anuc spune:
Lali, Patricia, Oana, eu o am pe mama cu diabet si din cauza asta mi-a dat dr sa fac testul (si ptr ca fetita mea e mai dezvoltata decat varsta sarcinii, desi lichid am in limite normale). Maine astept si eu rezultatul la test. Ieri am stat la Medicover 3 ore si jumatate, nemancata. La vreo ora dupa ce am luat glucoza, mi s-a facut putin rau, adica stare de moleseala, ca o cadere de calciu, lesin (mai putin ameteala cum mi-a zis dra ca s-ar putea sa am de la glucoza). Dar mi-a trecut dupa cateva minute.
Patricia, fa neaparat testul ptr ca stiu de la mama ca nu e bine sa ai corpi cetonici in urina. Cel mai bine sa stii ce ai de facut de acum inainte (regim). Pe de alta parte, eu stiam ca in caz ca mama are diabet gestational, nu exista riscuri ptr bebe. Ieri am intrebat-o si pe asistenta si mi-a spus ca la nastere, si mama si copilul sunt monitorizati mai atent, li se fac niste teste suplimentare. Deci, nu e chiar echivalent cu 0. Ma gandesc si eu ca in caz de rezultat pozitiv, poate nu mai pot sa nasc normal (ceea ce-mi doresc ff mult). Nu stiu ce sa mai cred, cu Dumnezeu inainte....
Anuc si BB-lica iubita
adita spune:
eu n-am fost niciodata o cocheta,asa ca de lipsa timpului pt ingrijire personala nu duc lipsa.iar de alte activitati, chiar nu vad de ce m-ar impiedica copilul sa ma ocup. noi ne-am tot plimbat, chiar cu copiii mici dupa noi (de pe la 2-3 luni am fost cu ei peste tot, la nunti, la mare, la munte). e adevarat ca niciodata nu o sa mai fie ca inainte de a fi mamici, dar daca stii cum sa-ti imparti timpul, un copil nu iti limiteaza prea tare libertatea de actiune.
eu azi ma simt foarte bine, am fost la coafor, m-am tuns si asta mi-a dat un sentiment foarte placut, am fost si la cumparaturi, ceea ce iarasi mi-a ridicat moralul, asa ca se poate spune ca sunt foarte bine dispusa
oana cretu spune:
Corpi cetonici nu cred ca am, nu mi-a zis nimeni niciodata. Glicemia nu am mai facut-o nici pe ea, cum mi-au zis, de vreo 3 saptamani, pentru ca, atata timp cat eu mananc ceva in plus pe langa regim, stiu ca nu are rost sa o mai fac, mi-au zis sa o fac sa supraveghez regimul. Iar de patit copilul, te contrazic, Anuc, poate nu a vrut sa te sperie, dar mie mi-a zis foarte serios seful maternitatii ca daca nu respect regimul copilul risca sa iasa obez si sa fie foarte greu sa-si mai revina. Iar dr ginecolog (care imi face eco) mi-a ascuns, sa nu ma speri, dar ultima oara cand am fost, avea o studenta langa ea careia ii explica ce vede pe ecran (la eco) si i-a spus ca fata de celelalte fete care au fost innaintea mea, la mine trebuie sa masoare tot de fiecare data, ca sa afle greutatea, caci am diabet gestational si trebuie verificat. Iar fata a intrebat ce riscuri sunt pentru bebe de la acest diabet, iar doctora a zis ca miocardie, care eu stiu ca e o boala de inima, asta risca bebelusul, din cauza ca iese gras daca nu este controlata mancarea. Deci...se intampla ceva, caci daca ar fi fost asa, am fi avut degeaba diabetul. Innainte, Patricia, nu am avut niciodata glicemia in afara limitelor, si o faceam des pe aparatul matusii lui George. Deci este doar de sarcina.
La ora 17:30 am programare la primul curs la maternitate, unde trebuie sa mearga si tati.
Pupicei!
oana si bebitza din burtica
(36s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
laura-olariu spune:
Salut burticilor
Imi pare tare tare rau ca nu am de unde sa intru pe internet si nu am putut sa scriu de mult timp.
Va scriu de la un prieten de la servici pentru ca am vesti minunate. O sa avem o FETITA!!!!!! Nu-mi vine sa cred. Desigur sotul meu a avut dreptate si am pierdut o ciocolata pentru asta, dar e asa de mare bucuria, ca nu ma supar. Daca ne puteti trece si pe noi cu pe lista cu fetita noastra pe care o sa o cheme Carina.
V-am pupat
Laura si
in 28 sapt - dr. Muresan - Gine I Cluj