Meniul de botez
Raspunsuri - Pagina 2
danamunti spune:
Noi o sa avem botezul in iunie si meniul e in jur de 1.000.000-1.200.000 lei.Aici nu intra tortul.In general mincare o sa fie cam ca la nunta(asta din ce mi s-a zis).Vinul o sa-l aducem noi ca asa vrea sotul(a descoperit el unul bun).Oricum asta stiu sigur ceva mai incolo cind voi merge la restaurant sa stabilesc totul.
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/munteanu_iuliana1979/my_photosEric Gabriel[url]
Melaroxy spune:
eu o sa am motul in august, la un restaurant micut, dragut, cu bun gust, nou deschis, in dobroiesti. meniul v-a ajunge undeva la 800.000-850.000 ce include: aperitiv f bogat, gustare calda la fel de bogata, friptura de porc si pui, tort, vin, tarie( clar ca nu tuica) sucuri, apa minerala,si cafea. e f ieftin si va asigur ca mancarea e buna si un loc in care sa te simti bine. e un restaurant care e deschis de curand, in stil rustic si care are nevoie de clienti. din cauza asta sunt preturile asa.
Catalin spune:
Subiect initial: meniu botez,
postat de cam, 25/03/2005, 21:29:38
Daca subiectul deja exista, dati-mi si mie link-ul.
Daca nu, poate ma ajuta cineva mai priceput. Botezul va fi in mai, la restaurant dar meniul lor nu-mi place, e prea banal, e ca un cliseu vechi...
raspuns postat de paxela, 25/03/2005, 21:47:37
aperitiv cu tot felul de salate salamuri,branzeturi; peste cu cartofi natur, mix grill si un tort in forma de bebe asta am avut noi
Alexa si bebe Silviu
raspuns postat de Viovio, 26/03/2005, 05:14:49
Cam tot ca paxela am avut si noi.Cu exceptia tortului in forma de bb.A fost un tort "normal",cu etaj.Toata lumea a fost multumita ...
Banuiesc ca si cei de la retaurant cam tot asta ti-au recomandat.
Tu la ce te-ai gindit mai special?
Violeta mami de printesa Cristiana Bianca
raspuns postat de cam, 26/03/2005, 07:15:16
Fetele, dragutele, vreau in detaliu, ce a cuprins aperitivul rece ....
Meniul pe care mi l-au dat ei suna asa:
1. Aperitiv rece: salam uscat, muschi file, rulou din sunca cu salata a la Russ, tartine cu icre, cascaval, masline, rosie umpluta cu branza.
2. Rulou de pui Viena + cartofi gratinati+ salata varza
3. Cotlet de porc la gratar +cartofi prajiti+ salata de gogosari si castraveti acri.
De prajituri n-au pomenit nimic. Adevarul este ca la discutie n-a fost decat sotul meu care este paralel cu problema, asa ca ma voi implica eu, dar vreau sa ma duc cu "lectia" invatata, sa stiu ce sa le cer.
raspuns postat de anemona, 26/03/2005, 07:51:48
In detaliu iti spun ce-mi mai amintesc de la noi:
-fructe, covrigei sarati si alune pe masa
-salata Waldorf (pui, telina, mar, mandarine, nuci...)
-aperitiv cald: cascaval pane, bulete de creier pane, ficatei de pui in rulou de sunca, ciuperci umplute, carnaciori subtiri de casa, toate pe platou cu felii de castraveti acrii si gogosar
-file de salau cu sos meniere cu capere si cartofi natur
-muschi de porc la gratar si pulpa de pui la cuptor cu cartofi prajiti si salata asortata
-tort "diplomat special" (am vrut sa fac tort cu poza fetitei pe el, dar dupa aia m-am gandit cum o sa taie cu cutitul poza si m-am razgandit, l-am decorat normal, alb cu trandafirasi roz)- asta l-am comandat in alta parte
-cafea la discretie
-bautura: martini, gin tonic, whiscky, sucuri - cola, fanta, sprite, vin.
Pot sa-ti spun ca mancarea a fost exagerat de multa, nimeni n-a reusit sa manance tot. Dar stii cum e, ca decat sa plece oamenii flamanzi, mai bine sa ramana.
raspuns postat de anamaria, 26/03/2005, 08:56:40
ceva deosebit pt aperitivul rece sunt aspicurile - din pui sau peste, frumos decorate cu legume si ou, etc, pt inspiratie noi am vazut in Carrefour asa ceva. am mancat la o nunta si chiar mi s-au parut deosebite.
anamaria, mami lui Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
raspuns postat de Rozi, 26/03/2005, 11:08:04
Noi am avut tort fara etaj, dreptunghiular, cu trandafiri albastri. Am cerut ca frisca ce imbraca tortul sa fie colorata in albastru. Dupa ce-au mancat, copiilor participanti le-am facut poze cu limba scoasa. Era abastra!
PS N-a fost intentionat...
raspuns postat de Roxana_G, 26/03/2005, 11:59:54
1) Aperitiv: mezeluri, rulouri, legume, etc.
2) Peste cu sos si legume
3) Rulada de piept de pui cu cartofi copti si parca ceva legume
4) Tort dreptunghiular, frisca si fructe.
Cam asta a fost meniul la noi.
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)
raspuns postat de lidiadanaila, 29/03/2005, 11:22:31
Eu nu sint pentru taieri de mot si botezuri la restautant !! Dar daca o sa fie la restaurant, nu aveti de ales decit ce va ofera ei !! Noi am facut la nasi acasa - au 'casa'-, si meniul l-am facut eu, si am facut tot felul de salate, aperitive reci , sarmalute cu mamaliguta, si gratar de ceafa sau mici- in curte-, de baut fel de fel, tort cu frisca naturala [ nu suport frisca vegetala ], prajituri, si distractie, pentru ca am invitat doar 7 perechi. Bebe a primit multi bani si cadouri , mai bine decit la restaurant de o mie de ori !!! Distractie placuta !!
lidia
Catalin spune:
Subiect initial: "meniu botez",
postat de mamini, 09/11/2005, 21:46:43
eu fac botezul fetitei mele in Romania, de Craciun si ca atare nu ma pot ocupa direct de alergatura. L-am trimis pe tata sa intrebe pe la restaurante si a venit cu multe oferte, f diferite ca pret, dar nu numai.spuneti-mi si mie, cam ce ar trebui sa fie la un botez, ca mie unele meniuri mi s-au parut cam mari( ca de nunta). de ex:
1. Fructe ,saleuri,pateuri,alune
2.Aperitiv rece
3.Aperitiv cald
4.Sarmale + mamaliguta
5.Friptura cu garnitura
6.cafele
7.prajituri, tort
8. vin, apa, suc
9. tarii, bere
un singur restaurant ne-a facut oferta 1-7+ pct 8 apa 1 l, vin 1 sticla si cite un suc 0.25l de persoana.mi s-a parut ok ca se ocupa de tot si pretul era mai mic decit la alte restaurante unde nu erau decit 2,3,4,5.
mi s-a parut totusi cam "lung" pt un botez, cam asa a fost la noi la nunta( asta a fost acum 9 ani).
intre timp nu am mai fost la alte nunti, iar la botez nu am mai fost de la 17 ani cind am fost nasica, dar au facut acasa.
va rog, parinti, nasi, spuneti-mi si mie din experienta voastra: 1 obligatoriu? sau si 2 si 3? sau si 4 si 5? nu e problema de bani, dar parca nici sa aruncam mincarea nu mi-ar place.
ce parere aveti?
multumesc
raspuns postat de luloasa, 09/11/2005, 22:49:50
Eu o sa fac botezul fetitei mele sambata si uite ce meniu am stabilit la restaurant:felul 1 va fi bufet rece, apoi cafea,saramura de pui cu mamaliguta, friptura cu garnitura, cafea, si tort. Ca bauturi alcoolice vor fi coniacul si vinul iar in afara de astea va fi sucul si apa minerala plus fructe si ceva patiserie.
Eu ti-am spus meniul meu, acum faci cum crezi ca e mai bine si cum iti place tie.Noi am facut nunta la acelasi restaurant si a iesit super. Botezul il facem tot acolo pt. ca nu avem loc acasa si pt. ca am invitat toti prietenii mai apropiati si ne-am propus sa ne facem un pic de cap.
Petrecere frumoasa si multa sanatate la puiut.
Luciana
raspuns postat de mariussimiuc, 09/11/2005, 23:12:04
Parerea mea e ca fructele si prajiturelele sunt obligatorii pe masa.Macar de decor sau pana vine mancarea poate se satura omu cu dulce si va ramane voua mai putin de plata. Glumesc!Apoi aperitivele nu ai cum sa la "sari",poti renunta la sarmale sau le pui in loc de aperitivul cald.Petrecerea fara friptura nu-i petrecere,asa ca nici la asta nu ai cum renunta...iar la cafea si bautura...nici atat.Mare lucru nu ai ce schimba in meniu,eventual niste mici jonglerii cu felurile de mancare,implicit de preturi in asa fel incat toata lumea sa fie multumita.
Va doresc petrecere frumoasa!
Miha
raspuns postat de jadi, 10/11/2005, 17:33:19
Mamini eu fac botezul pe 26 noiembrie si dupa ce am vizionat o groaza de meniuri am ales un meniu asemanator doar ca in loc de sarmale, am mers pe varianta peste.
Acum pentru meniul ales am luat in consideratie:
1. eu voi avea ceva invitati din provincie, care trebuiesc hraniti consistent pe parcursul intregii zi
2. doresc o petrecere lunga ca atare am ales is aperitivul cald insa in mod normal la toate botezurile la care am fost, acest aperitiv cald a lipsit cu desavarsire
3. nu prea ne-am uitat la partea financiara, acest meniu largit costa mai mult decit toate celelalte variante
Alt coleg de servici care are botezul in aceasi zi a mers clar pe varianta scurta, aperitiv rece plus friptura si a sarit aperitivul cald si sarmalele/peste. Fiecare dupa buget!
In rest, celelalte parti ale meniului sint oarecum "by default" mai putin prajiturile... eu am ales doar tort fara alte prajituri mai ales ca daca se va minca tot, prajiturile nu vor mai avea loc.
Jadi
raspuns postat de mamini, 10/11/2005, 17:54:24
oferta pe care mi-au facut-o e f buna. la ap. cald ar fi peste cu cartofi sau: cabanos+ casc pane sau: ficatei+ cascaval. de la 1-7+ de la 8: 1l apa minerala, 1 sticla vin si un suc mic, tort si 100g prajituri, totul numai 500.000 sau in jur de... deci as avea si peste si sarmale si aperitiv rece si friptura, alune, saleuri, pateuri, prajituri, fructe, tort...practic eu ar trebui doar sa mai cumpar suc mai mult si 9-tarii si bere. si platesc chelnerii+ fetele de la bucatarie separat 800 000 de om.
mie nu mi se pare scump deloc, atita mincare la banii astia, mi se pare doar ca e prea mult si prea....clasic.
in fond mai bine mai mult decit prea putin, dar parca e pacat sa fie jaf ...
M
raspuns postat de jadi, 10/11/2005, 17:59:01
Pretul mi se pare foarte convenabil, colegul meu merge pe varianta aia prescurtata cu 800.000 de persoana si parca fara bauturile tari.
De mine, nu mai zic...
Acum depinde si cum arata restaurantul sau salonul!
Bafta multa si distractie placuta!
Jadi
raspuns postat de mamini, 10/11/2005, 18:11:05
la noi nu sunt incluse bere, tarie, dar ar fi culmea, la banii astia.
salonul e ok, curatel, e Casa Universitarilor din Pitesti, nu e Salonul Spaniol, dar nici circiuma ordinara nu e. alte restaurante ne-au cerut 700-800 numai pt mincare, fara vin si tort si nu sunt nici alea cine stie ce lux...
multumesc de urare si la fel va doresc si voua, distractie si sa va fie de bine!
M