Infectie urinara la bebe
Dragi mamici, stiti cumva cat este de severa si cum apare o infectie urinara la un bebel de patru luni?
I s-a facut o urocultura si s-a constatat o infectie cu Coli si o antibiograma.
In cat timp dispare? Se repeta urocultura? Se poate face vaccinul de patru luni (care este lunea viitoare) la timp sau nu?
Va multumesc si va doresc sanatate maxima!
Raspunsuri
mumulina spune:
se urmeaza tratamentul cu unul din antibioticele la care e Coli sensibil, se repeta urocultura cam trei luni la rand (a avut si ALexa infectie la 10 luni); vaccinul nu se face, copilutzul trebuie sa fie sanatos cand se vaccineaza. infectia nu stiu cum apare, stiu ca fetitele sunt mai predispuse decat baieteii si se pare ca a crescut nr. de infectii urinare odata cu aparitia pampersilor, asa am citit.
,don'soara Alex si bb Teo
Raluca spune:
Sustin recolatarea la spital...altfel rezultatul poate fi eronat. Daca ai certitudinea unei infectii urinare atunci tratament cu antibioticul indicat, refacerea antibiogramei dupa o saptamana de la terminarea tratamentului.
In privinta vaccinului...daca are febra si e sub antibiotic nu se face vaccinul...asa stiu eu.
sanatate!
Raluca si Ilinca
mumulina spune:
daca totusi nu poti merge la spital, atunci e bine sa faci analizele la 2 laboratoare diferite (iti spun din experienta) si ai grija unde tii recipientul cu proba e urina din momentul recoltarii pana ajungi la laborator (in frigider).
,don'soara Alex si bb Teo
Otilia spune:
Delia... ce e Codrin bolnavior?...
Adélie a avut o infectie urinara la 3 luni (pielonefrita acuta).
La examenul urinar s-a confirmat prezenta lui Escherichia Coli.
Am stat amindoua 3 zile la spital, ea saracuta cu perfuzii (in cap) cu antibiotice... A fost groaznic!...
I-au facut si o radiografie a rinichilor, care a iesit normala...
Apoi a facut 7 zile injectii cu antibiotice, iar dupa aceea a inceput sa ia BACTRIM in fiecare zi.
Dupa 2 saptamini i-au facut un examen complet (o radiografie) a vezicii si au studiat functionarea ei. S-a constatat ca avea un mic reflux de la vezica inspre rinichi... deci se poate repeta povestea...
Dupa aceea ni s-a propus sa intram cu ea intr-un program de studiu sponsorizat de Nantes.
Tratamentul actual pentru copiii aflati intr-o asemenea situatie consta in BACTRIM, luat in fiecare zi timp de un an si jumatate, preventiv. Dar cica nu se stie exact daca este intr-adevar eficace...
Asa ca au impartit copiii aflati in studiu in doua: o parte care iau Bactrim, o parte care nu fac nici un tratament. Noi am tras la sorti... Bactrim. Asta este un antibiotic, si luat timp de un an si jumatate poate avea efecte secundare... dar poate si sa protejeze pentru o noua infectie.
Eu o data pe luna, acasa, ii fac un test de urina (mi-au dat de la spital tot ce-mi trebuie). Dupa 9 luni mai facem o radiografie a rinichilor, iar dupa un an si jumatate repetam examenul vezicii (care este foarte greu si dureros, caci ii pune o sonda etc...)
Cit despre vaccin... Daca s-a facut bine (urina a devenit sterila) si a terminat antibioticele poate face vaccinul, dar daca nu, nu!...
Sanatate multa!...
lui Codrin
@+...
Otilia & La Adelita (6 luni)
"La musique avant toute chose" - Paul Verlaine
Delia spune:
Nu Otilia, nu Codrin este bolnavior ci fetita unei prietene in varsta de patru luni.I-au dat Augmentin de 2 ori pe zi timp de zece zile. Imi pare rau sa aud ca Adelita a fost asa bolnavioara si ii doresc multa sanatate ca si tuturor celorlalti bebei de altfel!
Va multumesc mult pentru sfaturi si va pup dulce !
dodo spune:
Buna, nu va suparati ca ma bag si eu dar vreau sa stiu: din ce cauza apar infectii urinare la copii? Ca din cauza pampersilor, nici vorba (bineinteles daca ii schimbi la 3-4 ore sau chiar mai des dupa cum face pisu'). Atunci? O fi ereditar? N-as crede.
P.S. Otilia, pe aici nu pun perfuzii bb-ilor in cap, orice-ar fi, le e teama sa nu provoace vreo hemoragie craniana pt. ca vasele lor de singe sint extrem de fine si se pot usor perfora. Ati avut noroc, aviz altora care, sa bat in lemn, nu le doresc sa fie in situatii critice dar e bine sa fie informate si sa refuze o astfel de procedura.
Otilia spune:
Dodo,
Perfuzie in cap i-au pus dupa ce i-au ciuruit minutele si piciorusele, insa cum era prea mica vasele de singe se spargeau si a fost singura si ultima solutie...
Infectii urinare sunt dese mai ales la fetite, respectiva bacterie exista in KK, iar cum in chilotei cind facem KK ne umplem peste tot, nu este greu ca bacteria respectiva sa ajunga prin uretra la vezica...
Misterul era cum de a ajuns pina la rinichi... Dar s-a elucidat dupa toate examenele, cind s-a vazut ca avea un reflux.
De ce are reflux?... Ori este o imaturitate des intilnita la bebelusi al unui muschiulet cu rol de supapa dintre vezica si rinichi, ori este o mica malformatie. Cica in 50% din cazuri asta se rezolva de la sine. O sa vedem la examenul pe care il vom face peste un an si jumatate daca mai sunt probleme de reflux... Si pina atunci sa speram ca nu mai facem si alte infectii. Eu acum, dupa ce face KK, ii dau si cu antiseptic... nici nu stiu daca e bine.
Sanatate!...
@+...
Otilia & La Adelita (6 luni)
"La musique avant toute chose" - Paul Verlaine
dodo spune:
Aha! M-am lamurit acum!
Otilia, tare-mi pare rau de ce a patit bb-ul tau, mai ales ca si eu am trecut prin asta. Si bb-ul meu a fost la perfuzii inca din primele ore ale vietii lui si stiu ce a fost in sufletul tau, imi dau lacrimile numai ce-mi amintesc...Multumim lui D-zeu ca am scapat cu bine, ca tare avea mititelul minutele si piciorutele "ciuruite"!
Crema antiseptica poate ajuta, mai ales ca previne nappy-rash - iritarea locala din cauz scutecelor sau pampersilor. Sa fie sanatosi si sa ne bucuram de ei!
roxy spune:
si Cristinutul meu a avut perfuzii in capusor cateva zile dupa nastere.Mi s-a spus ca e locul cel mai indicat pentru bebei pentru ca dadea din miini tare si era pericolul sa si le scoata .Ma durea tare sufletul cand il vedeam asa,dar stiam ca e singurul mod de a se face bine si ma rugam la Dumnezeu sa ne ajute ,si slava Domnului ,au trecut toate .Cu ajutorul lui Dumnezeu orice rau devine doar o amintire indepartata .
Roxy si Cristi cel vorbaret
huianur
Animis spune:
Otilia, si Alex are reflux (reflux vesico-uretric daca bine am tradus) de gradul II si ia BActrim zilnic (cind inconstienta de mami nu uita - sper sa nu fie bai...mare. Noi l-am descoperit la 5 luni cind am fost si noi internati in spital in urma unei infectii urinare + febra mare. Deci nu-i de joaca... pacat ca in Romania nu se prea verifica chestiile cu refluxul care se pare ca sint destul de frecvente. Doctorul nu era ingrijorat si a spus ca de obicei se rezolva "cu virsta". In augut am repetat testul (ecografie la care se vede cum "urca" - ceea ce nu e bine - lichidul spre vezica) si a fost acelasi rezultat ca si la primul drept pt. care continuam cu Bactrimul(luat cu pipeta) cu care bineinteles ne luptam si fugim prin toata casa. Noroc ca a sugerat doctorul testul - el a lasat la latitudinea noastra, sotul nu a vrut (sa nu chinuie copilu')dar eu am insistat si uite ca bine am facut ! Sint foarte curioasa cum vor evolua in cazul studiului efectuat la voi copiii care nu iau bactrim ca pe mine personal ma ingrozeste gindul de a pompa copilul zilnic cu medicamente pt. cine stie citi ani (ziceau doctorii ca se poate ajunge pina la 7 ani daca nu se rezolva de la sine - dupa care o solutie ar fi operatia dar speram sa nu ajungem pina acolo). Daca nu te deranjeaza poate am sa te mai abordez in legatura cu subiectul si daca mai sint si alte mamici in situatia asta sa ne dea de veste - mai bine sa nu fie