UNDE E LIMITA? DIVORTEZ?
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
CODRUTZAI spune:
Trebuie sa incerci, parerea mea, sa mergeti la psiholog, sa nu mai asteptati pentru ca s-ar putea sa ajungeti din nou la acelasi lucru.
Speranta moare ultima.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bidiloi/bidiloi.jpg)
bidiloi spune:
Draga mea, sint momente in viata in care trebuie sa lupti sa iesi la suprafata.In viata de cuplu, mai toti ne-am izbit de fel si fel de probleme(obstacole), dar cu putin efort si lupta...supravietuim ,reusim sa rezistam.Nu ai voie sa cedezi, trebuie sa incerci mai intii de toate sa te analizezi si pe tine!Sa fii sigura ca nu ai si tu o vina (cit de mica) in toata aceasta situatie in care te afli cu sotul tau.Sigur ...e foarte usor sa dai sfaturi...vei spune!Si privit din exterior (din afara )asa si este, dar tu incearca sa vezi dincolo de acest lucru .Reactioneaza asa cum simti , ptr. ca doar tu esti singura care simte cel mai bine situatia!Dar un lucru pot sa-mi permit sa mai afirm, nu renunta la casnicia ta decit in momentul in care esti absolut sigura ca nu mai ai nici o sansa.Cu prietenie
mia_tincu@yahoo.com spune:
Zepellina,doar tu iti stii limita, doar tu stii ce ati trait impreuna(atitia ani),doar tu stii unde inclina balanta.Noi nu putem decit sa-ti dam sfaturi bazate pe principii de viata sau pe experiente proprii.Dar fiecare femeie, fiecare casnicie ,fiecare viata e unica in felul ei.In schimb, pt. fiecare dintre noi exista liberul arbitru.
Eu nu pot decit sa-ti spun ca am dat divort dupa vreo 2 ani de indoieli, de speranta, de incapatinare chiar.N-am fost maltratata,n-am fost o chinuita ca in "stirile de la ora 17",dar la mine factorii hotaritori au fost(atentie,ABIA DUPA NUNTA)noncomunicarea,indiferenta lui fata de mine dpdv sexual(dupa ce fusesem prieteni vreo 3 ani!),iar capacul l-a pus...MINCIUNA.Cre in scurt timp am descoperit ca era patologica(altceva nu pot sa cred):de la ora la care a mincat un covrig,pina la cheltuirea banilor samd.
Acum m-am recasatorit(i-adevarat ca n-am avut copii cu primul sot)si sunt intr-adevar fericita-ceea ce n-am crezut vreodata.
Dar revin:fiecare i-si stie propriile limite.Si orice ai sa hotarasti,TE ROG SA NU RENUNTI NICIODATA LA COMUNICARE-noi oamenii avem darul acesta si e pacat sa-l irosim.
Iti doresc din suflet sa-ti regasesti dragostea, si linistea si zimbetul.Si in tumultul vostru nu uitati de ingerasul pe care il aveti linga voi.Astept s-aud de bine.
Felicity spune:
nu cred in sfaturile lui Marius, ar insemna sa nu mai fii tu insuti. sa te apuci sa joci teatru cu singurul om cu care ar trebui sa fii sincera si deschisa?
mai degeraba l-as lasa in pace sa se regaseasca pe el insusi. cum? (ideea de a pleca la parinti e geniala). nu as mai cauta sa ii vorbesc, sau sa ii propun sex...ci pur si simplu mi-as vedea de treburile mele, de copil...nu as mai provoca discutii de ce nu vine acasa, i-as da timp si spatiu...si vazand asta va veni el sa vorbeasca cu tine. te va cauta el. cand se va simti gata.
cine in ziua de azi nu e stresat? dar respectul fata de omul de langa tine, dispare pt ca esti stresat? atunci nu esti om!!!
zepellina spune:
A fost plecat o zi la parinti pt ca de astazi am inceput rutina, serviciul, gradinita. Ceea ce imi da putere este copilul desigur dar si dragostea lui ft mare pt ea, faptul ca o duce la gradinita, ca este fericit cand face asta si cand il cheama sau are grija de ea.
Lucrurile se indreapta ft usor spre bine, dar atat de usor incat nu imi dau seama prea bine.
Eu am fost o persoana care am sustinut tare ideea in orice discutie ca daca mi s-ar intampla asa ceva, daca nu ar mai merge as termina, ca sunt ft puternica si ma descurc.Sunt, dar inca mai incerc iar sfaturile lui Marius sunt pt o perioada scurta , sper sa reusesc,altfel sigur nu rezist, sustin dreptul fiecaruia de a se simti bine si de a fii respectat.
Cred ca una din problemele de incordare este relatia sexuala, nu mai are pofta deloc si incerc si cu asta sa rezolv macar partial problema.
Lupta este in toi inca, mai ales cu mine.
zepelina
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Multe lucruri sunt adevarate din ceea ce am citit, dar daca nu se pot aplica la tine? Chiar daca "modelul" se aseamana, cine poate spune care-i solutia? Nu cred ca te injosesti daca incerci din rasputeri sa salvezi casnicia. Eu am divortat de 4 ani si inca am un gust amar, este un esec pentru mine! Dar asta-i parere de barbat, dupa cum se vede. Cine spune unde-i limita? Da, candva o sa o recunosti. Poate da Dumnezeu si nu o sa fie nevoie. Dar stii ceva? Dupa 4 ani de la divort, precedati de inca cativa foarte grei, dragostea mi-a zambit din nou, viata mi s-a luminat si viitorul suna din nou bine. Si toata suferinta a trecut, au ramas numai invatamintele, de care acum tin cont cu strasnicie. Pentru ca am sotie si doua fete (una a mea si una a ei) si nu mai avem voie sa gresim nici unul dintre noi. Curaj, exista intotdeauna soare, pe undeva...
Alyssa spune:
quote:
Originally posted by vektrosquote:
Originally posted by marius
Ce este de facut?
1. Sa taci.
2. Sa fii blanda cu el
3. Sa inghiti pentru ca nu este un om rau si mai mult ca sigur merita sa treci mai departe
4. Sa fii domoala pentru ca te iubeste
5. Sa iti faci planuri proprii
6. Sa mergi pe drumul tau in paralel cu problemele "de casa"
7. Sa propui dar sa nu impui
8. Sa faci singura ceea ce poti sa faci si singura
9. Sa vezi de tine si de copil exact cat poti de mult ca o femeie si ca o mamam ce esti.
10. Sa vezi intotdeauna partea plina a paharului cu apa nu partea goala
11. Sa iti rezervi momente de placere si linisite si pentru tine
12. Sa nu ai impresia ca viata ta poate sa fie traita 100% doar cu sotul tau
13. Sa te detasezi de imagini si impresii
14. Sa nu pui la suflet pentru ca nu merita
15. Sa nu uiti sa ii spui ca il iubesti nu de alta ci pentru ca asa si este fara a astepta imediat sau a doua zi ca si el sa se conformeze
16. Investeste incredere in el arata-i ca ai incredere in el, ca il sprijini asa cum poti ca ii stai alaturi, lauda-l spune-i cuvinte frumoase, incurajeaza-l sincer, nu il jigni, nu il obosi, nu il sacai, mangaie-l atunci cand are puterea sa te lase, nu uita ca tot ceea ce face face pentru voi, nu ii zgandari NICIODATA orgoliul pentru ca INTOTDEAUNA vei (veti) avea doar si numai doar de pierdut.
17. Zambeste chiar daca iti vine sa urli.
18. Nu fii niciodata dezamagita daca nu ti se intoarce zambetul azi sau maine. Sigur va veni.
Atunci vei sti ca ai reusit sa fii inteleapta atunci vei sti ca ai avut puterea sa mergi mai departe si pur si simplu a meritat. Sotuyl tau chiar daca nu o va spune te va pretui in tacere. Poate TU nu vei afla niciodata acestea. Chiar si asa MERITA!
Marius Pernes
13.
1. Sa taciFemeia trebuie sa taca in fata barbatului. Sa nu cracneasca. Ce zice el e litera de lege. Ea poate sa se retraga in camera ei si sa coasa la gherghef.
2. Sa fii blanda cu el Blanduta si bunuta. Chiar bleguta
3. Sa inghiti pentru ca nu este un om rau si mai mult ca sigur merita sa treci mai departe Sa nu cracnesti, asa cum am mai spus! Sa inghiti...in sec!
4. Sa fii domoala pentru ca te iubeste Domoala ca o mioara. Sa n-ai personalitate. Sa te stergi pe tine insati cu guma de sters, ca vorba aia, te iubeste
5. Sa iti faci planuri proprii Adica sa fii ocupata cu ale tale mai tot timpul. Sa vii in fata ochilor lui doar de pocneste de trei ori din palme sau suna clopotelul
6. Sa mergi pe drumul tau in paralel cu problemele "de casa"Adica pe langa cratite, aspirator, rufe si copil sa fii si "career woman" sa ai 3 joburi full-time si sa fii eventual si sefa de sindicat!
7. Sa propui dar sa nu impui Ca n-ai dreptul! Esti femeie! Exceptie doar la felurile de mancare!
8. Sa faci singura ceea ce poti sa faci si singura Sa nu-i ceri ajutorul la nimic! Nici macar la batutul covoarelor! Ca tu esti superwoman-asa tre' sa fie o nevasta vrednica-iar pe el l-ai putea, Doamne fereste, deranja!
9. Sa vezi de tine si de copil exact cat poti de mult ca o femeie si ca o mamam ce esti. Ca o mama eroina! Ca tatal sau sotul n-are responsabilitati! Tu tre' sa duci tot greul, in liniste, sa nu-i perturbi cumva siestele!
10. Sa vezi intotdeauna partea plina a paharului cu apa nu partea goala Sa fii optimista, dulce si surazatoare chiar daca da cu paru-n tine sau isi petrece noptile pe la prieteni!
11. Sa iti rezervi momente de placere si linisite si pentru tine Dar sa nu faci zgomot! Gaseste-ti indeletniciri silentioase ca: torsul, cusutul la gherghef, crosetatul, carpitul ciorapilor...
12. Sa nu ai impresia ca viata ta poate sa fie traita 100% doar cu sotul tau Ca atunci cand te-a cerut de nevasta sa-si petreaca toata viata cu tine s-a referit doar la luna de miere!
13. Sa te detasezi de imagini si impresii Sa inchizi ochii si sa-ti imaginezi ca te plimbi pe o plaja din Caraibe de cate ori el te refuza ca femeie...
14. Sa nu pui la suflet pentru ca nu merita Daca nici lucrurile importante din viata cum ar fi casnicia, familia, viata de cuplu si nu in ultima instanta dragostea...nu merita, atunci ce monitorul meu mai merita?!!!
15. Sa nu uiti sa ii spui ca il iubesti nu de alta ci pentru ca asa si este fara a astepta imediat sau a doua zi ca si el sa se conformeze El nu trebuie sa se conformeze. Sclavul sa fie fericit si daca ii arunca stapanul o privire!!!
16. Investeste incredere in el arata-i ca ai incredere in el, ca il sprijini asa cum poti ca ii stai alaturi, lauda-l spune-i cuvinte frumoase, incurajeaza-l sincer, nu il jigni, nu il obosi, nu il sacai, mangaie-l atunci cand are puterea sa te lase, nu uita ca tot ceea ce face face pentru voi, nu ii zgandari NICIODATA orgoliul pentru ca INTOTDEAUNA vei (veti) avea doar si numai doar de pierdut. Cand are puterea sa te lase, mangaie-l! Iti face o mare favoare! Si nu-l mai sacai atata cu prezenta ta. Respiri cam zgomotos pentru o femeie!
17. Zambeste chiar daca iti vine sa urli."Clientul nostru, stapanul nostru!" Trebuie sa zambesti chiar si cand te bruscheaza.
18. Nu fii niciodata dezamagita daca nu ti se intoarce zambetul azi sau maine. Sigur va veni. Mai ai timp sa astepti! In general media de varsta a unei femei e de 70-80 de ani...
Astea sunt invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau, Teodosie, luate din "Micul indreptar misogin" din colectia "Evul Mediu de azi".
Sa-mi fie cu iertare ca am facut haz de vorbele unui barbat! Sunt doar o amarata de femeie! Iertare ca am indraznit sa cuget! Nu ma cenzurati sau banati!
VERA
![](iartama.gif)
![](iartama.gif)
![](iartama.gif)
Vera, esti
![](cool.gif)
Veve spune:
Vera,iar ma obligi sa umblu cu floricica-n dinti dupe matale!
Marius dragule,cu parere de rau,da' "intelepciunea" asta duce la moarte sigura (cel putin d.p.d.v.. emotional) orice casnicie,care se presupune a fi bazata pe DRAGOSTE si RESPECT de partea ambelor parti,nicidecum pe compromis,compromis si iar compromis (din partea femeii,pe cat posibil')!...Am spus compromis?
Irina,veve & croko
pozici
Elenalove27 spune:
vektros
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19603" target="_blank"> Alvaro Daniel
web1 -www.picturetrail.com/Elenalove27" target="_blank">web2-web3-
Poze recente