UNDE E LIMITA? DIVORTEZ?
Raspunsuri - Pagina 2
Zina spune:
Da' pana cand o femeie trebuie sa suporte atatea? Cum adica " zambeste chiar daca iti vine sa urli" sau "sa taci", "sa inghiti pentru ca...". Hai sa fim seriosi! Pai urla fato daca-ti vine, spune ce ai pe suflet, sa nu taci, fa ceea ce simti. Sa mai lasam la oparte astfel de idei.
zepellina spune:
Multumesc Marius, sunt sfaturi pe care in mare le stiu, ma mai gandeam la ele dar nu asa clar. Asta fac, ma lupt cu mine de ceva timp sa invat si sa tac,sunt ardeleanca dintr-o bucata care spune fiecaruia ce crede si nu tine nimic, care e mereu vesela dar cateodata enerveaza si asta. Ma concentrez dar cateodata ma gandesc la ce spune Zina "pana cand? de ce?". De casa sau de tot ce tine , absolut ma ocup singura, sunt si eu ft independenta, am multe preocupari extra, cum ar fi sala de aerobic.
Cred ca incerc sa fac asa( daca nu se muta dupa cum a spus)si chiar imi printez ce ai scris s imi aduc aminte la greu.
zepelina
dulcetica spune:
Stress-ul,chiar cind afacerile merg foarte bine,exista.Posibil , ca tu sa fii singura persoana pe care-si poate descarca nervii.Desi tu nu esti factorul de stress ,nu gaseste nici un refugiu ,decit la prieteni.Acolo in continuare nu se exteriorizeaza si conflictul de acasa creste.Inteleg ca nu puteti discuta,deoarece or fi fost reprosuri anterioare si acum numai puteti gasi calea de comunicare.
Oricum el munceste prea mult ,de numai gaseste nici ratiunea acestei munci,numai are nici satisfactia ei.Daca ati putea gasi o portita sa faceti o mica vacanta,sa stabiliti niste planuri pe termen scurt ,mediu si lung.Asta ca sa existe motivatia muncii.Copilul ar trebui sa stea acasa unde e locul lui,sa se bucure intreaga familie de el.
Poti incerca si varianta propusa de Marius,in sensul ca nu poti capitula pina nu sint epuizate toate variantele.Ia-l incet si vezi ce efect are!Daca nu merge asa ,sigur sint si alte variante extreme, asa incit sa-i trezesti o reactie.
Roxy Trixy spune:
Zepellina, eu nu pot sa te sfatuiesc decat sa il iei frumusel pe iubitul tau sot de manuta si sa mergeti la un psiholog/consilier, orice, sa ii spui ca macar pentru copil sa faca asta daca pentru tine nu poate.
Si noi am trecut prin asa ceva, dar din pacate noi am ajuns la divort....
Chiar daca acum suntem impreuna iar el a revenit la sentimente mai umane, ideea e ca sincer ne pare rau ca nu am mers atunci la cineva de specialitate si ca a trebuit sa ne batem joc de vietile noastre.
La momentul respectiv eu am incercat sa tac, sa fiu blanda si domoala, sa inghit etc.... dar nu ai cum sa te reduci la stadiul de planta la nesfarsit! Nu ai dreptul sa te omori in halul asta!!!! Esti si tu un om, ai si tu nevoile tale, si nu trebuie sa te anihilezi asa, doar ca el e sotul tau... E SOTUL TAU NU STAPANUL TAU!!!
El poate sa nu te insele, poate intr-adevar sa fie stresat, dar mai bine fa si tu ceva... zici ca puiul de om e la bunici? Perfect, inseamna ca ai timp sa faci sapaturi cat cuprinde! Si nu la prieteni, nu nu nu, prietenii nu iti zic niciodata nimic, mai ales ca e un omulet la mijloc. Afla tu pe puterile tale, eventual urmareste-l, fa orice, macar sa fii sigura ce si cum se intampla si ce strategie sa adopti.
Lupta-te! E o obligatie! Viata toata e o lupta! Si nu tu esti cea care trebuie sa cedezi. Castiga cel mai puternic, nu cel care cedeaza.
Daca nu e altcineva la mijloc, sa stii ca si o pauza poate sa faca bine uneori relatiei, o vacanta!
Dar, intai trebuie sa stii in ce ape te scalzi!
Asteptam vesti de la tine.
Pana una alta, sa stii ca pentru aproape oricine e greu sa pastreze o familie unita.
Mult succes!
http://community.webshots.com/user/roxytrixy
Roxana & Bianca micuta
tora97 spune:
zepellina, recunosc in comportamentul tau, copie la indigo a comportamentului fostului meu sot.
marius, sfaturile tale le am aplicat (ba in plus, am aplicat si rugaciunile catre Domnu, mersul la bsierica) pe rind ori dintr o data, cu fostul sot mai mult de 1 an. mai mult de 1 an am luptat cu morile de vint... pina la un moment, cind am realizat ca totul este batere de vint, ca el nu mai este de mult al meu si ca prin ceea ce fac nu realizez decit sa chinui 3 suflete, ori sa chiunuiesc unul (copilul de 1 an de atunci) si sa prelungesc agonia a celorlalte 2...
apoi, nu poti avea rabdare la infinit, caci sintem oameni...si nu sfinti
este adevarat ca Domnul Dumnezeu a spus sa intoarcem si celalalt obraz, insa nu specifica de cite ori...
zepellina, imi pare tare rau pentru zbuciumul tau (ma crezi ca te inteleg perfect?)dar limita ti o vei afla singura intr o zi, oarecare, o zi la fel ca toate celelalte...
succes in drumul ce l ai de parcurs
http://community.webshots.com/user/tora97
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
Loma spune:
Zepellina,
Draga mea,
Ma bag si eu ca nu pot sa tac, eu zic ca fiecare cuplu trece prin momente mai grele cateodata, dar depinde foarte mult de parteneri, cum reusesc sa treaca peste ele.
Eu iti sugerez sa faci in asa fel si sa comunicati, gasesti tu niste metode cum sa-l prinzi la un dialog, spune-i tot ce te doare si asculta-l si tu pe el, poate are ceva motive si poate e intr-adevar stresat.
Eu nu sunt adepta ca sa tac ca las ca-i trece, nu pentru ca se invata asa, si ce-i aia la tine tipa si cu prientenii se distreaza, ii ajuta, pai cu tine ce se intampla, tot aduni, aduni, pana explodezi, si atunci poate chiar sa fie definitiva ruptura, nu domne discuti acum.
Explica-i foarte calma si zambind ca stresul nu ajuta la nimic, va distruge relatia si chiar sanatatea vostra si nu in ultimul rand il afecteaza pe copil.
Daca incepe sa tipe tu repeta-i foarte calma, "te rog frumos sa vorbesti calm si civilizat, daca tipi ma faci si pe mine sa tip la tine, si de ce?, suntem doi oameni mari, copilul nostru are nevoie de noi, iar noi trebuie singuri sa invatam sa trecem peste momentele tensionate, si trebuie sa ne ajutam unul pe altul, ca doar de asta suntem un cuplu", adu-i aminte de momentele frumoase de la inceputul relatiei voastre, chiar de ceva amuzant, spune-i ca ti-ai dori sa retratesti clipele acelea.
Stiu e usor sa dai sfaturi,
Loma
Tăcerea la vreme este mama gândurilor întelepte.
micosi spune:
Draga zepellina, in prima faza poti sa aplici sfaturile date de marius dar nu strica sa platesti pe cineva sa il urmareasca (exista detectivi particulari?) ca sa poti aduna probe in cazul unui eventual divort. Daca acum se poarta asa cu tine iti dai seama ca in cazul unui divort va juca murdar asa ca e bine sa gandesti la rece si sa aduni cat mai multe dovezi in favoarea ta.
Sper sa nu ajungi sa treci prin astfel de momente dar paza buna trece primejdia rea.
OtiliaLia spune:
Eu personal nu cred ca e vorba de o amanta ci pur si simplu de stress. Totusi n-ar strica o verificare (asta asa ca sa te linistesti tu) si sfaturile lui Marius. E barbat si stie ce spune, mai ales daca a trecut si el prin faze asemanatoare.
nshiro spune:
Nici eu nu cred ca e vorba de o amanta. Barbatii cand calca pe alaturi devin mai blanzi, mai atenti, cu sotzia si cu copiii, dintr-un oarecare sentiment de vinovatie. Asta in cazul in care anumite sentimente de dragoste mai exista. Cand dragostea a disparut total, cu sau fara amanta, ajung sa nu mai suporte nici simpla prezentza a consoartei, absolut orice la respectiva ii scoate din sarite, tzipa, sunt tot timpul cu fundul in sus si evita pe cat posibil orice fel de contact.
Si sotzul meu e uneori foarte stresat mai ales cand e in preajma finisarii unui proiect, vine tarziu acasa, lucreaza in week-end, insa nu a tipat niciodata la mine si nici nu m-a respins.
Parerea mea e ca ori se confrunta cu o probleme foarte mari si se simte depasit de situatie, caz in care ar trebui sa te faci mica, mica, sa nu-l solicitzi cu intrebari si explicatzii obositoare. O va face el singur mai tarziu, atunci cand va trece de perioada critica. Ori, si aici e mai dureros, sotul tau, nu mai are nici un fel de sentimente pentru tine,simpla ta prezenta e un factor de stres si in cazul asta nu mai e nimic de facut.
Sfatul meu e sa incerci sa fii o sotie buna, intelegatoare, toleranta (nu e greu atata vreme cat il iubesti) iar el isi va "da arama pe fatza" in cele din urama: ori bunatatea ta il va "inmuia" si va deveni mai comunicativ, mai deschis, in cazul in care inca te mai iubeste, ori il va exaspera si va deveni mai agresiv si mult mai nesuferit in cazul in care nu mai are nici un sentiment.
Numai bine si succes!
rocsana
crysa spune:
eu zeppellina draga, ce as putea sa-ti raspund?
cind tocmai mi-am acceptat sotul acasa (desi neplecat) dupa o aventura.
eu zic sa vorbiti. dar ce te faci daca el nu vrea? aici e problema. el se simte stresat doar cu tine, nu si cu amicii.
e ceva la mijloc. eu cred ca are pe altcineva.
apropos, ai incercat o ?
fa si asta si daca nu are rezultat, luati o pauza. sa se clarifice.
inca nu te gindi la divort. e si un copilash in joc. e viata ta in joc si dragostea care cindva v-a unit.
sa ne tii la curent.